يک پژوهش جديد نشان ميدهد گرچه شمار کودکان کمسني که پس از بلعيدن اجسام دچار خفگي ميشوند، نسبتا پايين است اما خطر مرگ ناشي از خفگي به اين علت بايد جدي گرفته شود.
پژوهشگران در مرکز پزشکي ملي کودکان در دانشگاه جرج واشنگتن ميگويند در چنين مواردي خطر مرگ و مير حدود 3 درصد است. اين پژوهشگران ميگويند تهديد جان کودکان به اين علت واقعي است و بايد در مورد چگونگي غذا خوردن بچهها، چيزهايي که ميخورند و آنچه به دستشان ميرسد، دقت زيادي کرد زيرا خفگي کودکان به علت بلعيدن اشياي خارجي، ممکن است در هر خانوادهاي و در هر جايي رخ دهد.
آمار تلخ
ميزان خطري که اين پژوهشگران محاسبه کرده بودند، براساس تجزيه و تحليل سوابق بيمارستانها در مورد حدود سه ميليون کودک بيمار در سال 2003 بود. از ميان اين افراد 2800 کودک به خاطر انسداد مجاري هوايي به علت وجود جسم خارجي بستري شده بودند و در 42 درصد موارد اين جسم خارجي، غذا بود.
به گفته اين پژوهشگران هر سال 5/2 ميليون کودک آمريکايي بعد از بلعيدن نوعي از جسم خارجي دچار احساس خفگي ميشوند و در نتيجه 2000 مرگ و مير رخ ميدهد که عمدتا در کودکان زير 3 سال است.
به گفته اين پژوهشگران والدين بايد نسبت به اين واقعيتها آگاه باشند و احتياطات لازم را انجام دهند. اما چه کار ميتوان کرد تا از اين عارضه پيشگيري شود؟ غذاي کودکتان را به قطعات واقعا کوچک تقسيم کنيد. گرچه ممکن است اين کار مشکل باشد، اما ارزش اين زحمت را دارد.
توصيههاي آکادمي متخصصان اطفال آمريکا
در ابتداي امسال آکادمي متخصصان اطفال آمريکا خواستار طراحي فيزيکي دوباره چند قلم غذايي رايج مانند هات داگ و آبنباتها شد تا خطر خفه شدن اطفال کاهش بيابد.
آکادمي متخصصان اطفال آمريکا مي گويد: بايد تغييرات سريعي در شيوه طراحي غذاها و برچسبزني به آنها انجام شود تا احتمال خفهشدن کودکان با غذا به حداقل برسد.
به گفته اين آکادمي غذاهايي از جمله آبنباتها و آدامس- به علاوه سکه و بادکنک - در ميان شايعترين علل خفگي کودکان قرار دارند. از 141 مورد مرگ کودکان در سال 2006 در آمريکا، 61 درصد موارد به غذا مربوط بوده است.
در آمريکا در مورد برخي اسباببازيها مانند توپهاي کوچک، بادکنکها و اسباببازيهايي که قطعات کوچک دارند، نصب برچسب خطر خفگي اجباري است اما در مورد غذاها چنين قانوني وجود ندارد.
آکادمي متخصصان اطفال آمريکا در تلاش است تا سازمان غذا و داروي آمريکا را براي برقراري چنين مقرراتي در مورد غذاها ترغيب کند.
اين متخصصان ميگويند صنايع غذايي بايد از توليد غذاها در شکلها و اندازههايي که خطر خفهکردن کودکان را دارند، خودداري کنند.
اين آکادمي علاوه بر پيشنهاد ايجاد تغيير در شکل استوانهاي غذاهايي مانند آبنبات، بادامزميني، کره بادام زميني و هاتداگ به والدين هشدار داد که خفگي به علت مواد غذايي در ميان کودکان بسيار کمسن خطري جدي است.
به گفته پژوهشگران خطرخفگي در مورد اسباببازيها هم صادق است و لازم است اسباببازيهاي کودکان بزرگتر را از دسترس کودکان نوپا دور نگهداريد.
چهطور از خفگي در کودکان پيشگيري كنيم؟
براي جلوگيري از گيرکردن اشيا در گلوي کودکان و خفهشدگي آنها اين نکات را رعايت کنيد:
هرگز به يک نوزاد يا کودک کمسن اجازه ندهيد تا با اسباببازي بازي کند که نخ يا طنابي به آن متصل است.
کودکتان را با غذاهايي که ممکن است درگلويش گيرکنند، مانند تکههاي سوسيس، آبنبات سفت، سبزيجات پختهنشده، مغزهاي خوراکي مانند گردو و بادام، کشمش، ميوههاي هستهدار، ذرت بوداده يا انگور، تغذيه نکنيد.
هرگز نگذاريد که وقتي کودک دراز کشيده است، چيزي بخورد.
هر چيزي که را ممکن است کودک به دهان ببرد، مانند سکه، باتري، جواهرات، سنجاق و پونز را از دسترس او دور نگه داريد.
منبع:www.salamat.com