جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
نقش نشاط در زندگي جوان (5)
-(3 Body) 
نقش نشاط در زندگي جوان (5)
Visitor 1055
Category: دنياي فن آوري

آگاهي از تکنيک هاى موفقيت
 

يکي از راهاي کسب نشاط و شادي در زندگي، رسيدن به موفقيت و درپي آن اعتماد به نفس است که ميتوان با کمک تکنيکهاي ذيل به آنها دست پيدا کرد.1 . خود را سرزنش نکنيد: سرزنش و سرکوفت زدن به خود، نشاط و شادمانى را از شما سلب مى کند، زيرا نسبت هاى ناروا به خود دادن، در ضمير ناخودآگاه باقى مى ماند و از ضمير ناخودآگاه پيام هاى منفى به ذهن مخابره مى شود و در اين شرايط احساس مى کنيد که توان انجام کارى را نداريد. البته اين گفته بدان معنا نيست که اشتباهات را ناديده بگيريد، بلکه نشان مى دهد که راجع به نقاط ضعف و قدرت، بايد قضاوت منصفانه داشت.2 . خود را تشويق کنيد: انتظار نداشته باشيد که ديگران از شما تعريف کرده و يا شما را تشويق کنند. چه بسا بى توجهى يا حسادت و نظاير آن باعث مى شود که ديگران کمتر شما را تشويق کنند، ولى خودتان را هر چند وقت يک بار تحسين کنيد و پاداش بدهيد. اين امر، وجودتان را از شور و شوق و شادمانى لبريز مىکند.3 . بر نقاط قوت خود پافشارى کنيد: باليدن به توانايى هاى خود، برچسب منفى به خود نزدن و برجسته کردن امتيازات، احساس رضايت و خرسندى به شما خواهد داد. پس با هر نوع تفکر منفى برخورد کنيد تا غم و غصه شما را فرا نگيرد.4. محدوديت ها و کمبودهاى خود را بپذيريد و با آنها کنار بياييد، از مشکلات نهراسيد و به شکستها نينديشيد، بلکه به موفقيت ها فکر کنيد و بدانيد فقط شما نيستيد که داراى اين مشکل هستيد. از اين طريق، جرئت پيشروى و مسئوليت پذيرى پيدا مى کنيد و شادى بر زندگى تان حاکم خواهد شد.

فعاليت
 

با دست روى دست گذاشتن و زانوى غم در بغل گرفتن، مشكلى رفع نمى شود; بلكه يأس و نوميدى را به ارمغان مى آورد. پس بايد دست به كار شد و در پرتو كار و فعاليت، روحيه مضاعف را به دست آورد. تلاش و كوشش، عامل نشاط و پويايى و سكون و بى تحركى، مولّد ركود و خمودى است. كسى كه مشكل مالى دارد بايد خودش براى كسب روزى اقدام كند. پيامبر صلي‌الله عليه و آله‌‌ مى فرمايد: اگر مشكل مالى داريد، حركت كنيد و براى كسب روزى و جلب فضل الهى از تلاش باز نايستيد و غمگين نشويد.(99) (ابوطياره، بازرگان كوفه، بر اثر پيش آمدهاى ناگوارى، اموال خود را از دست داد. مشكلات مالى روحيه او را ضعيف ساخت و به فردى مأيوس تبديل كرد. او خدمت امام صادق عليه‌السلام‌ رسيد و از آن حضرت چاره جويى كرد. امام عليه‌السلام‌ از وى سؤال كرد: آيا در بازار دكان دارى؟ عرض كرد: آرى، ولى جنسى ندارم تا براى فروش عرضه كنم. حضرت فرمود: موقعى كه به كوفه برگشتى دكان خود را تميز كن و درب مغازه خود بنشين. قبل از شروع فعاليت، دو ركعت نماز بخوان و پس از آن بگو: خدايا من به نيروى شكست خورده خود متكى نيستم. تنها تكيه گاه من قدرت شكست ناپذير توست، تو نيرويى به من ده، از تو تمناى روزى و گشايش زندگى دارم. ابوطياره به دستور امام عليه‌السلام‌ عمل كرد و با اطمينان خاطر مغازه خود را باز كرد و در آن جا نشست. ساعتى نگذشت كه پارچه فروشى نزد وى آمد و درخواست كرد نصف دكان را كرايه كند. ابوطياره موافقت كرد و نصف مغازه را به وى واگذار كرد. پارچه فروش متاع خود را در نصف دكان قرار داد و به دادوستد پرداخت. ابوطياره از او خواست مقدارى از پارچه ها را در اختيار ايشان قرار دهد تا به فروش برساند و حق العمل خود را بردارد و بقيه سود را به ايشان بپردازد. پارچه فروش پذيرفت. ابوطياره پارچه هاى او را در نصف ديگر مغازه كه در اختيار خودش بود، در معرض فروش قرار داد. اتفاقاً آن روز هوا به شدت سرد شد و مشتريان زيادى براى خريد پارچه به مغازه آمدند و تا غروب تمام اجناس فروخته شد. ابوطياره مى گويد: به اين كار ادامه دادم تا كارم به قدرى خوب شد كه مركب و غلام و كنيز خريدم و خانه ساختم (100)آنچه روحيه از دست رفته و يأس آور ابوطياره را بهبود بخشيد، توكل به خدا و اقدام عملى وى بود.
ورزش/سر حال و پر نشاط با ورزش
متاسفانه يکي از دستاوردهاي دنياي مدرن با آن همه هياهو و عظمتش، با آن همه پيشرفت و تکنولوژي ،براي بشريت عدم تحرک و جنبو جوش است که اين خود به راحتي ميتواند نشاط و اميد را حتي از شادترين افراد بگيرد بنابراين بر هر فردي لازم و واجب است که به ورزش رو آورد. چرا که ورزش:

1.ورزش قدرت مغز را افزايش ميدهد.
 

ورزش نه فقط به زيبايي ظاهري بدن شما كمك ميكند بلكه فعاليت ذهني را هم افزايش ميدهد. ورزش باعث افزايش هورمون سروتونين در مغز و بهبود وضوح و روشني ذهني ميشود. قطعا كساني كه فعاليت ورزشي انجام ميدهند در محل كار خود خلاقتر خواهند بود.بهبود خلاقيت نه فقط از شما يك كارمند بهتر ميسازد بلكه محيط كار را براي همه كارمندان تغيير ميدهد. شركتهايي با ساعات هدر رفته كمتر و كارمنداني كه كمتر بيمار ميشوند، حق بيمه كمتري خواهند پرداخت و البته بازدهي بيشتري دارند.

2 .ورزش كردن استرس را از بين ميبرد .
 

به محض اين كه احساس كرديد دچار استرس شدهايد به ورزش پناه ببريد. زماني كه حقيقتا شروع به ورزش كنيد، استرس كمتري در زندگي خود احساس خواهيد كرد.ورزش باعث به وجود آمدن آرامش و مشغوليت ذهني مثبت در بدن ميشود، علاوه بر اين در بهبود روحيه و جلوگيري از پيشرفت افسردگي نقش اساسي دارد.شما تنها كسي نيستيد كه از شادي بيشتر و استرس كمتر در زندگي خود سود ميبريد. وقتي شما استرس كمتري داشته باشيد كمتر و ديرتر خشمگين ميشويد و همين باعث بهبود روابط شما با همسر، فرزندان و همكارانتان خواهد شد.

3 .ورزش به شما انرژي ميدهد .
 

حتما تعجب خواهيد كرد كه چگونه فقط 30 دقيقه ورزش صبحگاهي زندگي شما را تغيير ميدهد. وقتي هنگام ورزش هورمون اندروفين وارد جريان خون شما ميشود در تمام طول روز احساس ميكنيد انرژي بيشتري داريد و وقتي كه قدرت و بنيه خود را تقويت كرديد انجام فعاليتهاي روزانه مانند جابهجايي كيسههاي خريد يا بالا رفتن از پلهها براي شما راحتتر خواهد بود.بيشتر افراد براي ورزش نكردن، خستگي را بهانه ميكنند، اگرچه ورزش كردن در ابتدا شما را بسيار خسته ميكند، اما اين خستگي دائمي نيست. خستگي فيزيكي شما بعد از ورزش روزانه احساس ميكنيد مانند خستگي هميشگي نيست و به محض اين كه بدن شما خود را با ورزش تطبيق دهد احساس خواهيد كرد كه بيش از پيش انرژي داريد.

4 .ساعات روز با ورزش با نشاط مي شود .
 

كليد اين مشكل استفاده بهينه و عاقلانه از زمان است. با يك تير دو نشان بزنيد، با فرزندانتان به پارك يا دوچرخهسواري برويد، در اين صورت علاوه بر اين كه با خانواده خود هستيد فعاليت ورزشي هم انجام دادهايد. ميتوانيد با اعضاي خانواده به كوهنوردي يا شنا برويد يا در حياط خانه قايمباشك، وسطي يا گرگم به هوا بازي كنيد.حتما نبايد براي ورزش كردن در كلاسها يا مجتمعهاي ورزشي ثبتنام كنيد. با كمي تلاش ميتوانيد زمان كوتاهي در طول روز را به ورزش اختصاص دهيد. همه 20 دقيقه وقت اضافي در شبانهروز دارند حتي ميتوانيد فقط 10 دقيقه طناب بزنيد. گاهي اوقات همين مقدار فعاليت هم كافي است.در حقيقت اختصاص 2 تا 3 وعده زماني 15 تا 20 دقيقهاي در طول روز به ورزش موثرتر از 60 دقيقه ورزش مداوم است. جارو كشيدن خانه در صبح، دوچرخهسواري يا رفتن به پارك با فرزندان در بعدازظهر و قدم زدن سريع به همراه همسرتان در شبهنگام يعني اين كه شما يك روز پرفعاليت را سپري كردهايد.

5.ورزش باعث بهبود روابط ميشود .
 

به اين مساله فكر كنيد كه ورزش كردن با يك همراه چه تاثيري در روابط شما و آن فرد ميگذارد. چه اين فرد همسر، فرزند يا دوستي باشد كه هفتهاي يك بار ناهار با او بيرون ميرويد. علاوه بر اين اگر هنگام ورزش همراه داشته باشيد بيشتر به شما خوش ميگذرد. پس برنامهريزي كنيد تا بعد از شام با همسرتان پيادهروي كنيد. با خواهر يا دوستانتان در زمين تنيس يا سالن ورزش قرار ملاقات بگذاريد. تحقيقات نشان داده افرادي كه در هنگام ورزش يك همراه دارند بيشتر از افرادي كه به تنهايي ورزش ميكنند برنامههاي ورزشي خود را دنبال ميكنند و زودتر به هدفشان ميرسند.

6.ورزش بيماريها را از شما دور ميكند .
 

تحقيقات نشان داده ورزش مانع پيشرفت و باعث جلوگيري از بيماريهايي مانند ناراحتيهاي قلبي، سكته، فشار خون بالا، كلسترول بالا، ديابت نوع 2، ورم مفاصل، نرمي استخوان و از دست دادن ماهيچهها ميشود. به علاوه ورزش پيري را به تاخير مياندازد.ورزش باعث تقويت عضلات، ماهيچهها و مفاصل ميشود در نتيجه افراد ورزشكار كمتر دچار درد يا مشكلي در اين قسمتها ميشوند. ورزش قابليت ايمنسازي دارد و ميتواند بدن را در مقابل سرماخوردگي و آنفلوآنزا مصون نگه دارد. هيچ مشكل سلامتي عمدهاي وجود ندارد كه ورزش روي آن تاثير مثبت نداشته باشد.

7.ورزش ضربان قلب را تنظيم ميكند.
 

ورزش نه فقط با بيماريها مبارزه ميكند بلكه باعث تقويت عضلات قلب ميشود و شما احساس ميكنيد راحتتر و بهتر ورزش ميكنيد. با ورزش كردن قلب و شبكه خونرساني بدن بهتر كار ميكنند و وقتي قلب قويتر شود در هر ضربان خون بيشتري را تصفيه ميكند در نتيجه زمان استراحت بيشتري دارد و ضربان آن كاهش مييابد. فقط چند روز بعد از شروع فعاليت ورزشي، بدن عكسالعمل نشان ميدهد در نتيجه ورزش كردن راحتتر خواهد شد، كمتر احساس خستگي ميكنيد، ديگر نفس نفسنميزنيد و در ماهيچهها دردي احساس نميكنيد.

8. با ورزش ميتوانيد بيشتر غذا بخوريد .
 

ماهيچهها كالري بيشتري ميسوزانند پس هر چقدر كه ماهيچه بيشتري داشته باشيد سوخت و ساز بدن شما بيشتر خواهد بود البته شما هنگام ورزش كردن هم كالري ميسوزانيد. اين به آن معناست كه اگر شما يك ناپرهيزي كوچك غذايي كرديد جبران آن سخت نيست. آيا چون ورزش ميكنيد همه چيز ميتوانيد بخوريد؟ خير. اما وقتي به طور مرتب ورزش ميكنيد ميتوانيد بعضي خوراكيهايي را كه واقعا دوست داريد، بخوريد.

9 .ورزش كارآيي افراد را افزايش ميدهد .
 

بعد از چند هفته ورزش مداوم احساس ميكنيد لباسها به تنتان بهتر مينشيند و ماهيچههايتان خوشفرمتر شدهاند. ورزش مداوم ماهيچهها را قوي ميكند، انعطافپذيري بدن را افزايش ميدهد و كاركرد كلي شما را بهبود ميبخشد. ماهيچههاي شما بهتر كار ميكنند و شما احساس استقامت بيشتري ميكنيد به علاوه عكسالعملهاي شما متعادل ميشود.

10.ورزش فقط باعث كاهش وزن نمي شود .
 

كاهش وزن، هدف بسياري از افرادي است كه شروع به ورزش ميكنند، اما حقيقتا تنها فايده ورزش كردن نيست. ورزش كردن فقط براي لاغر شدن در درازمدت افراد را از ورزش زده ميكند.مردم با برنامههايي كه از آنها نتيجه سريع نبينند دچار مشكل ميشوند. اگرچه كاهش وزن هدف اوليه شما براي ورزش كردن است، اما آن را تنها هدف خود ندانيد. توجه داشته باشيد كه با ورزش احساس بهتري داريد، انرژي بيشتري در خود احساس ميكنيد و كمتر دچار استرس ميشويد.به نكات كوچكي كه سريعا با ورزش در شما تغيير ميكند توجه كنيد، نه آن كه فقط به كاهش وزن فكر كنيد.اگر ورزش را با هدف كاهش وزن و دستيابي به سلامتي دنبال كنيد، تبديل به بخشي از زندگي شما ميشود(101)تبعيت از الگو و الگوپذيري ،ازدواج،کار و شغل،آرامش خانوادگي،دانستن تکنيک هاي موفقيت در زندگي،استفاده از فرصت ها و... از ديگر عوامل نشاط و شادابي ميباشند که در آيند به طور کامل به بررسي اين عوامل نيز خواهيم پرداخت.
نتيجه گيري
آنچه ميتوان از اين تحقيق مختصر برداشت کرد اين است که با توجه به تعريفي که از جوان ارائه شد. وبا مدنظر داشتن خصوصيات دوران جواني مبني بر اينکه جواني،دوراني است حساس که سرنوشت مادي ومعنوي جوان براي هميشه رقم ميخورد. ودوران شکوفائي استعدادهاي جوان است. واز طرفي بار مادي و معنوي جامعه بر دوش جوانان ميباشد. واز سوي ديگر با توجه به سفارشهاي فراواني که از سوي دين مبين اسلام در مورد شادي ونشاط داريم،مسلما هرچه اين دوران با نشاط و شادماني همراه باشد و جوان در بسط روحي بسر ببرد. بهتر،آسانتر وزودتر ميتواند از اين دوران کمال استفاده را برده و به شکوفائي خود دست پيداکند و در پي آن جامعهاي سالم وبا نشاط را ايجاد نمايد. واين جوان و دوران جواني است که مي‌تواند با نشاط و شادماني خود،خانواده وجامعه پويا وبا نشاطي را رغم زند. نکتهي ديگري که قابل تأمل و بهرهوري است ايناست که برخلاف نظر بعضي از روانشناسان غربي ويا روانشناسان تحت تأثير غرب،باتوجه به ديدگاهي که از اسلام پيرامون نشاط و شادي بيان شد، اسلام نتنها مخالف نشاط و شادماني نيست بلکه ارزش زيادي براي آن قائل است. وسفارشهاي فراواني براي اين امر به مسلمين نموده است. وهرآنکس که جهانبينيش نسبت به عالم وجود به درستي ايجاد شده باشد و خداوند،عالم هستي واهداف خلق را به خوبي شناخته باشد اين را به درستي درک خواهد کرد که درسايه عبوديت وبندگي خداوند متعال وباتوکل وبازگشت به سوي او است که مي‌توان بهترين وبانشاط‌ترين زندگي‌ها را براي خود و ديگران ايجاد کرد.

پي نوشت ها :
 

99.مستدرك الوسائل، ج13، ص7.
100.مستدرك الوسائل، ج13، ص7.
101.http://noorportal.net/1/13/1842/17949.aspx.مهسا قندي

منابع:
1. قرآن
2.مرتضي فريد تنکابني، نهج البلاغه، چاپ نهم
3.شيخ عباس قمي (ره)،مفاتيح الجنان دعاي عرفه
4.موسوى همدانى سيد محمد باقر، ترجمه تفسير الميزان‏، چاپ پنجم، دفتر انتشارات اسلامى جامعه‏ى مدرسين حوزه علميه قم‏
5.طباطبايى سيد محمد حسين‏، الميزان فى تفسير القرآن‏، چاپ پنجم‏،دفتر انتشارات اسلامى جامعه‏ى مدرسين حوزه علميه قم‏
6.بحرانى سيد هاشم‏، البرهان فى تفسير القرآن‏، چاپ اول‏،بنياد بعثت‏
7.على اکبر دهخدا، لغت نامه دهخدا، چاپ اول از دوره ى جديد 1373، نشر مؤسسه ى انتشارات و چاپ دانشگاه تهران
نهج الفصاحه،چاپاول،نشر خاتم الانبيا
8.شهيد مطهري،حكمت‌ها و اندرزها، چاپ دواردهم،انتشارات صدرا
9.شهيد مطهري،آشنائي با قرآن ج2، چاپ هفتم،انتشارات صدرا
10.دکتر رسول رباني،جامعه شناسي جوان، چاپ دوم 1383
11.محمود رجبي،انسان شناسي ، ج 1، مؤسسه آموزش و پژوهشي امام خميني ( رحمه الله) 1380
12.مايکل آيزنک، روان شناسى شادى، ترجمه خشايار بيگى و مهرداد فيروز بخت
13.ابنابيالحديد، شرح نهجالبلاغه،چاپ اول،نشر کتابخانه عمومي آيه الله مرعشي نجفي
14.مجله حديث زندگى، ش5، ص10.
15.روزنامه انتخاب، 7 آذر 79
16.نشريه پيوند، ش 297
17.سايت باشگاه انديشه،جوان در انديشه ي استاد مطهري،
18.كلينى،اصول كافى،چاپ دوم،نشر اسلاميه
19.محمد دشتي، نهج الحياه
20.علامه مجلسي،بحار الانوار،نشر اسلاميه
21.علامه طباطبائ،سنن البني،چاپ هفتم،نشر اسلاميه سال1409ق
22.شيخ حر عاملي،وسائل الشيعه،موسسه آل البيت
23.ابن شعبه حراني،تحف العقول،چاپ دوم،نشر جامعه مدرسين
24.عبدالواحد بن محمد تميمي آمدي،غررالحكم،نشر دفتر تبليغات سال1366ه
http://www.25.noorportal.net
http://www.26.tebyan.net
http://www.27.shahraranews.com
http://www.bashgah.net.

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image