نوسان در رابطه هر زن و شوهري، تا حدودي، طبيعي است. کافي است از کسي که هر مدتي از ازدواجش گذشته است، اين موضوع را بپرسيد اما ميانبرزدن براي اجتناب از برخي عوامل ايجادگر اين نوسان، امکانپذير است. اگرچه تمام دستاندازهاي مسير ازدواج قابلپيشبيني نيستند، با اين حال قواعد سادهاي وجود دارند که ميتوانند مانند کمکفنر ماشين، تکانها را جذب و همسران را در پيمودن اين مسير کمک کنند. در يك تقسيمبندي كلي، ميتوان مسير ازدواج را به 7 مرحله تقسيم كرد و شما ميتوانيد با در نظر گرفتن معيارهاي مراحل مختلف متوجه شويد كه خودتان در كدام مرحله از اين مراحل هفتگانه قرار داريد.
آشنايي با اين مراحل به شما کمک ميکند تا هنگام مواجهه با مشکلات، اضطرابتان کم شود. با شناخت اين مراحل ميتوانيد دورنمايي از ازدواجتان بهدست آوريد و در طول زندگي مشتركتان، هر جا كه ضرورت داشت، اصلاحات لازم را انجام دهيد.
مرحله1)عشق و اشتياق
روز ازدواج معمولا با روياي يك زندگي شادمان همراه است. هر روز صبح که بيدار ميشويد و هر شب که به خانه برميگرديد، از ديدن همسرتان و اينکه او در کنارتان است،خوشحال ميشويد. اين، مرحله اول ازدواج (عشق و اشتياق) است. ممکن است در برخي ازدواجها اين مرحله براي هميشه ادامه يابد اما در اغلب ازدواجها مرحله دوم يا مرحله «واقعگرايي» كمكم فرا ميرسد.
مرحله2)درك تفاوتها
كمكم از آن مرحله عشق و اشتياق به مرحلهاي ميرسيد که متوجه ميشويد شما و همسرتان 2 فرد متفاوت با نيازهاي متفاوت هستيد. در اين مرحله، مهم است که همسرتان بداند شما به چه چيزهايي نياز داريد و شما نيز بايد نيازهاي همسرتان را بشنويد.
مرحله3)طغيان
بيشتر طلاقها در اين مرحله رخ ميدهد. در اين مرحله است که خيليها از خودشان ميپرسند: «آيا با فرد نامناسبي ازدواج کردهام؟ آيا ازدواجم اشتباه بوده است؟» پاسخ واقعبينانه اين است که همه ما با فردي ازدواج ميکنيم که با ما متفاوت است اما مساله مهم اين است که به خاطر داشته باشيم که ميتوانيم همراه همسرمان رشد کنيم و اين رشد در طول زمان و در نتيجه تعهد 2 نفر به يکديگر افزايش مييابد. در اينجاست که مرحله بعدي يعني «مرحله همکاري» فرا ميرسد.
مرحله4)همكاري
رابطه ميان زن و شوهر با توجه به وقايعي که در زندگي آنها در جريان است، هميشه در حال تغيير است. با ادامه زندگي، آنها مشغول بزرگ کردن بچهها، انجام کارهاي روزانه خانه و وظايف شغلي خود ميشوند. همکاري زن و شوهر با يکديگر باعث ميشود هريک بتوانند از اين مرحله گذر کنند و به طرف مقابلشان هم در گذر از آن کمک کنند. مرحله بعدي مرحله «پيوستن دوباره» است که به آن، «نشانگان آشيان خالي» هم ميگويند.
مرحله5)پيوستن دوباره يا نشانگان آشيان خالي
در اين مرحله از زندگي معمولا بچهها از خانه به دانشگاه ميروند يا زندگي مستقلي پيدا ميكنند و زن و شوهر يکديگر را بازمييابند. زوجها ممکن است در اين مرحله حتي با عشق بيشتري نسبت به اول ازدواج به هم بپيوندند و در اين صورت است که ازدواج وارد مرحله «کمال» ميشود.
مرحله6) كمال
اگر به اين مرحله از ازدواج رسيده باشيد، قاعدتا شما چرخه کاملي را گذراندهايد؛ يعني در ابتداي ازدواج عشقي پراحساس داشتهايد و هنگامي که به اين مرحله (كمال) رسيدهايد، عشقتان عميقتر شده است.
مرحله7)مقابله با بحران
مرحله هفتم که مرحله بحران ناميده ميشود، ممکن است در هر زماني در طول ازدواج رخ دهد. وقوع بحران در زندگي مشترک، بخشي از ازدواج است كه هيچکس نميتواند زمان آن را پيشبيني کند. بحران ممکن است به دنبال از كار افتادگي، درگذشت فرزند يا يكي از والدين زوجين يا ... اتفاق بيفتد. کاري كه زن و شوهر در اين مرحله بايد انجام دهند، متحد شدن و يافتن راهي براي کنار آمدن با اين بحران است. به اين ترتيب آنها ميتوانند ازدواجشان را به مسير اصلي برگردانند و آن را بپرورانند. اين پروراندن و تقويت، اساس يك ازدواج سعادتمند است و پروراندن رابطه زن و شوهر در همه مراحل بايد انجام شود.
منبع:www.salamat.com