جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آشنايي با نحوه يافتن کارفرماها و نوشتن يک تقاضانامه مناسب
-(4 Body) 
آشنايي با نحوه يافتن کارفرماها و نوشتن يک تقاضانامه مناسب
Visitor 1772
Category: دنياي فن آوري
پساز نوشتن يک رزومه خوب بايد آن را به دست کارفرمايان برسانيد. اما چگونه مي‌توانکارفرماهاي مناسبي پيدا کرد؟ چطور مي‌توانيد شرکت‌ها، سازمان‌ها، کارگاه‌ها ياجاهايي را پيدا کنيد که بخواهند شما را استخدام کنند؟ براي اينکار مي‌توانيد ازراه‌هاي مختلف اقدام کنيد که چند مورد از آن‌ها را بررسي مي‌کنيم.

مشورت با افرادي که به کار مورد نظر شما مشغولند
 

يک راه اين است با افرادي که به کار مورد نظر شما مشغولند مشورت کنيد. بعنوان مثال اگر شما مي‌خواهيد بعنوان گرافيست مشغول بکار شويد مسلماٌ يک جوشکار يا يک پزشک نمي‌تواند کمکي به شما بکند. دوستان يا همکلاسي‌هايي که به کار مورد نظر اشتغال دارند، معلمان و استاداني که حرف? خود را نزد آن‌ها آموخته‌ايد و افرادي از اين دست مي‌توانند بهترين مشورت‌ها را به شما بدهند و حتي ممکن است شما را به تعدادي از کارفرما‌ها معرفي کنند.

آگهي‌هاي استخدام را بخوانيد
 

راه ديگر اين است که از نشريات و روزنامه‌ها استفاده کنيد و آگهي‌هاي استخدام را بخوانيد. اگر در زمينه حرفه‌تان مجلات و نشريات تخصصي منتشر مي‌شود آن‌ها را خريداري کرده و ببينيد که آيا در آن‌ها آگهي استخدام هست يا نه. ممکن است در آن نشريات آگهي استخدامي چاپ شده باشد که بسيار به شغل مورد نظر شما نزديک باشد. اين نشريات مي‌توانند منبع خوبي از آدرس‌ها و شماره تلفن‌هاي کارفرماهاي مورد نظر شما باشند چون آن‌ها معمولاً در چنين نشرياتي آگهي مي‌دهند و شما مي‌توانيد اين اطلاعات را از آگهي‌هاي آن‌ها استخراج کنيد.

جستجو در اينترنت
 

جستجو در اينترنت هم يکي ديگر از روش‌هاي يافتن کارفرماهاي مناسب است. درحال حاضر سايت‌هاي کاريابي فارسي هم راه اندازي شده‌اند و در آن‌ها هم کارفرما‌ها آگهي استخدام مي‌دهند و هم کارجويان شغل مورد نظر خود را همراه با اطلاعات مختصري از خود ارائه مي‌کنند.

مراجعه به انجمن‌هاي تخصصي
 

اگر در زمينه شغل مورد نظر شما انجمن‌هاي تخصصي تاسيس شده باشند ممکن است اين انجمن‌ها بتوانند به شما کمک کنند. حداقل فايده‌اي که مراجعه به اين انجمن‌ها براي شما دارد اين است که مي‌توانيد آدرس و تلفن شرکتهاي عضو را از آن‌ها بگيريد. بعضي از آن‌ها هرسال سررسيد يا تقويم‌هاي مختص خودشان را چاپ مي‌کنند که معمولاٌ در آن‌ها نام، آدرس و تلفن اعضا قيد مي‌شود که اگر بتوانيد يکي از آن‌ها را تهيه کنيد بسيار مفيد خواهد بود. انجمن‌هاي فارغ التحصيلان دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالي هم مي‌توانند به شما کمک کنند که هم با افرادي که در زمينه مورد نظر شما مشغولند آشنا شويد و ارتباطات خوبي پيدا کنيد و هم ممکن است کارفرما‌ها از اين انجمن‌ها درخواست معرفي داوطلبان کار را بکنند که در آن صورت مي‌توانيد اقدام به فرستادن رزومه براي آن‌ها کنيد.
بعضي از کارفرمايان آگهي‌هاي استخدام خود را در تابلوهاي اعلانات مراکز آموزشي قرار مي‌دهند يا از آن‌ها مي‌خواهند افرادي را به آن‌ها معرفي کنند. استفاده از اين روش بخصوص براي افرادي که تجربه عملي زياد ندارند و تازه کار هستند مفيد است. پس اگر تجرب? چنداني نداريد مي‌توانيد مراجعه به آموزشگاه‌ها و مراکز آموزشي را هم امتحان کنيد.
شرکت‌ها و مراکز کاريابي
شرکت‌ها و مراکز کاريابي گزين? ديگري براي کارجويان هستند. آدرس اين مراکز را مي‌توان از وزارت کار- وزارت تعاون- شهرداري‌ها و نشرياتي مانند کتاب اول بدست آورد. چنانچه در اين مراکز ثبت نام کنيد امکان يافتن کار هست. اين مراکز مي‌توانند شما را به کارفرما‌ها معرفي کنند. شما بايد با ارائه رزومه و انجام يک مصاحبه حرفه‌اي کارفرما را متقاعد کنيد فرد مورد نظر او هستيد. پس بايد کاملاٌ براي مصاحبه استخدامي آماده باشيد.

بازار کار پنهان
 

درصد بالايي از فرصتهاي شغلي هيچوقت آگهي نمي‌شوند و به اطلاع عموم نمي‌رسند. بسياري از کارفرمايان ترجيح مي‌دهند فردي را که يک دوست يا همکار معرفي کرده به مصاحبه دعوت کنند. بنابراين بخش بزرگي از بازار کار از ديد عموم پنهان است. چگونه مي‌توان به اين بازار دست يافت؟ روش اول که در اين مقاله ذکر شد درواقع همين کار را انجام مي‌دهد. صحبت کردن با افرادي که به شغل مورد نظر شما مشغولند يا در شغل مشابه يا مرتبط با آن کار مي‌کنند مي‌تواند دسترسي شما را به بازار پنهان کار فراهم کند و فرصت‌هايي را در اختيار شما قرار دهد که از هيچ طريق ديگري نمي‌توان به آن‌ها دسترسي پيدا کرد.
مراجعه به شرکت‌ها و کارفرما‌ها و دادن تقاضاي کار هم راه ديگري براي يافتن شغل دلخواه است که آن را بطور جداگانه در يک مقال? ديگر توضيح خواهيم داد.
اگر واقعأ مصمم هستيد شغل خوبي داشته باشيد بايد با تلاش و پشتکار رزوم? خود را بدست کارفرماهاي هرچه بيشتري برسانيد. از تمام روش‌هاي ذکرشده در اين مقاله استفاده کنيد و با صبر و حوصله و پشتکار ادامه دهيد. مطمئن باشيد موفق خواهيد بود.

چگونه يک تقاضانامه خوب بنويسيم؟
 

اما پس از نوشتن رزومه و پيدا کردن کارفرماهاي مناسب کارجويان بايد تقاضانامه و روش نوشتن آشنايي داشته باشند.
تقاضانامه چيست؟ تقاضانامه نامه‌اي است که شما به شرکت‌ها يا سازمانهاي مورد نظرتان مي‌نويسيد و به آن‌ها پيشنهاد ارائه کار يا خدمات مي‌نمائيد. توجه داشته باشيد که سازمان يا کارفرماي مورد نظر براي کار آگهي نداده است و شما هم تقاضاي کار نمي‌کنيد بلکه پيشنهاد ارائه خدمات مي‌کنيد. با اين روش و با اين برخورد يک حرفه‌اي بنظر مي‌آئيد و احترام کارفرما را جلب مي‌کنيد. در نتيجه اگر کارفرما يک پست خالي داشته باشد احتمال اينکه آن را به شما بدهد بيشتر مي‌شود. افراد زيادي با استفاده از اين روش در يکي از شرکتهاي دلخواه‌شان شغل مناسبي پيدا مي‌کنند.

تقاضانامه را چگونه بايد نوشت؟
 

در قسمت اول بايد خودتان را مختصر معرفي کنيد. ويژگي اصلي اين قسمت اين است که بايد علاق? خواننده را به خواندن ادامه نامه جلب کند. اين قسمت بايد خطاب به فردي باشد که در مورد استخدام شما تصميم خواهد گرفت. اگر بتوانيد نام مسئول استخدام را پيدا کنيد و نامه را خطاب به او بنويسيد بسيار بهتر است زيرا نامه حالت شخصي تري پيدا مي‌کند و احتمال اينکه تا آخر خوانده شود زياد است. براي پيدا کردن نام مسئول مي‌توانيد از روش‌هاي ذکر شده در مقاله پيدا کردن کارفرمايان استفاده کنيد يا حتي مي‌توانيد با تلفن نام فرد مسئول را از منشي شرکت بپرسيد.
به هرحال سعي کنيد اين بخش را کوتاه و واضح بنويسيد. از تعريف و تمجيد بيجا (تملق) بپرهيزيد، از خودتان تعريف نکنيد يا مشکلات شرکت را مطرح نکنيد.
در قسمت دوم نامه جزئياتي را در مورد خودتان بازگو کنيد که خواننده تمايل پيداکند با شما ملاقات کند.
بياد داشته باشيد هدف از نوشتن تقاضانامه اين است که کارفرما قرار ملاقاتي با شما ترتيب دهد. سپس مي‌توانيد کمي در مورد عملکرد‌ها و دست آوردهاي خود توضيح دهيد، البته مختصر و از خواننده بخواهيد اطلاعات بيشتر را در رزومه شما که به پيوست نامه است بيابد.
در انتها مؤدبانه نامه را به پايان برسانيد. از خواهش و تمنا کردن براي استخدام شدن جداً پرهيز کنيد و خود را در موضع پائين‌تر و ضعيف‌تر قرار ندهيد.
اگر کارفرما پس از خواندن نامه شما احساس کند شما يک فرد حرفه‌اي و با اعتماد به نفس بالا هستيد که ناشي از تجربيات و توانمنديهاي باارزش بوده و لايق يک شغل خوب است، مطمئناً خواهد خواست با شما ملاقاتي داشته باشد. در اين جلسه ملاقات و در واقع مصاحبه است که شما مي‌توانيد او را قانع کنيد فرد مناسبي براي سازمان او هستيد.
پس از تهيه نامه آن را تايپ کرده و روي يک کاغذ مرغوب پرينت بگيريد. رزومه خود را ضميمه آن کنيد و حالا بايد ترتيبي دهيد که نامه بدست شخص مورد نظر برسد. در صورت پست کردن نامه مي‌توانيد روي پاکت نام شخص موردنظر را بنويسيد مثلاً لطفاً آقاي.... ملاحظه فرمايند. يا لطفاً برسد بدست خانم...
حتي مي‌توانيد خودتان شخصاً نامه را به شرکت مورد نظر تحويل دهيد. در اينجا يک نمونه تقاضا نامه را مي‌بينيم.
جناب آقاي مهندس.... احتراماً اينجانب.... داراي مدرک کار‌شناسي ارشد معماري و شهرسازي از دانشگاه... هستم. بنده متوجه شده‌ام که شرکت شما بصورت تخصصي درزمينه شهرسازي فعاليت مي‌کند و فکر مي‌کنم با توجه به سوابق اينجانب در رشته شهرسازي، بتوانيم با هم همکاري داشته باشيم. اينجانب در طي... سال سابقه کاري در تهيه.... طرح جامع و... طرح تفصيلي شهري همکاري کرده‌ام و تعداد زيادي پروژه‌هاي شهرسازي را انجام داده‌ام که توضيحات کامل‌تر را مي‌توانيد در رزومه اينجانب که به پيوست مي‌باشد، ملاحظه فرمائيد.
خوشحال مي‌شوم که حضوراً با شما ملاقات کنم و در مورد زمينه‌هايي که در آن امکان همکاري هست گفتگو کنيم.
آدرس و شماره تماس اينجانب در رزومه به پيوست مي‌باشد.
با تشکر و احترام....
همانطور که ديديد اين نامه کوتاه است و خواندن آن وقت زيادي از مسؤل مربوطه نمي‌گيرد و در ضمن خيلي هم خشک و رسمي نيست. در نامه به رزومه اشاره و ارجاع داده شده است که همين امر باعث مي‌شود خواننده نگاهي هم به رزومه بياندازد و در صورتي که آن را هم به صورت خوب و حرفه‌اي تهيه کرده باشيد آن را هم مطالعه خواهد کرد. در نتيجه شما به هدف خود که معرفي خودتان به يک کارفرماي احتمالي است رسيده‌ايد.
استفاده از تقاضانامه يکي از مؤثر‌ترين روشهاي يافتن شغل دلخواه است. شما مي‌توانيد با تمرين تقاضانامه‌هاي خوبي بنويسيد. چنانچه از اين روش به خوبي و درست استفاده کنيد، مي‌توانيد به موفقيت در يافتن شغل دلخواه‌تان اميدوار باشيد.
منبع: وب سايت بازار کار
ارسال توسط کاربر محترم سايت : saz1364
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image