براي درستکردن خوراک سبزيجات، انواع و اقسام روشها وجود دارد ولي ويژگي اصلي و مهم اين خوراک، طعم و عطري است که بهخاطر اضافهکردن زيره و تخم گشنيز پيدا ميکند.
اين خوراک در اصل مراکشي است و باتوجه به آنکه بسيار پرخاصيت و سالم است، خوردن آن به افرادي که به فکر سلامتيشان هستند، توصيه ميشود.
? مواد لازم براي 4 نفر:
- روغن زيتون؛ نصف پيمانه
- پياز؛ 2 عدد (هرکدام به 8 قسمت تقسيم شود)
- سير؛ 3 حبه (له شود)
- پودر زيره؛ 2 قاشق چايخوري
- پودر تخم گشنيز؛ 2 قاشق چايخوري
- فلفل قرمز؛ کمي
- هويچ؛ 3 عدد (حلقه حلقه خرد شود)
- کدو سبز؛ يک عدد (حلقه حلقه خرد شود)
- سيبزميني؛ 500 گرم (به قطعات متوسط خرد شود)
- آب 2 عدد ليموترش بزرگ يا چند عدد ليموترش کوچک
- آب مرغ؛ يک و يکچهارم پيمانه
- گشنيز خردشده؛ 2 قاشق سوپخوري
- نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
? طرزتهيه:
1)روغن زيتون را داخل قابلمهاي بريزيد و روي شعله متوسط اجاقگاز قرار دهيد تا داغ شود، سپس پياز را در روغن تفت دهيد و پس از گذشت 3 دقيقه، سير را هم اضافه کنيد و يک دقيقه ديگر حرارت دهيد.
2)سبزيجات خردشده را به پياز و سيرداغ اضافه کنيد و مرتب هم بزنيد تا اين سبزيجات هم کمي بپزند؛ سپس آب ليموترش و آب مرغ را افزوده و با نمک و فلفل سياه و قرمز مزهدار کنيد.در ظرف را بگذاريد و سپس آن شعله متوسط را روي اجاقگاز بگذاريد تا کمکم سبزيجات بپزند. براي اين منظور معمولا نيمساعت زمان لازم است.
3) پس از اطمينان از پخت سبزيجات، در ظرف را برداريد و گشنيز خردشده را در قابلمه بريزيد و مواد را خوب باهم مخلوط کرده و يک دقيقه ديگر حرارت دهيد.
منبع: www.vista.ir