مواد لازم
روغن زيتون1 قاشق سوپخوري
پيازچه4 عدد
پياز1 عدد
سير كوبيده2 حبه
نمك يك چهارم قاشق چايخوري
فلفل سياه يك چهارم قاشق چايخوري
آب مرغ بدون نمك1 ليتر
عدد سيب زميني1
گرم جعفري، چند برگ نعنا. 125
مواد لازم براي يخ گوجه فرنگي
گوجه فرنگي رسيده نيم كيلو
نمك يك چهارم قاشق چايخوري
آبليمو 1 قاشق سوپخوري
نعناي تازه خرد شده2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه
ابتدا گوجه فرنگي ها را پوست بگيريد و هر يك را به 4 قسمت بريده و تخم هاي گوجه فرنگي را خالي كنيد، گوجه فرنگي ها را در مخلوط كن بريزيد و چند دقيقه آن را روشن كنيد تا گوجه فرنگي به صورت پوره درآيد. آن را از يك صافي رد كنيد. پوره گوجه رد شده از صافي را با آبليمو، نمك و نعنا مخلوط كنيد و سپس آن را در يك قالب يخ بريزيد (قالب هاي چند خانه معمولي يخ) و در فريزر بگذاريد تا 2 الي 3 ساعت مانده و يخ بزند.پيازچه و پياز را ريز خرد كنيد. روغن زيتون را در ظرفي داغ كنيد و پياز، پيازچه و سير را در آن حدود 5 دقيقه تفت دهيد تا پياز نرم شود. نمك و فلفل را اضافه كنيد و سپس آب مرغ را بيفزاييد.
سيب زميني را پوست بگيريد و به صورت ورقه هاي نازك خرد كنيد و در سوپ بريزيد. حرارت اجاق را كم كنيد و بگذاريد سوپ بجوشد تا سيب زميني كاملاً بپزد و راحت با پشت قاشق له شود.در قابلمه ديگري مقداري آب را به جوش بياوريد. جعفري را در آن بريزيد و پس از آنكه آب دوباره به جوش آمد و يكي دو جوش زد از روي آتش برداريد و در يك صافي خالي كنيد و با آب سرد آبكش كنيد. جعفري را نيز در سوپ بريزيد و با هم در دستگاه غذاساز يا مخلوط كن ريخته پوره نماييد. سوپ را كنار بگذاريد تا كمي سرد شود سپس به مدت حدود 2 ساعت در يخچال قرار دهيد تا كاملاً خنك شود. سوپ را در ظرف ريخته به مقدار دلخواه قطعات يخ گوجه فرنگي به آن بيفزاييد و با برگ هاي نعنا تزئين كرده و سرو كنيد.
منبع:www.vista.ir