1- ابتدا گوشت خورش را كمي سرخ مي كنيم تا در موقع پختن كف نكند ، چون كف در اثر جوشيدن ، و باعث بدرنگ شدن خورش مي گردد.
2- خورش بايد با حرارت ملايم پخته شود ، ضمنا كم آب و جاافتاده باشد.
3- انواع سبزيها را بايد بعد از پختن گوشت به آن اضافه كنيم.
4- خورش را نبايد زياد هم بزنيم، چون باعث له شدن مواد درون آن مي شود.
5- پياز خورش را طوري خلال كنيد، كه همه به يك اندازه باشد تا در موقع سرخ كردن، همه يكدست طلايي شود . براي خوشرنگ تر شدن پياز داغ مي توانيد، كمي زردچوبه اضافه كنيد.
6- نمك و ترشي خورش را در آخر طبخ اضافه كنيد . مقدار ترشي و چاشني را مي توان به ميل و ذائقه كم و زياد كرد.
نكات لازم براي طبخ پلو و چلو
يكي از اصلي ترين غذاهاي ايراني پلو و چلو است كه بايد در پخت آن دقت زيادي به كار برد. اولين نكته مهم، تهيه وانتخاب برنج خوب است ، خصوصياتي كه بايد يك برنج خوب و مرغوب داشته باشد خوش عطر، بدون خرده ، باريك، بلند يكدست و رنگ آن كمي زرد و زير دندان سفت و محكم باشد . شكننده هم نباشد . مسلما اين نوع برنج گرانتر بوده ولي ارزش كار پخت را مي افزايد . نكته بعدي طرز شستن و خيس كردن برنج است .برنج را پاك كرده و با آب ولرم چند بار بدون اينكه آن را چنگ بزنيد، بشوييد. بعد نمك سنگي را در پارچه و يا كيسه مخصوص قرار داده و در وسط برنج جاي بدهيد و روي برنج آن قدري آب ولرم بريزيد كه به اندازه 4 انگشت روي آن را آب بگيرد. در صورتي كه اطمينان داريد برنج به اصطلاح كهنه است بهتر است ، آن را شب قبل شسته و خيس بگذاريد. در غير اين صورت مي توانيد 4 تا 5 ساعت قبل هم برنج را بشوييد.
1- سعي كنيد هميشه برنج را در ظرف بزرگتر از حجم خود شسته و خيس بگذاريد .
2- براي يك كيلو برنج نيم كيلو سنگ نمك كافي است و در صورتي كه نمك سنگي در اختيار نداريد، مي توانيد 6 – 7 قاشق سوپخوري نمك معمولي را در كيسه كوچك ريخته و لاي برنج بگذاريد . گذاردن نمك در كيسه براي جلوگيري از نفوذ رسوب نمك در برنج است .
3- اگر مقداري برنج در خانه داريد ، كه در آن خرده برنج وجود دارد ، بهتر است آن را غربال كرده و خرده برنج باقي مانده را براي تهيه آش ، شله زرد ، كوفته، شير برنج ، دلمه و... مورد مصرف قرار دهيد.
4- براي پخت برنج بهتراست از قابلمه بزرگ استفاده كنيد كه برنج روي هم انباشته و له نشود و برنج بهتر بجوشد .
در قابلمه بزرگي، نصف آن را آب ريخته و بگذاريد جوش بيايد و سپس آب نمك برنج را صاف كنيد و در آب جوش بريزيد و يكبار آن را با كفگير به آرامي به هم بزنيد (با حرارت يكنواخت) وقتي به جوش آمد ، برنج را امتحان كنيد كه مغز آن زياد نرم نشود و سپس آن را داخل آبكش ريخته و روي برنج مقداري آب ولرم بپاشيد تا لعاب و نمك اضافه آن خارج شود . در ته قابلمه كمي روغن ريخته و برنج را اضافه كنيد و بعد 2 قاشق سوپخوري روغن را با يك فنجان آب داغ روي برنج بدهيد و در قابلمه را بگذاريد تا برنج بخار كند. در اين مرحله روي برنج دم كني قرار داده و شعله را ملايم كرده و بگذاريد برنج كاملا دم بكشد. براي دم كشيدن اين برنج نيم ساعت وقت كافيست
چند نكته ضروري :
1- براي خوشرنگ شدن زعفران در ابتدا آن را كاملا نرم كنيد و يك قاشق چايخوري زعفران ساييده را در نصف استكان آبجوش بريزيد ويك ساعت آن را روي بخار كتري قرار دهيد .
2- در صورتي كه بخواهيد ته ديگ خوبي تهيه كنيد بهتر است براي سبزي پلو از برگ كاهو و براي شيرين پلو و مرصع پلو و زرشك پلو با مرغ از لواش و براي ته چين از مخلوط زرده تخم مرغ و ماست و زعفران و براي طبخ ماكاروني از حلقه هاي سيب زميني استفاده كنيد.
3- براي تهيه زرشك پلو، چون زرشك لطيف بوده و سريع مي سوزد بهتراست پس از داغ شدن روغن، زرشك را كمي تفت داده و بلافاصله شكرو كمي آب را به آن اضافه كنيد تا زرشك حالت مربايي به خود بگيرد .
4- خلال بادام را شسته همرا ه با برنج بگذاريد نرم شود ، اما خلال پسته را ده دقيقه قبل از دم كشيدن و آماده شدن به برنج اضافه كنيد تا رنگ پسته تغيير نكند .
منبع:www.vista.ir