مواد لازم :
ماست پر چرب / 500 گرم
اسفناج پاک کرده / 500 گرم
رشته / 200 گرم
نعناع تازه / 50 گرم
تره تازه / 150 گرم
نمک ، فلفل / به ميزان لازم
طرز تهيه :
اين آش غذاي سبکي است که مي توان براي عصرانه و يا براي شام مصرف کرد . به دليل ماستي که دارد و نيز به دليل نداشتن حبوبات براي وعده شام خيلي مناسب است و مي توان خواب راحتي بعد از خوردن آن داشت .در سبزوار معمولاً کنار اين آش ،کوکو سبزي يا کتلت مصرف مي شود . اسفناج را با کمي نمک از قبل مي پزيم تا موقع پخت غذا سريع آماده شود .و رشته ها در آش له نشوند .يک ليتر آب را مي گذاريم روي حرارت بجوشد . اسفناج را داخل آب جوش مي ريزيم .بعد رشته ها را اضافه مي کنيم . مي گذاريم تا رشته ها نرم شوند .سبزيجات را داخل ميکثر يا مخلوط کن ريخته و ميکث مي کنيم .در سبزوار سبزيجات را داخل هاون کوبيده و له مي کنند . براي اينکه سبزيها بهتر ميکث شوند مقداري ماست به آنها اضافه مي کنيم . اگر دوست داشته باشيم ماست ترش استفاده مي کنيم .اما هر طعمي که باشد بايد چرب باشد چون اين آش چربي ندارد . وقتي رشته ها نرم شد مخلوط سبزي و ماست را به مواد اضافه مي کنيم .
بعد از سه چهار دقيقه که مواد جوشيدند نمک و فلفل اضافه مي کنيم و شعله را خاموش مي کنيم .
اين آش معمولاً ولرم مصرف مي شود و به همين دليل داخل آن حبوبات استفاده نمي شود . چون حبوبات خاصيت نفاخي ندارد و اگر سرد مصرف شوند مناسب نخواهد بود . ماست را براي اين به سبزيجات هنگام خرد کردن اضافه مي کنيم که ماست بريده نشود .
منبع:ماهنامه سراي مهر(ش19)/خ