مقدمه :
سفره آرايي يعني چيدن ميز غذا ، سفره هاي مذهبي و غيره است. اين درس بعنوان يک واحد درسي در دانشگاه جامع علمي - کاربردي تدريس مي شود و قصد داريم تمام مهارتهاي سفره آرايي را به شما ارائه دهيم، اينها همه بستگي به ذوق و سليقه شما دارد.
سفره آرايي در مورد غذاها است و شامل انواع برنج ، سالاد ها، مرباجات، ترشيجات ، آشها ، سوپ ها سفره هاي مذهبي و سنتي ، صيفي جات ، سبزيجات ، تزئين دستمال سفره ها ، تزئين تخم مرغ و غيره است.
معرفي وسايل سفره آرايي :
توپي دو سر : براي درآوردن مواد به صورت دايره بکار برده مي شود.
چاقوي آرايشي : به شکل V مي باشد که براي کنگره دادن به مواد بکار مي رود.
مارپيچ دوبل : براي سيب زميني و هويج استفاده مي شود.
چاقوي دالبر برش دادن : کاربرد اين چاقو براي سيب زميني و هويج استفاده مي شود.
چاقوي دو سر: براي پوست کندن و کنده کاري روي مواد استفاده مي شود.
وسيله اي براي خارج کردن هسته از داخل صيفي جات و سبزيجات وجود دارد که نام آن برش فنري است.
شابلون يا مدلهايي وجود دارد که در سفره آرايي بکار مي رود :
قالبهاي شيريني : براي درآوردن صيفي جات و سبزيجات استفاده مي شود.
سوزنهاي مرواريد دار : براي اتصال بعضي از وسايل بکار مي رود
نحوه استفاده از وسايل ذکر شده :
با استفاده از چاقوي آرايشي v شکل ، گوجه فرنگي را به شکل سبد در مي آوريم، گوجه فرنگي ديگري را براي ساخت دسته سبد، برش مي زنيم . زمانيکه برش مي زنيم بايد پشت سرهم باشد که براحتي از هم جدا شوند. براي خارج کردن مواد، از چاقوي توپي دو سر استفاده مي کنيم.
چاقوي دو سر را در صيفي جات فرو مي بريم و مواد آنرا بصورت گرد در مي آوريم. از اين وسيله براي تزئين هندوانه مي توان استفاده کرد.
با استفاده از چاقوي مارپيچ دوبل ، سر هويج را مي زنيم و با فشار بصورت پيچ داخل هويج مي کنيم و خارج مي کنيم.
منبع: www.vista.ir