آشپزخانه جزء آن قسمتهايي از خانه است که رفت و آمد در آن بسيار زياد و مسووليت پاکيزگي آن معمولا به عهده يک نفر است. برخي خانمها آشپزخانهاي هميشه تميز دارند و برخي ديگر تنها وقتي قرار است مهماني بگيرند، آشپزخانهشان برق ميافتد، ميدانيد چرا؟ دسته اول عادت خوب دارند و برخلاف آنچه خانمهاي دسته دوم تصور ميکنند، آنها تمام روز در آشپزخانه مشغول رفت و روب نيستند.
1. پاک و مرتب کردن، بلافاصله بعد از استفاده
پاکيزگي قوانين خاص خود را دارد. يکي از آنها پاک کردن و مرتب کردن گاز، سينک، داخل کمدها و روي کابينتها به محض استفاده است.
2. استفاده از ظرفشويي
برخي خانمها با وجود آنکه ماشين ظرفشويي دارند اما ابتدا تمام ظرفهاي کثيف را در سينک ظرفشويي جمع ميکنند. بهترين کار اين است که ظرفها را بلافاصله بعد از استفاده از اضافات غذا پاک کرده و داخل ماشين بگذاريد و وقتي ماشين کاملا ظرفيتاش تکميل شد آن را روشن کنيد.
3. شستن به محض کثيف کردن
در صورتي که در خانه ظرفشويي نداريد، بهترين کار اين است که با آغاز آشپزي هر ظرفي را که در ظرفشويي ميگذاريد همان لحظه بشوييد. به اين ترتيب با پايان آشپزي، هيچ ظرف کثيفي در آشپزخانه باقي نخواهد ماند.
4. استفاده از زيرانداز
سعي کنيد وقتي قرار است کاري در آشپزخانه انجام دهيد، مانند پاک کردن سبزي، حبوبات، خرد کردن سبزيجات و... حتما از زيرانداز استفاده کنيد. به اين ترتيب نيازي به جاروکردن و تي کشيدن مداوم کف آشپزخانه نخواهيد داشت و کافي است زيرانداز را جمع کرده و بتکانيد.
5. جمع کردن اضافات
وسايل زيادي در آشپزخانه هست که خيلي به کار نميآيد و مورد مصرف روزانه نيست. اگر دستگاه آبميوهگيري، چرخ گوشت، قهوهساز و... را روي کابينتها گذاشتهايد توصيه ميکنيم آنها را جمع کرده و درون کابينتها بگذاريد. در ضمن غير از وسايل بزرگ بهتر است تمام وسايلي را که استفاده ميکنيد، يا ظرفهايي را که ميشوييد، سريع جمع کرده و سرجايشان بگذاريد. در غير اين صورت نه تنها آشپزخانه حالتي به هم ريخته خواهد داشت بلکه روي وسايل گردوغبار و روغن هم مينشيند و ميتواند تبديل به منبع باکتريها شود.
منبع:www.salamat.com