مواد لازم براي 6 نفر :
قُروت (كشك بيرجندي) / نيم كيلوگرم
آب / 5-7 پيمانه
گردو / 150 گرم
سير / 2 حبه
ريحان خرد كرده / نيم كيلوگرم
خيار رنده كرده / 1 كيلوگرم
نمك و فلفل سياه / به مقدار لازم
روش تهيه
كشك خشك بيرجندي را به مدت 3-4 ساعت قبل از سائيدن ،در آب بخيسانيد . آن گاه مغز گردو و سير را بكوبيد و كنار بگذاريد . سپس كشك را در تَغارچه ي سفالي كه ديواره اش اندكي زبر است ، بريزيد و با دست بسائيد تا كشك سائيده شود و دوغ غليظي به دست آيد . حالا مغز گردو ، سير ، ريحان ، خيار ، نمك و فلفل را بيفزائيد و مخلوط كنيد . اكنون قُروت را با نان خشك محلي خرد كرده ، ميل نمائيد.
يادآوري: چنانچه قُروت در دسترس نبود ، از كشك سائيده ي معمولي استفاده كنيد و آن را همراه با گردو و سير ، در مخلوط كن بريزيد.
منبع:آشپز باشي ش 42