(ويژه ي تركيه)
مواد لازم براي 4 نفر:
برنج /400 گرم
كره /70 گرم
پيازمتوسط خرد كرده /2 عدد
سينه ي مرغ خرد كرده /1 عدد
نمك /1 قاشق چايخوري
فلفل سياه /يك دوم چايخوري
زرشك /3 قاشق سوپخوري
دانه ي صنوبر بو داده /2 قاشق سوپخوري
شويد خرد كرده /2 قاشق سوپخوري
دارچين /يك دوم قاشق چايخوري
روش تهيه :
برنج را بشوئيد و خيس كنيد. درقابلمه ي مناسبي، كره و پياز را روي اجاق تفت دهيد، مرغ را بيفزائيد و كمي سرخ كنيد. اينك برنج را بيفزائيد و كمي تفت دهيد. حالا نمك، فلفل، زرشك، دانه ي صنوبر و به ميزان لازم آب اضافه كنيد، درحدي كه يك بند انگشت آب روي تمام مواد را بگيرد. پس از جوشيدن و تمام شدن آب، در قابلمه را ببنديد و به مدت تقريبي 30 دقيقه، با حرارت ملايم پلو را دم كنيد. پس از دم كشيدن، شويد و دارچين را با پلو مخلوط كنيد و براي پذيرائي در ديس بكشيد.
نكته ي خواندني
با توجه به اينكه اسانس خوش بوي دارچين در پوست آن است، به مرورزمان تبخير شده و كاهش مي يابد بهتر است تازمان مصرف، پودر نشود، چون پودر كردن گياهان اسانس دار، باعث افزايش سرعت تبخيراسانس از آن ها شده و پس از مدت كمي، قسمت اعظم اسانس و در نتيجه خواص آن ها از بين مي رود.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره43 /ع