3 اشتباهي که خيليها هر روز مرتکب ميشوند
بيشتر خانمها خريد کردن را دوست دارند اما بسياري از خانمها و آقايان اصلا نميدانند که بين يک خريد سالم و ناسالم چه تفاوتهايي وجود دارد. اين مطلب، شما را با سه مورد از اين تفاوتها آشنا ميکند و ضمن اشاره به سه ناسالم رايجي که بسياري از ما در خريدهاي روزمرهمان مرتکب ميشويم، راهحلهايي هم براي اصلاح الگوي خريد ارائه ميدهد.
اشتباه اول: حمل بار سنگين
اگر بين ساعت 9 صبح تا پيش از ظهر گشتي در خيابانهاي تهران بزنيد، با خانمهاي خانهداري مواجه ميشويد که با چند کيسه پلاستيکي پر از شير، سبزي، گوشت، ميوه و... در حال عبور از خيابانهاي سطح شهر هستند اما چند درصد اين خانمها از مضرات بلند کردن اين بارهاي سنگين باخبرند؟ اصلا چه تعدادي از آنها ميدانند که در صورت رعايت نکردن استانداردهاي خريد بايد خيلي زود منتظر ديسک کمر و دردهاي عضلاني اسکلتي و آرتروز باشند؟
البته آنهايي که براي خريدهاي روزانهشان از چرخهاي دستي استفاده ميکنند هم کم نيستند اما به هر حال، سنگين کردن بار خريد (حتي در همين چرخهاي دستي هم) ميتواند براي سلامت، مشکلآفرين باشد.
استفاده از کولهپشتي مناسب هم يکي از گزينههاي مناسب براي حمل خريد روزانه است. مزيت کولهپشتي به سبد خريد يا چرخ دستي اين است که فشار يکطرفه بر ستون فقرات شما هنگام حمل بارها و کيسههاي خريد وارد نميشود ولي هنگام استفاده از کولهپشتي براي خريد روزانه باز هم بايد نکاتي را رعايت کنيد. اول اينکه ميزان باري که در کولهپشتي ميگذاريد نبايد خيلي سنگين باشد زيرا در غير اين صورت دچار آسيبهاي جدي در ستون فقرات و دردهاي ناحيه گردن و کمر ميشويد. اگر بستههاي برنج، روغن، حبوبات، لبنيات، چاي، مواد شوينده و ... را در کولهپشتي خريد ميگذاريد، فراموش نکنيد که حتما هر دو بند آن را روي هر دو شانهتان بيندازيد تا فشار بهصورت مساوي در دو طرف بدن شما تقسيم شود.
لابد براي شما هم پيش آمده که گاهي به اجبار، چند کيسه نايلوني را در دست گرفتهايد و مسير بازار روز تا خانه را پياده آمدهايد و بعد از گذاشتن کيسههاي خريد روي ميز آشپزخانه متوجه شدهايد که کف دستانتان و بندهاي انگشتانتان حسابي قرمز شده و احيانا زخم شده است. راهحل سادهاي براي حل اين مشکل وجود دارد: سري به يک پلاستيک فروشي بزنيد و از آنجا «دستگيرههاي ارگونوميک حمل بار» بخريد. اين دستگيرهها قلابهايي براي آويزان کردن دسته پلاستيکها دارند و به دليل مساحت کافي و جنس مناسب به راحتي در دست قرار ميگيرند. حمل کيسههاي پلاستيکي با اين دستگيرهها بسيار آسانتر است ولي به هر حال نبايد اين دستگيرهها را هم بيش از اندازه سنگين کنيد.
اشتباه دوم: بد بلند کردن بستههاي خريد از روي زمين
|
شما کيسه و نايلون خريدتان را چگونه از روي زمين بلند ميکنيد؟ از کمر خم ميشويد؟ روي زانوهايتان فشار ميآوريد؟ براي بلند کردن کيسههاي خريد، زانوهاي تان را خم کنيد، بعد روي دوپا بنشينيد و بار را از روي زمين برداريد و هرگز براي بلند کردن اشيا کمرتان را خم نکنيد چون فشار وارد بر کمرتان چند برابر ميشود. در عين حال، هرچه بدن از سبد خريد دورتر باشد، فشار وارد بر ستون فقرات شما بيشتر است و هرچه نزديکتر باشد، فشار وارده کمتر خواهد بود بنابراين تلاش کنيد کيسه يا سبد خريد را نزديک بدنتان حمل کنيد. اگر جعبه بزرگ و يا کيسه برنجي خريدهايد و ميخواهيد آن را تا منزل ببريد، بار را هر چه نزديکتر به بدنتان نگه داريد و به شکم بچسبانيد و در اين حالت عضلات شکم را سفت و گودي کمرتان را صاف کنيد.
اشتباه سوم: خريد بدموقع
بهترين زمان براي خريد صبح تا ظهر است و اين دلايل مختلفي دارد. تازهترين مواد غذايي صبحها در فروشگاهها موجودند و اگر زود نجنبيد و زمان خريد را به ظهر منتقل کنيد، شانس چنين خريدي را از دست ميدهيد و مجبور خواهيد شد هر آنچه را که در مغازهها باقي مانده بخريد و گزينههاي انتخابي زيادي نخواهيد داشت و اين موضوع به ويژه در مورد لبنيات کمچرب، نان تازه و سبزيجات دلخواه صدق ميکند. بدترين زمان خريد هم ساعاتي است که ادارات و مدارس تعطيل ميشوند و ترافيک به اوج خود ميرسد، چرا که هم خيابانها و فروشگاهها مملو از جمعيت ميشود و هم ازدحام جمعيت و شلوغي به شما اجازه يک خريد سالم را نميدهد. در مورد خريد لوازم شخصي، پوشاک و لوازم منزل نيز اين موضوع صادق است. بنابر اين حتيالامکان روزهاي تعطيل و عصرهاي پرترافيک را براي خريد انتخاب نکنيد. عدم توجه به ساعات مناسب خريد را هم ميتوان به عنوان سومين اشتباه رايج در خريدهاي اين روزهاي بسياري از ما برشمرد.
منبع:www.salamat.com