مواد لازم:
شويد: 1 کيلوگرم
گوشت چرخکرده: 500گرم
زرد چوبه، نمک و فلفل: به ميزان لازم
برنج : 1 پيمانه (200گرم)
تخم مرغ: 1عدد
باقلاي سبز: 1 پيمانه
پياز داغ: 2 قاشق سوپخوري
آلوي بخارا: 150 گرم
کره: 50گرم
رب گوجه فرنگي: 1 قاشق سوپخوري
آب: 1/5 ليتر
انرژي کل 3500 کيلوکالري
روش تهيه:
شويد را به صورت ريز خرد کرده، همراه با گوشت، نمک وادويه ها مخلوط کنيد و ورز دهيد. بعد برنج را که از شب قبل خيس نموده ايد با مواد ترکيب کرده، خوب ورز دهيد و سپس تخم مرغ را نيز اضافه نماييد تا مواد چسبندگي لازم را پيدا کنند. در اين مرحله باقلا و يک قاشق از پياز داغ را نيز به مواد بيفزاييد و مجدداً ورز دهيد. حالا به اندازه يک پرتقال از مواد برداشته و در وسط آن يک عدد آلو که از قبل خيس خورده و کمي پياز داغ قرار دهيد و به شکل گلوله درآوريد و کنار بگذاريد. در اين مرحله پياز داغ باقيمانده را با کره، رب گوجه فرنگي، فلفل و زرد چوبه داخل يک ظرف بزرگ تفت داده و يک ونيم ليتر آب اضافه کنيد و منتظربمانيد تا آب به جوش بيايد. حالا کوفته ها را يک يک داخل سس آماد شده قرار دهيد و پس از چند جوش شعله را ملايم کنيد تا مغز کوفته ها نيز کاملا پخته شود. بعد نمک کوفته را اندازه کنيد. در پايان کوفته ها را در ديس چيده و سس آن را نيز جداگانه در ظرف بکشيد و با نان و سبزي ميل نماييد.
منبع:نشريه دنياي تغذيه - ش100