جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
راز نبوغ انيشتن
-(5 Body) 
راز نبوغ انيشتن
Visitor 769
Category: دنياي فن آوري
لابد قبول داريد که آلبرت اينشتين يکي از بزرگترين نوابغ عالم است. ولي آيا مي‌دانيد که تحقيقات نشان داده‌اند که اينشتين فردي بوده که در انجام امور بيشتر از سمت راست مغز خود استفاده مي‌کرده است؟
قوي‌ترين کامپيوتر دنيا درست در مابين گوش‌هاي شما قرار دارد. اين کامپيوتر که ظرفيت آن يک ميليون بار بيش‌تر از قوي‌ترين کامپيوترهاي موجود در دنياست، همان مغز خارق‌العاده انسان است. خيلي جالب است که هنوز هيچ بشري قادر نشده تمامي ظرفيت‌هاي آن را کشف کند. بحث نيمکره‌هاي مغزي و عملکرد آنان مسلما توجه بسياري از شما را به‌خود معطوف کرده است. جالب است بدانيد که اکثر نوابغ علمي بزرگ نظير ون‌گوگ، اينشتين و يا اميلي‌ديکين‌سن (شاعر معروف امريکايي) از سمت‌راست مغز خود بيشتر استفاده مي‌کرده‌اند.
اما يک سوِال خنده‌دار: آيا تابه‌حال از خود پرسيده‌ايد که هر فردي چند تا مغز دارد؟ حتما مي‌خنديد و مي‌گوييد که خب معلوم است که يک مغز بيشتر ندارد. ولي حقيقت اين است که مغز توسط يک شيار از وسط به دو نيمکره چپ و راست تقسيم مي‌شود و به‌نظر مي‌رسد که هر کدام از آنها جهت انجام رفتارهاي ويژه‌اي اختصاصي شده‌اند. مثلا نيمکره چپ مغزي بيشتر جهت انجام اموري نظير تکلم، رياضيات و منطق فعال است، حال آنکه نيمکره راست بيشتر به تصور و تجسم‌هاي فضايي، تشخيص رنگ و چهره، تخيل و موسيقي مي‌پردازند. البته ذکر اين موضوع به اين معنا نيست که هر نيمکره فقط يک کار مي‌کند و نيمکره ديگر آن کار را انجام نمي‌دهد يا از آن چيزي نمي‌داند، بلکه به‌دليل آنکه اين دونيم کره به‌توسط يک باند ضخيم به‌نام رابط مغزي که حاوي 200 تا 520 ميليون رشته عصبي است با يکديگر در ارتباطند و اطلاعات را ردوبدل مي‌کنند، هر نيمکره از کارکرد نيمکره ديگر آگاهي دارد.
لابد تاکنون با افرادي برخورد داشته‌ايد که معتقدند چهره اشخاص را هيچ‌گاه فراموش نمي‌کنند ولي در بخاطر سپردن اسم آنها مشکل دارند. اين افراد در واقع جزو کساني هستند که مغز راست‌شان توانايي‌هاي بيشتري دارد. آرتور کاستر در کتاب معروف خود به‌نام روح در ماشين، ميل‌ به جنگ و ويرانگري را ناشي از عدم رشد نيمه‌راست مغزي مي‌داند، همچنين طبق بررسي‌هاي محققان، ‌افرادي که فقط با مغز چپ خود فکر يا عمل مي‌کنند، بيش از سايرين بيمار شده و مستعد آسيب و انجام اشتباه در زندگي خود هستند و اصولا خيلي موفق نيستند. ولي در طرف مقابل، افرادي که با مغز راستشان فکر مي‌کنند،‌سالم‌تر بوده و کمتر مستعد آسيب هستند و اشتباهات کمتري در زندگي خود مرتکب مي‌شوند.در کل، 90 درصد مردم با سمت چپ مغز خود فکر مي‌کنند در حالي‌که فقط 10 درصد مردم از نيمکره راست مغزشان جهت تفکر استفاده مي‌کنند. اکثر مردم تنها از يک نيمه مغز خود استفاده مي‌کنند و خيلي از طرف مقابل کار نمي‌کشند مگر در موارد خاصي که نياز به ارتباط بين دو نيمکره باشد که حتي در آن صورت نيز اين ارتباط توام با ضعف است. بررسي‌ها نشان داده‌اند که هرگاه نيمکره ضعيف‌تر مغزي ترغيب به همکاري با نيمکره‌ قوي‌تر شود، افزايش فوق‌العاده‌اي در مجموع توانايي و کارآيي آنها حتي تا حد 5 تا 10 برابر ديده مي‌شود.
به‌طور کلي، هر نيمکره مغزي داراي امواجي با فرکانس‌هاي خاص خود است به‌طوري‌ که فرکانس امواج مغزي در سمت چپ مغز در حدود 20 سيکل‌ در ثانيه است در حالي که، فرکانس امواج سمت ‌راست در حدود 10 سيکل‌ در ثانيه است (فرکانس آلفا.) اين فرکانس‌ها شبيه به حالتي هستند که در امواج راديويي وجود دارند. حتما همه مي‌دانيد که موج اف.ام کيفيت بهتر و بسيار مطلوب‌تري نسبت به موج اي.ام‌ داشته و صداهاي زائد آن را ندارد. در مورد امواج مغزي هم اينگونه تفسير مي‌شود که امواج فرکانس آلفا کيفيت و حالت بهتري دارند. به‌خصوص در افرادي که نيمکره حاوي امواج آلفا در آنها غالب است،‌اين امواج موجب مي‌شوند که آن فرد زندگي سالم‌تري داشته و خوشحال‌تر و موفق‌تر باشد.
حال حتما اين سوِال به ذهن شما مي‌رسد که چگونه مي‌توان نيمکره مغزي غالب را تشخيص داد؟
به‌طور کلي اين موضوع که کدام نيمکره مغزي در امر تکلم غالب‌تر است براي يک جراح اعصاب بسيار مهم است تا قبل از انجام هرگونه جراحي مغزي،‌نيمکره غالب را تشخيص داده و از آسيب‌رساني به نواحي تکلمي جلوگيري کند.
يک راه تشخيص نيمکره غالب، انجام آزموني است به‌نام < وادا> در طي اين تست، يک داروي بي‌هوش‌کننده سريع‌الاثر به‌نام سديم آميتال که نام ديگرش آموباربيتال است به‌داخل شاهرگ (شريان کاروتيد) راست يا چپ تزريق مي‌شود. شاهرگ سمت راست خون را به نيمکره راست و شاهرگ سمت چپ خون را به نيمکره چپ مغزي مي‌برند. تزريق آموباربيتال به‌داخل رگ موجب به‌خواب رفتن موقتي نيمکره مربوطه مي‌شود. در اين حالت، چنانچه توانايي‌هاي تکلمي فردي در نيمکره چپ غالب باشد، پس از تزريق آموباربيتال به شاهرگ چپ و به خواب رفتن نيمکره چپ، اين فرد ديگر قادر به تکلم نخواهد بود.
يک راه ديگر جهت بررسي قابليت‌هاي تکلمي مغزي،‌انجام تحريکات الکتريکي مغز است که جراحان اعصاب آن را بر روي مغز باز انجام مي‌دهند. در اين روش با توجه به آنکه خود مغز گيرنده درد نداشته و قادر به درک درد نيست،‌جراح مغز يک الکترود را در نواحي مختلف مغز بيمار در حين جراحي قرار داده و از بيمار مي‌خواهد تا چيزي را که حس مي‌کند و يا به آن فکر مي‌کند را بيان کند. افرادي که سمت چپ مغزي‌شان براي تکلم غالب است،در صورت تحريکات الکتريکي نقاط مختلف کورتکس (قشر) مغزي سمت چپ تکلم‌شان دچار اختلال مي‌شود. توجه داشته باشيد که چنانچه فردي فقط از کارآيي يک طرف مغز خود استفاده کند،‌اين موضوع دليل نارسايي و يا ناتواني طرف ديگر نيست،‌بلکه شايد علت آن اين باشد که طرف ديگر مغزي تمرين کافي جهت استفاده و کارکرد مناسب را نداشته است. شايد يکي از دلايل اينکه ما اغلب کمتر از سمت راست مغز خود استفاده مي‌کنيم اين باشد که اکثر روش‌هاي يادگيري و آموزشي جامعه که ما غالبا با آن سروکار داريم بر روي توانايي‌هاي سمت چپ مغز متمرکز شده‌اند و متاسفانه، اغلب روش‌هاي آموزشي مرسوم در جامعه کمتر حاوي روش‌هايي هستند که موجب تقويت مغز راست مي‌‌شوند. پس اگر خواهان موفقيت هستيد،‌سعي کنيد که مغز راست خودتان را قوي کنيد.
منبع: http://forum.shahriariha.com
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image