نقاشي بياني از انديشه، احساس و تفکر کودک نسبت به دنياي اطرافش است. بايد به کودک اجازه داد تا با کشيدن نقاشي هر چه بهتر به بيان احساسات و انديشههاي خود بپردازد. يکي از مهمترين هدفهاي اين فعاليت، خوب آموزش ديدن و کشف پيرامون اطراف، توسط کودک است.
خواندن داستان، شعر، گردش گروهي و فيلم کمک ميکند تا دقت و مشاهده کودکان تقويت شود. وقتي از کودکان خواسته شود تا نقاشي بکشند، بدين معنا نيست که يک اثر زيبا (آن هم با توجه به معيارهاي ما بزرگسالان) ترسيم کنند. کودکان اثري بيافرينند که ما خوشمال بيايد.
به ياد داشته باشيد که براي نقاشي کشيدن به فرزندتان الگو ندهيد. نگوئيد که چه بکشد، و يا چگونه بکشد، شما ميتوانيد يک موضوع کلي را به او پيشنهاد بدهيد و کودک را در حين کار تشويق کنيد. اما در نقاشي او دست نبريد؛ بهجاي او رنگآميزي نکنيد! پس از پايان کار، به نقاشي او نمره ندهيد، پس از اتمام کار، نقاشي را به ديوار نصب کنيد و کودک را تشويق نمائيد. کافي است دنيا را با همه زيبائيهايش در برابر چشمان مشتاق و جستجوگر او بگشائيد تا خود را بهتر ببيند، بييند، بينديشد و آزادانه آنچه را دوست دارد به تصوير بکشد.
? تماشاي تلويزيون
متأسفانه امروز بسياري از کودکان و بهخصوص کودکان آپارتماني بيشتر ساعات بيکاري خود را به تماشاي تلويزيون اختصاص ميدهند و اين جعبه جادوئي با انبوهي از رنگها و تنوعي از صداها کودکان را به طلسم ميکشاند. اين در حالي است که آکادمي متخصصان کودکان آمريکا، کودکان زير 2 سال را از تماشاي تلويزيون منع کرده و توصيه کرده کودکان بالاي 2 سال فقط روزانه 2 ساعت تلويزيون تماشا کنند. شما پدر و مادر عزيز هم بهتر است بدانيد که هنوز هم پيشگيري بهترين درمان است پس اين کارها را انجام دهيد:
1) قانونمند تماشا کنيد؛
تماشاي تلويزيون در موقع صرف غذا ممنوع و اجازه ندهيد نوجوانان بيش از حد تماشا کنند.
2) هدفمند تماشا کنيد؛ برنامههاي مستند دنياي حيوانات، داستان زندگي اشخاص و ... جرقه علاقه کودک به جهان است.
3) با همديگر تماشا کنيد؛
زمانهي محدودي اعضاء خانواده در کنار هم هستند و اين يعني محدود کردن تماشاي تلويزيون.
4) دنبال برنامه جايگزين باشيد؛
پيش از روشن کردن تلويزيون به اين پرسش پاسخ دهيد! تماشاي اين برنامه جايگزين کدام فعاليت ميشود؟ اگر پاسخ ورزش، نقاشي، بازي، مطالعه يا گوش دادن به قصه است پس تلويزيون را روشن نکنيد.
5) تلويزيون را پنهان کنيد؛
سعي کنيد تلويزيون در تيررس نگاهتان باشد چون مسلماً سريع آن را آشکار ميکنيد.
6) از تلويزيون بهجاي پرستار کودک کار نکشيد و اجازه دهيد کودک با اسباببازي سرگرم شود يا با بازيگوشي اتاقش را بههم بريزد.
7) به اطفال زير 2 سال اجازه تماشاي تلويزيون را ندهيد چون تماشاي تلويزيون فنون يادگيري و مهارتهاي خواندن را با مشکل مواجه ميسازد.
8) در اتاق کودک خود تلويزيون نگذاريد. چون طبق يک تحقيق ثابت شده کودکان و نوجواناني که تلويزيون اختصاصي دارند 2 ساعت بيشتر از ميانگين افراد همسن خود تلويزيون تماشا ميکنند.
منبع:ماهنامه طمطراق ارسالي از طرف کاربر محترم : omidayandh /ع