جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
بدنسازي و آمادگي جسماني در پيري
-(1 Body) 
بدنسازي و آمادگي جسماني در پيري
Visitor 715
Category: دنياي فن آوري

بررسي عوامل خاص بيومكانيكي
 

عده اي پاهاي چاقي دارند. از سوي ديگر پاي عدهاي استخواني، كوتاه، بلند، قوي يا صاف است. به هر حال تفاوت ميان پاهاي ورزشكاران بسيار چشمگير است. اين مسئله در مورد تغذيه نيز صدق ميكند. با مراجعه به داروخانه به انواع مختلف ويتامينها برخورد ميكنيد. گويي بدن فقط به ويتامين احتياج دارد نه چيز ديگر. براي اينكه به اشتباه توليد كنندگان ويتامين پي ببريد اصلا لازم نيست كه تحت آزمايشات پيچيده قرار بگيريد. فقط كافي است به دوستتان نگاه كرده و متوجه شويد كه تفاوت فاحشي ميان ساختمان بدن شما و او وجود دارد.
اين تفاوت به بخشهاي مختلف بدن نظير بيني، انگشتها، رنگ پوست و مو، دامنه حركت اندامها و حتي صدا مربوط ميشود. وضعيت داخلي بدن نيز به همين اندازه متفاوت است. اندازه، شكل و وظيفه عضلات، دستگاهها، اعصاب غدد و مغز شما با دوستتان تفاوت دارد. در اين صورت اگر بخواهيد از رشد و كارآيي مطلوب برخوردار شويد مسلما تغذيه شما نيز با او متفاوت ميباشد. براي اينكه برنامه غذايي از تأثيرات لازم برخوردار شود، حتما بايد اين برنامه با فرم و عملكرد خاص بدني شما مناسبت داشته باشد.
اخيرا عوامل خاص بيو مكانيكي در علم پزشكي تعريف شدهاند. ظرف 40 سال گذشته «راجر ويليامز» استاد دانشگاه تگزاس به صراحت اعلام كرد كه تفاوتهاي چشمگيري ميان نيازهاي غذايي مردم وجود دارد. به عنوان مثال نشان داد كه اگر بعضي حيوانات را با بقيه خيوانات مقايسه كنيم متوجه ميشويم كه مقدار نياز آنها به مصرف ويتامين C تا حد 20 برابر افزايش مييابد و تفاوت ميان ويتامين A تا 40 برابر افزايش مييابد. نيازهاي غذايي مردم نيز باهم تفاوت دارد و بويژه اين مسئله بيشتر در مورد انواع ويتامينها، املاح معدني و اسيد آمينهها صدق ميكند.
يكي از تجاربي كه شخصا در آزمايش كسب كردم به ويتامين يكي از تجاربي كه شخصا در آزمايش كسب كردم به ويتامين C مربوط ميشود. در آزمايشگاه، مقدار ويتامين C دفع شده و متابوليتهاي آن در ادرار ورزشكاران را به دقت اندازهگيري ميكنيم. دفع ويتامين C بسيار طبيعي است؛ به طوري كه اين مسئله در حفظ ادرار مؤثر واقع ميشود. حالا اگر ويتامين C دفع شده از حد مجاز بيشتر شود به راحتي ميتوان پي برد كه بافتهاي بدن با چه مقدار ويتامين به حد اشباع ميرسند. زماني كه بافتها اشباع ميشوند ويتامين اضافي وارد ادرار شده در نتيجه به راحتي ميتوان مقدار آن را اندازهگيري كرد. مقدار ويتاميني كه در بدن باقي مانده سبب ايجاد حد اشباع ميشود.
بر اثر تحقيقات متعدد متوجه شديم كه عدهاي ميتوانند 5000 ميليگرم ويتامين C مصرف كنند؛ در صورتي كه ويتامين C دفع شده فقط قدري افزايش يابد. در واقع زماني كه ويتامين C وارد بد ميشود، صدها نوع فعاليت بيولوژيكي انجام ميدهد. با تحقيقاتي كه راجع به عدهاي ديگر انجام داديم متوجه شديم كه با مصرف 1000 ميليگرم با تغييرات فاحشي مواجه ميشوند، به طوري كه مقدار ويتامين C دفع شده در آنها افزايش مييابد. در نتيجه دريافتيم كه دامنه مصرف ويتامين C در افراد مختلف به 10 برابر ميرسد. مقدار ويتامين C كه بدن به آن نياز دارد تا بافتها به حد اشباع برسند، در افراد مختلف، يكسان نيست و تفاوتهاي عظيمي در آن به چشم ميخورد. آنچه گفته شد فقط يك نمونه از تفاوتهاي بيومكانيكي است كه ويژه هر فرد ميباشد ونميتوان آن را در مورد سايرين تعميم داد. در حاليكه امروزه مشاهده ميكنيم يك نوع مكمل به همه تجويز ميشود و اين كار اشتباهي است.
همه قهرماناني كه ميشناسيم از اين مشكل آگاهي دارند. آنها همواره در صدد هستند تغييرات لازم را در تغذيه خويش به وجود آورند تا با ژنتيك، تمرين و شيوه زندگيشان متناسب باشد. در ضمن اگر ميخواهيد از پيري زودرس جلوگيري كندي، حتما اين عمل را انجام دهيد.

? تغذيه فردي
 

طي 20 سال اخير شاهد توسعه برنامههاي غذايي هستيم؛ به طوري كه اين مهم به وسيله تجهيزات آزمايشگاهي و كلينيكهاي بهداشتي اروپا ميسر شده است. طي 5 سال اخير، بخشي از اين برنامهها وارد بازار فروش شده است و باشگاههاي ورزشي و كلينيكها چنين برنامههايي را به همگان توصيه ميكنند. بعضي برنامهها سخت و طاقتفرسا به نظر ميرسند. بعضي ديگر نيز از آزمايشهاي پيچيده خوني و تست پيري استفاده ميكنند.
همانطور كه ميدانيد اكثر ورزشكاران، تابع برنامه خاص تغذيه هستند كه مشتمل بر مكملهاي غذايي است. اما برنامه غذايي كه ارائه نمودهايم بهتر از برنامه آنها عمل ميكند. براي اينكه تصوير روشني از اين مطلب ارائه دهيم عنصر معدني كروم را در نظر ميگيريم.
سقف مجاز پيشنهادي كه ميشود، 200 ميكروگرم در روز است. تحقيقات نشان ميدهد كه عدهاي به 290 ميكروگرم از اين عنصر احتياج دارند تا بتوانند تعادل كروم را حفظ كنند. بنابراين دامنه نياز روزانه به كروم، حداقل50-290 ميكروگرم است.
جديدترين تحقيقات نشان ميدهد كه رژيم غذايي اكثر مردم جهان حاوي كمتر از 50 ميكروگرم در روز است. حال چطور ميتوان تشخيص داد كه آيا از كروم به مقدار كافي تغذيه ميكنيد و براي دستيابي به سلامتي مطلوب، چه مقدار كروم ضروري است؟
با مراجعه به روش غذايي كه در آن نيازهاي غذايي همه يكسان در نظر گرفته ميشود، نميتوان به وضعيت كروم يا نياز بدن به كروم پي برد. حتي با توجه به فرمولهاي غذايي در مييابيم كه مقدار نياز متوسط روزانه مردم به مصرف كروم، 50 ميكروگرم است. از سوي ديگر با استفاده از يك برنامه معين ميتوان وضعيت كروم و مقدار نياز به آن را تعيين كرد. براي نيل به اين منظور از پرسشنامه آزمايشات خون و آزمايشات فيزيكي استفاده ميكنيم. در اينجا به چند متغير اشاره ميكنيم:
ـ AGE: توانايي بدن جهت مقابله با كاهش قند كه بر اثر پيري اتفاق ميافتد. قند خون افزايش يافته و وضعيتي به نام «مقاومت انسولين» شكل ميگيرد كه اين مسئله در بسياري از بيماريهاي استحالهاي مشهود است. تحقيقات متعدد نشان ميدهد كه با افزايش مصرف كروم ميتوان مقاومت انسولين را وارونه كرد و اعمال بدن را به حالت اوليه بازگرداند. آزمايشات ديگري كه شواهد و مدارك كافي در مورد وضعيت كروم مصرفي و تركيب آن با سن افراد را ارائه ميدهند، عبارتند از، تريگليسيريدهاي سرم و قند خون به هنگام روزهداري.
ـ متابوليسم قند: رژيم غذايي سرشار از نان و قارچ ميتواند روزانه 150 ميكروگرم كروم مورد نياز بدن را تأمين كند. بعضي رژيمهاي غذايي كمتر از 20 ميكروگرم كروم روزانه را تأمين ميكند. برنامه غذايي خوب آن است كه در آن رژيم غذايي فردي به طور كامل تجزيه و تحليل شود تا مقدار مصرف همه مواد غذايي شناخته شده به دقت تعيين شود.
ـ چربي بدن: مقدار چربي مورد نياز در بدن و بويژه افزايش فزاينده آن كه عليرغم تمرينات و تلاش زياد جهت افزايش حجم عضلات اتفاق ميافتد، نشان دهنده كاهش متابوليسم انسولين و كمبود احتمالي كروم است.
ـ مصرف قند: رژيمهاي سرشار از قند (حاوي عسل، ميوه وقند ميوه)، مصرف كروم روزانه را افزايش ميدهند و در نتيجه نياز به مصرف كروم نيز افزايش مييابد.

? تمرين:
 

حتي تمرين متوسط ومنظم هم ميتواند كاهش كروم موجود در بدن را به دو برابر افزايش دهد. در نتيجه نياز به كروم مصرفي افزايش مييابد.

? كلسترول:
 

يكي از عواملي كه احتمالا به افزايش كلسترول و آپلي پروتئين B (بدترين تركيب كلسترول) منجر ميشود، عبارتست از: عدم وجود كروم كافي در رژيم غذايي. مكمل كروم كمك ميكند تا ليپيد به وضعيت طبيعي و اوليه خود بازگردد. دكتر «ريموند پرس» و «جك گلر» در جديدترين تحقيقات خود نشان دادند كه اگر رژيم غذايي به مكمل پيكولينات كروم مجهز شود مقدار كلسترول و آپلي پروتئين B كاهش مييابد.
آنچه گفته شد فقط معدودي از متغيرهايي است كه به كمك آنها ميتوان مقدار نياز بدن به كروم را تعيين كرد. ما در انستيتوي «كلگان» از 42 پرسش بهره گرفته و با استفاده از تركيب كروم، آزمايشات مختلفي انجام ميدهيم. زماني كه آزمايش به پايان ميرسد، برنامه آناليز ميتواند وزن احتمالي هر متغير را تعيين كند كه اين رقم در رقم متغير ضرب ميشود.
سپس مجموع امتياز پرسشهاي مربوط به تركيب كروم در يك عد ثابت ضرب ميشود تا مقدار نياز اوليه فرد مورد آزمايش به كروم تعيين شود. سپس ميتوان همين آناليز را در مورد ساير مواد غذايي تعميم داد. پس از آن فعل و انفعال هر ماده غذاايي با ساي رمواد غذايي تعيين ميشود. ارقام تغذيه و ارقام فعل و انفعال به شكل جبري با هم تركيب ميشوند و اين عمل با توجه به ماتريكس معادلههاي 4000 تا 1000000 صورت ميگيرد. با استفاده از كامپيوتر ميتوان اين معادلهها را حل كرد و به برنامه تغذيه شكل متعادل داد؛ به طوري كه اين برنامه متناسب با شرايط و نيازهاي خاص فرد خود مورد نظر است.
براي اينكه سير پيري را به تأخير اندازيد به اين نوع برنامه احتياج داريد. پيري و بيماري استحالهاي منجر به اين مسئله ميشوند كه بدن نتواند از هويت خود دفاع كند. در اين صورت تعداد بيشتري از سلولهاي منحرف و مواد سمي وارد بدن ميشوند.
دقيقا مثل اين است كه چند آجر مسير يك كوره قديمي را مسدود كند. حال اگر برنامه غذايي كه از آن استفاده ميكنيد، متناسب با نيازهاي خاص شما باشد، مسلما چنين وضعيتي پيش نميآيد. نكته مهمتر اين است كه سيستم ايمني شما به خوبي به وظيفهاش عمل ميكند. منظور از سيستم ايمني، سيستمي است كه هر 30 ميليارد سلول موجود در بدن را به خوبي حفظ ميكند. اگر سيستم ايمني به نحو مطلوب فعاليت كند سلولهايي كه از مسير اصلي خود منحرف شدهاند، ويروسها، باكتريهاي خارجي يا سموم نميتوانند در بدن باقي بمانند.
البته لازم است كه هميشه از برنامه غذايي حمايت كنيد تا نيازهاي بدنتان به خوبي مرتفع شود. دكتر «جين داست» به پاس زحمات شايان توجهي كه روي سيستم ايمني كشيده بود، جايزه نوبل را دريافت كرد و گفت: «ابتدا بايد فهرستي از گنجايش ايمني شناسي در هر فرد تعيين شود...به اين ترتيب ميتوان داروهايي را كه از بروز بيماري پيش گيري ميكنند به دقت تجويز كرد. طب فردي بسيار مؤثرتر از سيستم انبوه فعلي است و به علاوه به اندازه آن دست و پاگير نيست. اگر از اصول بيومكانيكي فردي بهره گرفته و نيازهاي غذايي هر كس را به دقت تجزيه و تحليل كنيم، طول نميكشد كه به مرز جديد طب پيش گيري قرن بيست و يكم راه پيدا ميكنيم».
منبع:سايت تخصصي بدنسازي ايران
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت : hojat20
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image