جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
پرخاشگري
-(4 Body) 
پرخاشگري
Visitor 731
Category: دنياي فن آوري
در همه کودکان پرخاشگري در يک برهه زماني آشکار مي گردد. کودکان پيش دبستاني گاهي خشن ترين مخلوقات روي زمين مي شوند. به طور معمول ضربه و لگد زدن ، پاره کردن ، کشيدن ، هل دادن و پرتاب اشيا همه و همه تنها به خاطر شکل گيري حس نا اميدي به دليل نداشتن کنترل بر اوضاع ، عدم قدرت و توانايي بازگويي آنچه که او مي خواهد به وجود مي آيند.
امّا عادي بودن اين رفتار در اکثر کودکان به منزله اين نيست که شما اجازه تداوم اين امر را بدهيد. شما نياز داريد به کودک خود کمک کنيد که چگونه هيجانات و احساسات خود را در مسيري پر بارتر و متمدن شده به جريان بيندازد.

? اداره کردن حالت هاي پرخاشگرانه در کودک
 

هر بار که فرزند شما اقدام به هل دادن يا پرتاب کردن مي کند و يا قصد آسيب رساندن به کسي را دارد با اطمينان :
1) بدون معطلي اقدام کنيد.
زماني که مي بينيد يا احساس مي کنيد که او قصد گاز گرفتن يا هرگونه عمل خشونت بار ديگري را دارد فوراً بگوئيد " گاز نگير" امّا هيچ گاه اقدام به تنبيه آني او نکنيد زيرا اين عمل تنها رفتار تهاجمي او را تشديد خواهد کرد.
2) انديشيدن در يک مهلت زماني
اگر فرزند تان بزرگتر از 2 سال دارد ، او توانايي اين را دارد که پيامد و نتيجه اعمال خود را بفهمد. تنها گذاشتن او بــراي يک مدت زماني کوتـاه مي تواند او را در باز يافتن کنترل رفتار خويش ياري کند. همچنين شما مي توانيد در اين شرايط او را از برخي امتيازات و مزايا همچون تماشاي تلويزيون محروم کنيد.
3) عذرخواهي کردن را به او بياموزيد.
بعد از پايان مهلت داده شده، او را براي عذرخواهي از هرکس که مورد آسيب وي قرار گرفته فرا بخوانيد . در ابتداي امر شايد براي کودک اين عمل تنها بازي با لغات باشد اما هرچه اين کار را بيشتر انجام دهد ، بهتر مفهوم آن و دليل اين که چرا بايد عذرخواهي کند را درک خواهد کرد.
4) راه هاي مناسب و بهتر را براي بيان احساساتش فراهم کنيد.
وقتي کودک آرامش مجدد خود را باز يافت برايش توضيح دهيد که شما حس درماندگي او را مي فهميد . پس کمک کنيد تا او نيز اين حس خود را براي شما شرح دهد.
به طور مثال به او بگوييد :"شما بسيار عصباني بوديد و به همين خاطر بود که آن کودک را زديد. امّا ديگر اين کار را تکرار نکن بلکه دفعه بعد به او بگو : وقتي تو اسباب بازي مرا بر مي داري من خيلي عصباني مي شوم "
به فرزندتان ياد بدهيد آنچه را که مي خواهد بيان کند. مثل گفتن " لطفاً ماشينم را همين حالا پس بده" يا " وقتي من بازي کردم شما مي تواني از اسباب بازي من استفاده کني"
5) کودک را در درک احساساتش ياري کنيد.
اگر بچه 4 ساله يا بيش از 4 سال داريد ، از او بپرسيد در زمان عصبانيت چه حسي دارد؟ آيا طپش قلب دارد يا به سختي نفس مي کشد؟
در اين حالت به او نشان دهيد چگونه نفس عميق بکشد ، تا شماره 10 بشمارد و يا به آرامي آهنگي را زمزمه کند . بدانيد اگر بار ديگر شرايط عصبي براي او پيش بيايد او مي تواند اين تکنيک هاي آرامش بخش را به کار گيرد.

? پيشگيري از پرخاشگري
 

کودکان رفتارهاي مختلف را تجربه مي کنند. يک روز ممکن است عصبانيت خود را تنها با کلمات نشان دهند . روز ديگر ممکن است با انداختن اشيا از روي ميز آن را بروز دهند.
براي کمک به آنها به جاي بکارگيري هرگونه حرکت خشونت آميزي ، بي پرده با آنها سخن بگوييد .
? به دنبال علائم هشدار دهنده باشيد.
بسياري از کودکان زماني احساس ناکامي مي کنند که خسته اند، بيش از حد تحريک شده اند و يا در مکاني جديد قرار گرفته اند. بنابر اين اگر احساس مي کنيد در پايان يک روز بازي او در حال از دست دادن آرامش خود مي باشد زمان بازي را کوتاهتر کنيد.
? پيام هاي منفي را متعادل کنيد.
زماني که در بازي خود را به شکل شخصيت قهرمان برنامه هايش در مي آورد و شخصيت منفي داستانش را با خشونت از پاي در مي آورد از کودک سوال کنيد که چرا چنين مجازاتي را براي اين فرد در نظر گرفته است، بهتر نيست به جاي قصاص، او را به زندان بفرستد.
شما بدين طريق به او کمک خواهيد کرد تا دريابد که در برابر هر عملي انتخاب هاي گوناگوني براي وي وجود دارد.
? در کنار يکديگر باشيد.
برخي بچه ها احساس مي کنند که با رفتارهاي خودسرانه مي توانند مورد توجه واقع شوند. از اين رو سعي کنيد توجه خود را به فرزندتان از طريق بازي کردن با هم در زماني که او چنين اشتياقي را دارد نشان دهيد و به رفتار هاي مثبت کودک در هر زمان ممکن اهميت دهيد.
? توقعات و انتظارات واقعي داشته باشيد.
شما از کودک پيش دبستاني خود مي خواهيد که هميشه با دهان بسته غذا را بجود يا در سنين بالاتر مي خواهيد که تکاليف مدرسه اش را در يک مکان و يکباره به پايان برساند ، در حاليکه اين امور جزئي از انتظارات غير واقعي شما هستند. اگر بچه ها نتوانند کارهايي را که از آنها مي خواهيد انجام دهند ، احتمالاً به خشونت براي ابراز اين ناکامي خود متوسل خواهند شد.
? رفتارهاي خود را مد نظر داشته باشيد.
به خود بنگريد، زماني که هر بار راننده اي مسير شما را سد مي کند و شما در واکنش به اين مسئله فرياد مي کشيد يا دشنام مي دهيد، چگونه از کودک خود انتظار داريد در زمان عصبانيت اين رفتارها را نداشته باشد؟

? پشت پرده اين عصبانيت بيش از حد چيست ؟
 

گاهي اوقات پرخاشگري در بچه ها بسيار جدي است . ممکن است عمداً دوستش را با اسباب بازي مجروح کند يا به خاطر ناراحتي بيش از حد از درست چيده نشدن برج هاي لوگو به ديوار ضربه بزند.
در اکثر مواقع عوامل زير هدايت کننده چنين رفتار هايي هستند:
1) احساس خستگي از فعاليت هاي برنامه ريزي شده
2) يک تغيير بزرگ در زندگي مانند حضور يک کودک جديد در خانواده
3) مورد عيب جويي و سرزنش کودکان ديگر قرار گرفتن
4) با امور مدرسه مشکل داشتن
5) تماشاي بيش از حد فيلم ، ويدئو و بازي هاي کامپيوتري با محتواي خشونت
سعي کنيد تا دليل رفتارهاي کودک را معين کنيد و در مرحله بعد منشا آن را بيابيد. اگر احساس قلدري يا افت در او مي بينيد با معلم موضوع را در ميان بگذاريد.
به آنچه که از تلويزيون تماشا مي کنيد بيشتر توجه کنيد. اگر به نظر مي رسد دلايل پرخاشگري هايش بيش از اين موارد است با يک متخصص اطفال مشورت کنيد.

? در پايان
 

کودکان پيش دبستاني تمايل به تهاجم از طريق گاز گرفتن و يا زدن را بيش از سايرين دارند . علت اين امر آن است که آنها به راحتي سرخورده شده و از پاي در مي آيند و نمي دانند چطور با ديگران ارتباط برقرار کنند.
در سن 3 سالگي ، بيشتر بچه ها مهارت هاي رفتاري و سخن گفتن را مي آموزند و اغلب آنها را در هر زمان که نياز دارند مورد استفاده قرار مي دهند. آنها هيچ گاه کامل نخواهند بود. بچه ها اغلب روش هاي صحيح رفتاري را تا زمانيکه ابتدا شيوه هاي غلط را به کار نبرند فرا نخواهند گرفت و اين مهم است که والدين در اين راه محکم و صريح باشند و به آنها کمک کنند تا راه هاي درست کنترل احساسات و عواطف را فرا گيرند.
منبع:www.vista.ir
ارسالي از طرف کاربر محترم : omidayandh
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image