جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آيا چند همسري ويژه ي کشورهاي اسلامي و شرقي است؟
-(8 Body) 
آيا چند همسري ويژه ي کشورهاي اسلامي و شرقي است؟
Visitor 748
Category: دنياي فن آوري
وقتي سخن از چند همسري و به ويژه با واژه اسلامي آن "تعدد زوجات" پيش مي آيد، همه نگاه ها به شرق و به ويژه جهان اسلام معطوف مي شود. البته چنين نگاهي دور از ذهن نيست. چراکه قرآن کتاب مذهبي مسلمانان با قيد شرايطي اين مسئله را جايز شمرده است. پيامبر اسلام (ص) نيز که به گفته صريح قرآن الگويي براي مسلمانان به شمار مي آيد، خود چند همسر داشت.
اما جالب است بدانيم به رغم آنکه بسياري ، اين مقوله را محدود به شرق و به ويژه جهان اسلام مي دانند، در ساير کشورها از جمله کانادا و آمريکا نيز، چند همسري وجود دارد. البته رواج آن به هيچ روي با کشورهاي موسوم به "شرق" قابل مقايسه نيست.
اخيرا " حزب دمکرات نو" کانادا در مورد به وجود آمدن جامعه اي چند همسري در منطقه "بانتيفول" در شهر ويکتوريا واقع در استان بريتيش کلمبيا، به دولت مرکزي هشدار داده است.
"دان بلک" رهبر شاخه اين حزب در ونکوور در نامه خود به وزير دادگستري دولت مرکزي نوشت که صرف داشتن اختيار توسط دولت استاني بريتيش کلمبيا در اين مورد، سبب سلب مسئوليت دولت مرکزي نمي شود. لذا درخواست کرده که اين اقدام توسط دولت مرکزي جرم اعلام شود.
از آنجا که آزادي مذهب در قوانين کانادا کاملا به رسميت شناخته مي شود، اين رهبر حزبي در نامه خود تأکيد کرده که برخورد با چنين پديده اي را نبايد مبارزه با آزادي ديني قلمداد نمود.
قضاتي هم که اينک در دادگاه هاي استان مورد اشاره مشغول رسيدگي به اين مقوله هستند، بايد در احکام خود دقت کنند که اين حکم ها با حقوق شخصي افراد، حقوق بشر و آزادي هاي اعتقادي مغايرت نداشته باشند.
گرچه دولت مرکزي اعلام کرده که در انتظار رأي نهائي دادگاه ونکوور است، اما روشن ساخته که مقوله چندهمسري همچنان در کانادا غيرقانوني محسوب خواهد شد.
چراکه با وجود پايبندي دولت به آداب و رسوم و سنت هاي جوامع مختلف کشور، اگر هر يک از اين آداب و سنن در جامعه کانادا مذموم محسوب شوند، نمي توانند داراي وجاهت قانوني باشند.
مسئله اي که آقاي بلک به آن اشاره کرده، به هيچ روي مقوله اي جديد محسوب نمي شود.
به اعتقاد "والي اوپال" دادستان کل استان بريتيش کلمبيا ، شوهر دادن دخترکان 14 يا 15 ساله به مردان 45 تا 50 ساله، "خلاف ارزش هاي جامعه ماست.
" کمااينکه نشريه "مک لينز" در شماره 25 ژوئن 2007 (5 تير 1386) خود، گزارشي مفصل را به مقوله چند همسري در کانادا اختصاص داد. اين گزارش که به قلم "کن مک کوئين" خبرنگار اين نشريه و با کمک "توني وينتون" خبرنگار "آسوشيتدپرس" نوشته شده بود، به چند همسري در کانادا و آمريکا اختصاص داشت.
در مقاله مورد اشاره آمده بود که حتي برخي از کانادايي هاي بسيار تحصيلکرده، در " تارنمايي به نام "هووها" به روشني در مورد عقيده خود در باره چند همسري قلمفرسايي مي کنند. در اين تارنما اظهار نظر زناني هم منعکس مي شود، که خود هوو دارند.
برخي افراد ديگر هم اعم از زن و مرد که هوادار اين روش باشند، نظرات خود را در اين تارنما ابراز مي کنند.
شگفت انگيز است که بدانيم "هووها" تنها تارنمايي نيست که صاحبان اين عقيده اعم از مذهبي و غير مذهبي، در آن به اظهار نظر مي پردازند. عقيده اي که دست کم در مرحله نظري (تئوري) در کانادا و هر 50 ايالت آمريکا غيرقانوني مي باشد.
وقتي سخن از چندهمسري و به ويژه با واژه اسلامي آن "تعدد زوجات" پيش مي آيد، همه نگاه ها به شرق و به ويژه جهان اسلام معطوف مي شود. البته چنين نگاهي دور از ذهن نيست. چراکه قرآن کتاب مذهبي مسلمانان با قيد شرايطي اين مسئله را جايز شمرده است. پيامبر اسلام نيز که به گفته صريح قرآن الگويي براي مسلمانان به شمار مي آيد، خود چند همسر داشت.
در هفته گذشته به چند همسري در کانادا پرداخته شد، و اينک اين مقوله در آمريکا و اسرائيل مورد بحث قرار مي گيرد.
مقوله چندهمسري تنها به کانادا محدود نمي شود. کمااينکه "خبرگزاري آسوشيتدپرس" روز 14 آوريل (26 فروردين) گزارش داد که بر اساس تحقيقات و بازجويي هاي به عمل آمده، اعضاي فرقه اي که چند همسري را مجاز مي داند، به دادگاهي در "سن آنجلو" فراخوانده شده اند.
ماجرا از آنجا آغاز شد که دختري 16 ساله از ساکنان "مجتمع در آرزوي صهيون" در الدورادو که در 45 مايلي جنوب سن آنجلو در ايالت تگزاس واقع شده، در تماس با يکي از خطوط تلفني اضطراري مربوط به خشونت هاي خانوادگي شکايت کرده بود که مورد سوء استفاده جسمي و جنسي شوهر 50 ساله خود قرار دارد.
اين مجتمع 1700 جريبي که پيش از اين محل بازي بوده، در سال 2003 (1382) توسط فرقه اي مذهبي خريداري گرديد. اين فرقه از پيروان "کليساي مورمون ها" يا "کليساي بنيادگراي عيسي مسيح وابسته به قديسين روز بعد" هستند. سپس بناهايي از جمله تعدادي خانه هاي بزرگ شبيه به خوابگاه، يک مرکز درماني کوچک، يک کارخانه پنير، يک دستگاه تصفيه آب، و يک معبد در آن ساخته شد.
در فرقه اي از پيروان کليساي مورمون ها که در ايالت تگزاس زندگي مي کنند، چندهمسري از طريق توافق والدين و اغلب بين دختران زير 18 سال و مردان مسن صورت مي گيرد. گرچه پيروان اين فرقه معتقدند که اين کار پاداش اخروي دارد، اما نوعا در کليساي مورمون ها چندهمسري به طور گسترده رايج نيست
انتشار اين شکايت سبب گرديد که روز 3 آوريل (15 فروردين) پليس به مجتمع مورد اشاره يورش ببرد، و 437 کودک را از آنجا خارج کند. پس از اين حمله، تا 9 آوريل (21 فروردين) به جز مواردي خاص، از هرگونه ورود به محوطه زندگي اين افراد و همچنين خروج از آن جلوگيري به عمل آمد.
در عين حال 140 زن نيز به همراه کودکان مورد اشاره از اين مجتمع انتقال داده شده اند. کودکان تحت سرپرستي قانون قرار گرفتند، اما در مورد زنان چنين تصميمي اتخاذ نشد. اظهارنامه هاي کارکنان حمايت از کودکان حاکي از آنست که آنها در مجتمع مورد اشاره، آثاري از سوء استفاده به دست آورده اند.
در فرقه مورد اشاره، چندهمسري از طريق توافق والدين و اغلب بين دختران زير 18 سال و مردان مسن صورت مي گيرد. گرچه پيروان اين فرقه معتقدند که اين کار پاداش اخروي دارد، اما نوعا در کليساي مورمون ها چندهمسري به طور گسترده رايج نيست.
اينک 350 وکيل از سراسر کشور داوطلب شده اند، که در پي آزادي بچه ها باشند. "گاي چوئيت" دادستان ايالت تگزاس در اين مورد مي گويد: "اين واقعا براي وکلاي تگزاس مهم است، که همه به عدالت دسترسي داشته باشند." چراکه قوانين مربوط به بهزيستي کودکان اشعار مي دارد، که هر بچه اي در اين ايالت از حق داشتن وکيل برخوردارست.
سه مادر اين فرقه در نامه اي براي "ريک پري" فرماندار ايالت ياد شده، تقاضاي کمک کرده اند. اين مادران در نامه خود که يک فتوکپي از آن به دست مسئولان خبرگزاري آسوشيتدپرس رسيده است، ادعا کرده اند که برخي از فرزندانشان بيمارند و حتي نياز به بستري شدن در بيمارستان دارند.
آنها همچنين مي گويند از زماني که کودکان زير سرپرستي قانوني ايالت درآمده اند، از آنها در مورد مسائلي پرسش شده که چيزي در موردشان نمي دانند.
اين سه که نامه را امضاء کرده اند و مدعي هستند که نماينده ساير مادران مي باشند، مي گويند که 15 تن از مادرها در هنگام انتقال فرزندانشان توسط پليس حضور نداشتند. آنها همچنين نوشته اند که از پري مي خواهند در مورد محلي که کودکان به آنجا انتقال داده شده اند، بررسي کند. زيرا "بسياري از فرزندان ما در نتيجه شرايط اين محل بيمار گشته اند. به طوري که حتي برخي از آنها، به ناچار به بيمارستان منقل شده اند."
اما "رابرت بلک" سخنگوي پري اعلام کرده که چنين نامه اي دريافت نشده، و بنابراين نمي تواند در مورد آن اظهار نظر کند.
سروش مهاجر منبع: واشينگتن پريزم Washington Prism
ارسال مقاله توسط کاربر محترم سايت : hojat20
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image