با توجه به كاربرد و استفاده گسترده ي انواع مغزها در تهيه ي كيك و شيريني؛ در اين مقاله اطلاعاتي درباره ي ميوه ي نارگيل ، چگونگي تهيه ي شير نارگيل و دانه ي فندق ، از نظرتان مي گذرد . باشد كه مورد توجه قرار گيرد و سودمند واقع شود.
نارگيل [Coconut] ، ميوه ي درخت نارگيل است كه در شرايط آب و هواي استوائي رشد مي كند. اين ميوه ي كاربردي و پرمصرف در صنعت غذائي ، به شكل تازه و خشك در دسترس است و از آن ، در تهيه ي انواع كيك ، شيريني و دسر بهره مي گيرند . اگر چه شير نارگل در كارخانه و در قوطي هاي مخصوص براي فروش آماده و بسته بندي مي شود ، اما آماده ساختن آن در منزل نيز ، به آساني امكان پذير است . به اين منظور ، 250 گرم نارگيل تازه و رنده كرده را همراه با 450 ميلي ليتر آب جوش ، در كاسه ي دستگاه غذاساز بريزيد و به مدت 30 ثانيه دستگاه را روشن نگه داريد.
سپس صبر كنيد تا مخلوط به دست آمده ، خنك شود . بعد آن را در تنظيف بريزيد و روي كاسه اي بفشاريد تا عصاره ي نارگيل گرفته شود . اكنون مي توانيد از شير نارگيل فراهم شده به دست خودتان استفاده كنيد و اضافي آن را در فريزر نگه داريد ، گفتني است كه مصرف نارگيل در سبد غذائي كشورهاي آسيائي ، آفريقائي و آمريكاي جنوبي ، بسيار متداول است .
فندق [Hazelnuts] يكي از معروف ترين و پرمصرف ترين مغزهاست كه كاربرد بسيار زيادي در صنعت قنادي دارد . محل رشد آن ، بيش تر در كشورهاي آمريكا ، انگليس ، تركيه ، ايتاليا و اسپانياست .
از فندق ، در ساختار كيك ، دسر و همچنين در برخي از سالادها ، سرخكردني ها و پاستا ، استفاده مي كنند.
براي برشته كردن فندق ، كافي است كه آن را در تابه اي بريزيد و روي اجاق با حرارت ملايم بگذاريد ، گاهي آن را زير و رو كنيد تا برشته شود . بعد آن را روي هوله ي آشپزخانه بريزيد و مالش دهيد تا پوستش جدا شود .فندق به شكل تازه ، در فصل مشخصي از سال ، و به شكل خشك، در همه ي فصل هاي سال به فروش مي رسد . فندق ديگري به نام ماكادميا [Macadamia] نيز وجود دارد كه از نظر شكل و مزه ، با فندق معمول متفاوت است . اگر چه ماكادميا گياه بومي استرالياست ، امروزه در كاليفرنيا و كشورهاي آمريكاي جنوبي هم كشت مي شود . اين مغز ترد و بسيار خوشمزه ، در تهيه ي برخي كيك ها ، دسر ها و شيريني ها ، مورد استفاده قرار مي گيرد و طعم مطلوب و دلپذيري از خود به جا مي گذارد . ماكادميا ، داراي پوسته ي سخت و محكمي است. به همين دليل براي فروش ، آن را از پوسته اش جدا مي كنند، ماكادميا ، مغزي است روغني كه مي بايد در جاي خشك و خنك نگهداري شود.
منبع : Whole foods-nicola graimes
آشپز باشي ش 42