جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
گياهان معطر
-(3 Body) 
گياهان معطر
Visitor 867
Category: دنياي فن آوري
در اين مقاله ، سعي بر آن داريم تا برخي از انواع گياهان معطر را ـ كه بيش تر در آشپزي مورد استفاده قرار مي گيرند ـ برحسب نوع بافت ، طعم و عطر آن ها به شما معرفي نمائيم . اين گياهان ـ كه در اينجا معرفي مي شوند ـ داراي برگ هاي لطيف و نازكي هستند و معمولاً در اواخر طبخ به غذا افزوده مي شوند تا طعم و عطر خود را حفظ نمايند ، و يا براي تزئين غذاها از برگ هاي اين گياهان استفاده مي شود .

1 ريحان [Basil]
 

از اين گياه بسيار معطر و خوشبو ، در انواع غذاهاي مديترانه اي استفاده مي شود . طعم آن كمي تند است و داراي رايحه ي شيريني مي باشد . ريحان ، از خانواده ي گياهان نعنائي است و كشت ، رشد و نمو آن ، آسان مي باشد . برگ هاي لطيف نازك ريحان ، به راحتي با دست كنده مي شود و مي توان آن را به صورت خام مصرف كرد و يا در اواخر طبخ ، به مواد غذائي در حال پخت افزود . برگ هاي ريحان ، بايد تماماً سبز و فاقد هر گونه لكه هاي سياه و سفيد باشد.
ريشه ي آن ، بايد نرم و نازك باشد و چوبي نشده باشد . برگ گياه ريحان ، گاهي به رنگ بنفش است (Opal basil). استفاده از اين نوع ريحان نيز ، طعم و رنگ متفاوتي به انواع سالادهاي تابستاني مي دهد . نوع ديگر ريحان (Thai basil] داراي برگ هاي نوك تيز است و طعم نعنا ، دارچين و شيرين بيان دارد.
از اين نوع ريحان ، بيش تر در غذاهاي آسيائي استفاده مي شود و به آن ، ريحان مقدس نيز مي گويند. ريحان Thai ، افزودني مطلوبي براي انواع سالادهاي ، ماهي و غذاهائي است كه با پودر كاري طبخ مي شوند.

2 جعفري فرنگي [Chervil]
 

اين گياه ، بسيار شبيه جعفري [Parsley] است اما لطيف تر از آن مي باشد و كمي شبيه گياه رازيانه است .مصرف اين نوع جعفري با ماهي و يا تخم مرغ ، بسيار خوشمزه مي شود . استفاده از جعفري فرنگي همراه با ترخون ، جعفري و پيازكوهي ، يك جاشني تركيبي است كه در غذاهاي فرانسوي استفاده مي شود.

3 پياز كوهي [Chives]
 

اين گياه ـ كه باريك و دراز مي باشد ـ كوچك ترين عضو خانواده ي پياز ها (سير ـ پياز) از نظر اندازه مي باشد كه داراي طعم و عطر تندي است . طعم و عطر آن ، بسيار مطبوع است و مي توان اين گياه را به صورت خرد كرده براي تزئين مخصوصاً در سوپ ها استفاده كرد. پياز كوهي، طعم و مزه ي خوشايندي به انواع سس ، سالاد و يا دلمه و كوفته هاي آسيائي مي دهد . از پياز كوهي ـ كه داراي برگ هاي سبز و روشن مي باشد ـ استفاده كنيد . تغيير رنگ برگ ها ، نشان از ماندگي گياه مي دهد.

گياهان معطر

4 گشنيز [Coriander]
 

گشنيز ، يكي از گياهان معطر و پر استفاده در غذاهاي آسيائي و آمريكاي لاتين است . اين گياه ، داراي طعم و عطر خاصي مي باشد و براي غذاهاي تند مناسب است . اين گياه معطر را ، مي توانيد به صورت ريز خرد كنيد و به انواع سس (سس گوجه فرنگي) ، سالاد و انواع گوشت بيفزائيد.

5 شويد [Dill]
 

از اين گياه معطر ، به طور معمول در تهيه ي انواع خيار شور استفاده مي شود . شويد ، داراي طعم و عطر خوبي است و مناسب براي انواع سالاد ، سوپ ، سس و همچنين ، براي خوشمزه و خوش عطر كردن انواع غذاهاي كباب شده مي باشد . اين سبزي ، بسيار مناسب براي انواع غذاهاي دريائي مانند ماهي ها بويژه ماهي سالمون مي باشد.

6 نعنا [Peppermint]
 

گياه نعنا ، داراي طعم مشخص مي باشد و مي توان آن رابه انواع دسر و حتي نوشيدني هاي يخ و خنك افزود و طعم ويژه و مطبوعي به آنها بخشيد . اين گياه ، به علت داشتن رايحه ي ملايم ، مفرح و انرژي بخش ، بسيار مناسب براي طعم دار كردن انواع غذاهاي گوشتي ، سبزي ها ، انواع چاي و انواع كوكتل مي باشد . به هنگام استفاده از اين گياه ، سعي كنيد برگ هاي سبز روشن آن را انتخاب كنيد كه بدون هر گونه لكه ي سياه باشد .

7 جعفري [Parsley]
 

اين گياه ، داراي عطر و طعم بسيار مطبوعي مي باشد و مي توان از آن ، در انواع سالاد و سس استفاده كرد . اين گياه، براي استفاده در آبگوشت ها و انواع سس مناسب است و از دوام خوبي برخوردار مي باشد . اين گياه ، يكي از مواد تشكيل دهنده ي غذاهاي مديترانه اي بويژه سالاد «تبوله» است .

ترخون [Tarragon]
 

اين گياه معطر ، از خانواده ي گل آفتابگران مي باشد و در غذاهاي فرانسوي ، از اين گياه معطر بسيار استفاده مي شود . اين سبزي ، طعم و عطر ملايمي دارد . طعم و مزه ي اين گياه ، در اثر حرارت بيش تر مي شود. بنابراين به ميزان كم تري از آن استفاده نمائيد . از اين سبزي ، مي توان در انواع غذاهائي كه با تخم مرغ ، پنير و يا گوجه فرنگي تهيه مي شود ، استفاده كرد؛ زيرا مزه ي خوبي به اين نوع غذاها مي دهد . اين سبزي معطر ، براي استفاده در غذاهائي مانند مرغ ، ماهي ، و سبزي ها بويژه گوجه فرنگي و چغندر ، بسيار مناسب مي باشد.
منبع:آشپز باشي ش 42
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image