(ويژه ي اردبيل)
موادلازم براي 20 كاسه ي كوچك :
آرد نان سنگك /400 گرم
آرد جوانه ي گندم /100 گرم
آب /1 پيمانه (250 ميلي ليتر)
كره يا مارگارين /180 گرم
ادويه ي مخصوص /1 قاشق سوپخوري
پودر گردو /100 گرم
پودر كنجد /50 گرم
شيره ي انگور /نيم ليتر
خلال پسته /1 قاشق سوپخوري
روش تهيه:
در تابه ي مناسبي، هر دو آرد را با هم تركيب كنيد، آب را به آن بيفزائيد و روي شعله ي ملايم قرار دهيد تا گرم شود. آن گاه كره را در چند مرحله اضافه كنيد و آرد را پيوسته هم بزنيد تا يكدست شود و رنگ آرد تغييركند. ادويه، گردو و كنجد را نيز بيفزائيد. در پايان، شيره را با مواد تركيب نمائيد و پس از 5 دقيقه، شعله را خاموش كنيد. حالا حلوا را درظرف مناسبي بكشيد و روي آن را با خلال پسته تزئين كنيد.
يادآوري :ادويه شامل هل، زنجفيل، دارچين، پودر گل سرخ، فلفل قرمز و سياه، جوزهندي، زردچوبه، زيره و ميخك مي باشد.
نكته ي خواندني
كره حاوي ويتامين هاي A مي باشد. ويتامين A ماده بسيار خوبي براي رشد و حفاظت از مخاط هاي بدن است و مقاومت بدن را در برابر عفونت ها افزايش مي دهد. همچنين ويتامين A در كارآيي سيستم بينايي نقش بسيار مهمي دارد.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع