(ويژه ي سنندج)
مواد لازم براي 6-8 نفر :
گوشت چرخ كرده /150 گرم
پيازرنده كرده /1 عدد
نمك، فلفل و زردچوبه /به ميزان لازم
گوشت مغز ران گوسفندي/500 گرم
نخود /100 گرم
كاشمه خشك /70 گرم
سبزي معطر (ريحان، نعناع و ترخون)/70 گرم
برنج /200 گرم
نعنا داغ براي تزئين /به ميزان لازم
پياز داغ /2 قاشق سوپخوري
ادويه /جمعاً 1 قاشق سوپخوري
كشك سائيده /1 پيمانه
گردو براي تزئين /به ميزان لازم
*(دارچين، گلپر، گل محمدي، جوز هندي، تخم گشنيز، رازيانه، زيره)
روش تهيه:
گوشت، پيازو نمک و فلفل و زردچوبه را با هم مخلوط کنيد، ورز دهيد تا کاملاً جسبنده شود. آن گاه ازاين مخلوط کوفته ريزه بسازيد و آنها را در روغن سرخ کنيد. سپس گوشت و نخود خسيانده را با 1 ليتر آب درقابلمه بريزيد. روي اجاق قرار دهيد تا بپزد. بعد سبزي کاشمه ي خسيانده ، سبزي معطر و برنج را بيفزاييد و صبرکنيد تا مغز برنج نرم شود. حالا قدري آب به آش اضافه کنيد تا رقيق تر شود. اکنون نعنا داغ و پيازداغ را با قدري روغن و ادويه تفت دهيد و به آش اضافه بيفزائيد، کشک را هم اضافه و مخلوط کنيد. اينک آن را در ظرف مناسبي بکشيد و رويش را به 4 قسمت تقسيم کنيد. حالا در هر قسمت کوفته ريزه، نعنا داغ، پيازداغ و گردو بگذاريد تا آش تزئين زيبائي داشته باشد.
يادآوري: کاشمه، نوعي سبزي کوهي است.
منبع: نشريه آشپزباشي، شماره 43 /ع