(ويژه ي تركيه)
مواد لازم براي 4-6 نفر:
آب /5 ليتر
قرص عصاره گوشت يا مرغ/3 عدد
سيب زميني خرد كرده /1 عدد
هويج خرد كرده /2 عدد
پياز خرد كرده /1 عدد
دال عدس /250 گرم
كره /50 گرم
آرد /2 قاشق سوپخوري
نمك و فلفل /به ميزان لازم
نان برشتي (تست) خشك/چند برش
نعنا خشك /1 قاشق چايخوري
روش تهيه:
آب و قرص عصاره را در قابلمه بريزيد، مخلوط كنيد و روي اجاق قرار دهيد. آن گاه سيب زميني، هويج و پياز را بيفزائيد و بپزيد. سپس دال عدس را بيفزائيد و صبركنيد تا بپزد. اينك مواد را در مخلوط كن بريزيد و پوره كنيد. اكنون در قابلمه ي مناسبي كره و آرد را تفت دهيد. حالا مواد پوره شده را اضافه و مخلوط نمائيد. بعد نمك و فلفل را بيفزائيد و پس از 5 دقيقه جوشيدن، شوربا را در ظرف مناسبي بكشيد. آن گاه با چند برش نان برشتي (تست) و نعنا ميل كنيد.
نكته ي خواندني
هويج بهترين منبع بتا ـ كاروتن، منبع خوبي براي پتاسيم و همچنين حاوي ويتامين B6 ، مس، اسيدفوليك و منيزيوم است و دسترسي به بتا ـ كاروتن را افزايش مي دهد.
منبع:نشريه آشپزباشي، شماره43 /ع