جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
از آشپزخانه خود چگونه استفاده کنيد؟
-(2 Body) 
از آشپزخانه خود چگونه استفاده کنيد؟
Visitor 1331
Category: دنياي فن آوري

رموز خانه داري
 

بيشترين اوقات روز و شب يک خانم خانهدار در آشپزخانه صرف ميشود و عمدتاً مربوط به پخت و پز و کارهاي ديگر مربوط به آن ميباشد و دليل آن بيشتر بايد در اين امر جستجو کرد که خانمهاي ايراني ترجيح ميدهند، مواد اوليه جهت طبخ را بهطور تازه نه کنسرو و يا خشک استفاده نمايند.مهندسين و معماران ضمن طراحي و ساخت، بايستي اين نکته مهم را مد نظر داشته باشند و مکاني را جهت قرار گرفتن آشپزخانه درنظر ميگيرند، حتيالامکان پنجرهاي روبه آفتاب داشته و منظرهاي زيبا از آن قابل رؤيت باشد. مساحت آشپزخانه نيز بايستي متناسب با موارد استفاده گوناگون آن مثل اتو کردن، مکاني براي غذاخوري و غيره در نظر گرفته شود. آشپزخانه حتي اگر تنها جهت پخت و پز طراحي شود، باز هم مساحت آن بايد 8 مترمربع کمتر نباشد. زيرا در غير اين صورت جاي کافي براي سطح کار و قرار گرفتن کابينتها در دسترس نخواهد بود. براساس ملاحظات فوق و نيز با در نظر گرفتن اصول ارگونوميکي، مساحتهاي زير براي خانوادههاي سه الي چهار نفره پيشنهاد ميگردد:
آشپزخانه بدون داشتن محل غذاخوري، حداقل 8 مترمربع و در حالت مطلوب 10 مترمربع و آشپزخانه با محل غذاخوري حداقل 12 مترمربع و در حالت مطلوبتر 15 مترمربع. تنها داشتن امکانات لازم متضمن رفاه و آسايش نيست، بلکه انتخاب مکانهاي مناسب جهت قرار دادن آنها خود از اهميت فوقالعادهاي برخوردار است.

نحوه قرار گرفتن تجهيزات آشپزخانه:
 

رعايت ترتيب و نيز فواصل مطلوب، موجب آن ميگردد که خانم خانه بهراحتي و بدون انجام حرکات اضافي وقتگير و خسته کننده کار انجام دهد.
بهتر است که محل وسايل اصلي (آشپزخانه ظرفشوئي و...) طوري درنظر گرفته شود که تشکيل يک مثلي کار را بدهد و بدين ترتيب حرکت بين اين سه قسمت اصلي به حداقل ممکن برسد.
علاوه براين، مطالعات انجام شده نشان ميدهد که ارتفاع 85 سانتيمتر براي هر يک از محلهاي کار مناسب بوده و جهت جلوگيري از برخورد ظروف با لبههاي برجسته و نيز راحتي بيشتر خانم خانه، اين تجهيزات بايد از ارتفاع يکساني برخوردار باشند.

کابينت:
 

تعداد کابينتهاي بالا و پائين بايستي طوري انتخاب شوند که حداکثر بهرهدهي را دارا بوده و متناسب با نيازهاي فردي باشد. خانم خانه بايستي لوازم و ظروف آشپزخانه را برحسب تعداد دفعاتي که از آنها استفاده ميکند، مرتب سازد و آنهائي را که بيشتر مورد استفاده است، در جائي قرار دهد که به سادگي و بدون زخم و راست شدن در دسترس باشند.
بالعکس، ظروفي که کمتر به کار برده ميشوند را در گوشههائي دورتر قرار دهند. فاصله مناسب بين کابينتهاي ديواري بالا و پائين حداقل 40 و حداکثر 50 سانتيمتر ميباشد. مساحت کل کابينتهاي آشپزخانه بايد حداقل 6 مترمربع باشد.

بالکن آشپزخانه:
 

وجود بالکني در جلو آشپزخانه جهت نگهداري ظروف خاکروبه و ساير وسايل اضافي کمک مؤثري به خانم خانه است. حداقل مساحت آن 60 ? 120 و اندازه مطلوب آن 100 ? 150 سانتيمتر پيشنهاد ميگردد. در اين صورت ارتفاع نرده آن جهت جلوگيري از سقوط کودکان 100 الي 110 سانتيمتر توصيه ميشود.

پوشش کف آشپزخانه:
 

رعايت قواعد کلي زير براي کف آشپزخانه توصيه ميگردد:
- سطح شيبدار نباشد.
- عايق حرارتي مناسب باشد.
- به سادگي قابل شستشو باشد.
- وجود کلاهکي که بهمنظور خروج دود ناشي از پخت و پز در قسمت بالاي اجاق گاز نصب ميگردد لازم بوده و علاوه بر آن محلي که براي قرار دادن اجاق درنظر گرفته ميشود، بايستي دور از کوران هوا باشد.
منبع: مجله الکترونيکي ويستا
ارسال توسط كاربر محترم : nikbakht88
User Comments تعداد نظرات کاربران : 1
mohsen

كو بقيش
!!!!!!!!!!!!!!!!!

1392/7/28-12:52

0
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image