مواد لازم:
بادمجان قلمي بدون تخم/ 1/5کيلوگرم
برنج/100گرم
گوشت گردن يا سردست/ 750گرم
زردچوبه/1قاشق مرباخوري
پياز براي پخت گوشت/1عدد متوسط
کشک/500گرم
روغن/100گرم
نعناع خشک نرم/2قاشق سوپ خوري
زعفران حل شده ي غليظ /يک دوم قاشق مرباخوري
پياز داغ /5قاشق سوپ خوري
سير داغ/3قاشق سوپ خوري
مغز گردوي نگين شده براي تزئين/3قاشق سوپ خوري
نمک /به مقدار لازم
فلفل سياه/ يک دوم قاشق مرباخوري
روش تهيه :
بادمجان ها را پس از تميز کردن، پوست بگيريد و قطعه قطعه خرد کنيد. در ظرف مناسبي با مقداري آب بپزيد. وقتي کمي پخت، برنج را که از قبل خيس کرده ايد-در کنار آن بريزيد و بگذاريد با حرارت ملايم برنج و بادمجان کاملاً بپزد به گونه اي که تنها 1فنجان آب داشته باشد گوشت را از آب جدا کنيد و با گوشتکوب به صورت ورزيدن بکوبيد و در هنگام کوبيدن، مقدار آب باقيمانده را اضافه کنيد حال بادمجان ها را در مخلوط کن همراه با برنج کاملاً مخلوط کنيد و کم کم به گوشت بيفزائيد و بازبکوبيد. وقتي هر دو مواد کاملاً مخلوط شد، کشک را اضافه کنيد. روي حرارت روغن را داغ کنيد و نعناع خشک نرم شده را بيفزائيد و سريع از روي حرارت برداريد بعد نيمي از آن را براي تزئين نگه داريد و نيمي ديگر را با بقيه ي زردچوبه و فلفل سياه مخلوط کنيد و به ظرف گوشت و بادمجان بيفزائيد و روي حرارت قراردهيد. و آن را گرم کنيد و زعفران را همراه با نيمي از پياز داغ به آن بيفزائيد و نمک آن را امتحان کنيد. چونکه معمولاً کشک ها شور هستند. اگر نمک نياز داشت، نمک اضافه کنيد. در طول مدتي که حليم بادمجان روي حرارت است، مرتب آن را هم بزنيد تا کاملاً گرم و داغ شود. حليم را در ظرف مناسبي بکشيد و رويش را با کشک، نعناع داغ، مغز گردو، سير داغ و پياز داغ تزئين کنيد. گفتني است که اين غذا از نظر مزه، تند و خوش نمک بايد باشد که پس از امتحان کردن، مي توانيد مقدار نمک و فلفل سياه آن را مطابق سليقه ي خودتان کم يا زياد کنيد.
منبع:نشريه دنياي زنان، شماره62