جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
امين بانوان، بانوي ايراني
-(1 Body) 
امين بانوان، بانوي ايراني
Visitor 808
Category: دنياي فن آوري

اول :يک محفل پر فيض
 

وقتي در سال 1265 خورشيدي، صداي گريه نوزادي در يکي از خانه هاي بزرگ اصفهان پيچيد، شادي خانه حاج سيد محمد علي امين التجاراصفهاني، امين و معتمد مردم اصفهان را فراگرفت.سيده نصرت، چهارمين فرزند خانواده، نور چشم پدر و مادر تمام عالمان اصفهان به دنيا آمده بود .
وقتي دختر به چهارسالگي رسيد، مادر، او را براي آموختن قرآن و علوم ديني به مکتب فرستاد و پيش بيني مادر باعث شد ريشه هاي دينداري در وجود دختر نوجوانش محکم شود.
هيچ کس فکر نمي کرد، سال ها بعد اين دخترپاک دامن و حقيقت جو، يکي از عالمان برجسته تشييع بشود، که روش علمي و آثارعلمي و آثار و کتاب هايش قابل مقايسه با ديگر دانشمندان، و يکي از نخبه هاي علوم زمانه خود باشد.
وقتي دوره حکومت قاجار به پايان رسيد و بانو امين 53 ساله، در زمان رضاخان با پديده کشف حجاب و آغاز فعاليت زنان روشنفکر غرب زده دراصفهان رو به رو شد، گزينه خانه نشيني را انتخاب کرد و سال ها در خانه به تحقيق و مطالعه علوم مختلف روز و مسائل مختلف ديني پرداخت، به طوري که دراين سال ها، بانوان بسياري را تربيت کرد و کتاب هاي مفيدي را نگاشت.
بعد از انتشار کتاب اربعين الهاشميه در چهل سالگي، از سوي آيت الله حائري يزدي و آيت الله محمد کاظم يزدي و آيت الله آقا ميرزا اصطهباناتي شيرازي، اجازه اجتهاد گرفت و پس از شرکت در آزمون علما و مراجع تقليد وقت، آيت الله شيخ عبدالکريم قمي و آيت الله سيد کاظم شيرازي که شامل سؤال ها و پاسخ هاي بسياري بود، از ظرف آن آيات عظام، درجه اجتهاد و قدرت استنباط احکام شرع را دريافت کرد و اولين بانوي مجتهده در جهان اسلام شناخته شد.
يکي از دست پروردگان محف پر فيض بانوامين، درباره نظم، تدبير و عظمت معنوي وي گفته است:ايشان در تنظيم وقت، ابتکاري عجيب داشتند و چنان اوقات خود را تنظيم مي کردند که به تمام کارهايشان مي رسيدند، گويا خداوند به وقت ايشان هم، برکت داده بود. هرگز از حوادث نمي ترسيدند و در کارها به خدا توکل مي کردند و از ميهمانان با خوش روي و سادگي پذيرايي مي کردند و مي خواستند جوانان را بدون اجبار و با منطق، جذب اسلام کنند.
کليه شاگردان و پرورش يافتگان اين بانو، به جز جهات علمي و آن چه مربوط به علوم قرآني و دانش هاي الهي مي شد، در درجه اول، درس معرفت مي آموختند و رفتار و سلوک معلم بي نظيرشان، مهم ترين نکته اي بود که آنان را جذب خود مي کرد.
بانو امين هميشه روي تحصيلات بالا تاکيد مي کرد و مي گفت: نفس را تزکيه کنيد که بعثت انبيا به همين دليل بوده است و براي همين روي علم با تزکيه نفس اصرار داشت.
نسبت ايشان با سي واسطه به علي بن ابي طالب (ع)مي رسيد و تمام تلاش خود را در بيان مقام و موقعيت خاندان عصمت و طهارت و منزلت و جايگاه آنان به کار مي بست ، به گونه اي که عشق و علاقه اش به مقام والاي ولايت در کتاب مخرن اللئالي في مناقب مولي الموالي حضرت علي (ع)، روشنگر اين حقيقت است. وي از شيفتگان و معتقدان به انقلاب و امام بود. همين طور نيز جوياي احوال اين بانوي مجتهد مي شدند و براي ايشان احترام بسياري قائل بودند. يکي از روحانيان اصفهان در اين باره گفته است: چند مرتبه که حضور امام (ره) مشرف شدم، ايشان جوياي حالات و اشتغالات و سلامتي بانو مجتهده امين شدند.
بانو امين در سال 1362 خورشيدي از دنيا رفت و امروزه همه او را با اين نام مي شناسند:بانوي ايراني.

دوم :شرم از نياموختن !
 

چند روزي بود که از مرگ فرزند آخرش مي گذشت.هشتمين فرزند او به فاصله کمي از فرزند قبلش که او هم بر اثر بيماري درگذشته بود، تب کرد و جان داد. خودش مي گفت: خداوند کريم مي خواهد روح ايمانم را صيقل دهد، اين ها نه مصيبت که آزمايش هاي خداوندند. هشت فرزندم که از دنيا رفته اند، آزمايش اند، نه اموال و دارايي من.
به مناسب مرگ فرزند آخرش، سه روز به خانه اش نرفتم و تدريس به او را تعطيل کردم. روز چهارم فرستاده بود دنبالم و علت نيامدم را پرسيده بود.
من هم جواب دادم: من شرمم مي شود که فرزندتان تازه از دنيا رفته و من براي درس بيايم.
خانم امين پاسخ دادند: من پيش خدا شرمم مي شود که سه روز است چيزي نخوانده ام. خدا يک چيزي به من داد، خودش هم گرفت.(1)

پي نوشت:
 

1.به نقل از آيت الله نجف آبادي، استاد فقه و اصول بانو امين.
 

منبع:نشريه انتظار نوجوان، شماره 66
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image