جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
فرشته قديّس
-(3 Body) 
فرشته قديّس
Visitor 810
Category: دنياي فن آوري
سعدي تنها از قول خود نمي‌گويد که: «روزي به غرور جواني، بانگ بر مادر زدم...»
اين، ماجراي مکرّر تاريخ، در بسياري از خانه‌ها و خانواده‌هاست که قدر «گوهرهاي خانگي» را نمي‌دانند و با دست خويش، آنها را مي‌شکنند. متأسفانه انسان، فراموشکار است و گذشتة خود و ديگران را زود از ياد مي‌برد و پرده‌هاي نو و صحنه‌هاي تازه به تازه‌اي که جلوي چشمانش مي‌درخشد، سبب مي‌شود از گذشته غافل شود.
خوشا به حال مادراني که فرزنداني مؤدب، حق‌شناس و وفادار دارند و خوشا به حال پدراني که محصول عمري تلاش و زحمات خويش را در «سلوک انساني» فرزندان‌شان تماشا مي‌کنند.
غرور، بد دردي است که سراغ انسان مي‌ايد، بويژه «غرور جواني»! «مادر» ـ که يک «فرشتة زميني» است و به خاطر رنج‌هاي شبانه‌روزي و دلسوزي‌هاي عاشقانه‌ و فداکاري‌هاي بي‌دريغ و بي‌توقعش، شايستة «تقديس» است ـ گاهي زير پاي بي‌احساس بعضي از کساني که جوش غرور، بر چهرة رفتار و گفتارشان روييده است، له مي‌شود. جوان غافل و سرمست، با اين فرشتة قديس، هم‌چون «اسير» رفتار مي‌کند؛ به او پرخاش مي‌کند؛ بانگ بر سرش مي‌کشد؛ دشنامش مي‌دهد، بي‌اعتنايي مي‌کند؛ قهر مي‌کند و... .

دريغا از فراموشي!
 

جواب مادر چه بود؟ به قول سعدي: «دل آزرده، به کنجي نشست، گريان همي گفت: مگر خُردي فراموش کردي که درشتي مي‌کني؟»
بعضي‌ها پدر و مادر سالخورده و از کار افتاده خود را زائده‌اي بر پيکر اجتماع و مزاحمي بر سر راه خوشي‌ها و کامجويي‌هاي زندگي خويش مي‌پندارند و اگر بتوانند، حتي آنان را از خود طرد مي‌کنند و خويش را از زحمت آنها آسوده مي‌سازند.

اين، تربيت و فرهنگ بي‌روح و سردِ غربِ دل‌مرده است.
 

درود به مکتب وحي. قرآن مي‌گويد: «هرگاه يکي از پدر و مادرت يا هر دوي آنها به پيري رسيدند، به آنها «اُف» نگو و آنان را از خويش مران و سخني شايسته و بزرگوارانه به آنان بگو و بال رحمت و عطوفت و تواضع خويش را زير آنان بگستر و بگو: خدايا! همانگونه که آنان در کوچکي و خردسالي مرا تربيت کردند، تو هم بر آنان رحمت آور».1
پدر و مادر سالخورده، گوهرهاي درخشان خانه‌هاي ما از آنان که اين گوهرها را از کف داده‌اند، بپرسيد که چه احساسي نسبت به والدين خويش ـ که چهره در نقاب خاک کشيده‌اند دارند.
گوهر را چگونه بايد نگه داشت و مواظبت کرد؟ بايد مراقب بود تا نشکند؛ گم نشود؛ ربوده نگردد، غبار بر رويش ننشيند و... .
گاهي قلب رئوف مادري، از يک پرخاش پسر و خودسري دخترش مي‌شکند. گاهي غبار غم بر سيماي پدر مي‌نشيند، وقتي که مي‌بيند فرزندش، آن‌گونه که مي‌خواست، نشد.
ولي... سخن و رفتار دختران و پسران، مي‌تواند غبار اندوه را از چهرة اين گوهرها بزدايد. جلوه و جلاي اين گوهرها، همان رضايت‌مندي از ادب، معرفت، رفتار و تعهد فرزندان است.
تا دست اجل، اين گوهرها را نربوده است و تا اين جواهرهاي گران‌قيمت و ناياب، «مفقود» نشده‌اند، از آنها حفاظت کنيد و قدرشان را بدانيد.
حسرت‌هاي آينده، هرگز جبران کوتاهي را نمي‌کند، و هيچ کس جاي «پدر» و «مادر» را نمي‌گيرد...

پي‌نوشت‌ها:
 

1. سوره اسراء/ آيات 23و24.
 

منبع:نشريه امان ،شماره 29 ،فروردين و ارديبهشت 1390
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image