جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
چگونه فرزندان خوش بيني داشته باشيم؟
-(1 Body) 
چگونه فرزندان خوش بيني داشته باشيم؟
Visitor 815
Category: دنياي فن آوري

كمك كنيد تا موفقيت را تجربه كنند
 

وقتي كودكان، موفقيت را حتي در مقابل مشكلات بزرگ تجربه كنند بيشتر احساس اعتماد به نفس و خوش بيني مي كنند. اجازه دهيد بچه ها كارهاي خود را انجام دهند (نقش حامي داشته باشيد به جاي اينكه كاري را برايشان انجام دهيد) و موفقيت آنها را ستايش كنيد. براي مثال اگرچه وقت شما را مي گيرد اما اجازه دهيد بچه هاي كوچكتر بعضي از مسووليت هاي خانه را برعهده بگيرند مثل: مرتب كردن جوراب ها يا جمع كردن اسباب بازي ها و... و از تلاش آنها قدرداني كنيد.

به موفقيت آنها اعتبار دهيد
 

وقتي بچه ها با موفقيتي روبه رو مي شوند كمك كنيد تا ببينند چگونه در آن سهيم بودند و براي آن چه تلاشي كردند. كار‌ آنها را نقطه قوتشان بناميد. براي مثال: "تو در امتحان خوب عمل كردي، تو باهوش هستي" يا "تو خيلي تلاش كردي كه خودت را آماده كني" نبايد چيزي را كه واقعي نيست، بگوييد.
(بچه ها تمجيد و تعريف دروغ و ساختگي را مي فهمند) اما به خاطر كمالات و موفقيت هايشان آنها را ستايش كنيد تا باعث شود احساس عزت نفس و خوش بيني كنند.

در جست و جوي موفقيت هاي آينده
 

روي ويژگي هايي كه در كودك شماست، باعث موفقيتش مي شود، توجه و تمركز كنيد و موفقيت هايي را كه از اين ويژگي ها ناشي مي شود بررسي كنيد. مثلاً در مثال نمره امتحانش كه شما اشاره به هوش او كرديد كه باعث موفقيتش در آزمون شده، اين ويژگي به او براي موفقيت در امور ديگر كمك مي كند و اهداف او را مشخص مي كند كه در آينده مي خواهد چه كار كند.

بدون دليل تحسين نكنيد
 

محققان معتقدند كه به بچه كمك كنيد موفقيت را تجربه كند و با موانع و مشكلات واقعي مبارزه كند به جاي اينكه به او بگوييد که همه كارهاي او عالي و موفقيت آميز است. با اين كار باعث گوشه گيري و خودمركزي او مي شويد و نسبت به افسردگي آسيب پذيرتر مي شود. پس موفقيت او را تاييد كنيد اما وقتي تلاش او موفقيت آميز نيست از تلاشش قدرداني كنيد.

تاييد كنيد اما سوال بپرسيد
 

وقتي بچه با مشكلي يا موقعيت نامناسبي روبه رو مي شود با او همدردي كنيد و سوالاتي از او بپرسيد كه باعث شود خوش بينانه به قضيه نگاه كند. براي مثال اگر بچه اي نمي خواهد با او بازي كند درباره جريحه دار شدن احساساتش صحبت كنيد و اجازه دهيد احساس خود را بيان كند و از او بپرسيد آيا دوستان ديگرش مي خواهند با او بازي كنند؟ اين باعث مي شود احساسات خود را ابراز كند به جاي اينكه آن را انكار كند.

در برخورد با مشكلات موفقيت را به خاطرش بياوريد
 

وقتي اوضاع براي او نامناسب است احساساتش را درك كنيد و كمك كنيد به موفقيت هايي كه داشته توجه كند و از او بخواهيد به كارهاي موفق آميزي كه در آينده انجام خواهد داد فكر كند. مثلا: "مي فهمم از اينكه نمره ات بد شد ناراحت شدي اما اگر تو وقت كافي داشتي نمره ات بهتر مي شد مطمئنم دفعه بعد امتحانت خوب خواهد شد." او را تشويق كنيد براي موفقيت تلاش كند.

به دنبال فرصتي براي بهتر كردن باشيد
 

يكي از اصول افكار خوش بينانه اين است كه والدين به جاي اينكه فرزند خود را سرزنش كنند بهتر است كارهاي او را ارزيابي و علت ناكامي را بررسي كرده و كمك كنند فرزندشان در آينده بهتر كار خود را انجام دهد و از موقعيت ها استفاده كند.

به جنبه مثبت قضيه نگاه كنيد
 

به فرزند خود كمك كنيد تا خوب و بد يك موضوع را ببيند و جنبه مثبت شرايط بدي را كه پيش آمده، نگاه كند. براي مثال: اگر به خاطر باران بچه نمي تواند بيرون بازي كند فرصتي ايجاد كنيد تا با ديد مثبتي به بازي در خانه نگاه كند و شرايطي پيش آوريد كه در خانه به او خوش بگذرد يا اگر پاي او شكسته و نمي تواند بازي كند از دوستانش بخواهيد به ديدارش بيايند.

از القاب منفي استفاده نكنيد
 

كمك كنيد رفتارهاي نامعقول آنها اصلاح شود اما كلمات منفي و نادرست را به فرزندانتان لقب ندهيد. بچه ها مطابق انتظارات شما رفتار مي كنند، پس اگر شما گفتيد جك بچه غرغرو ماست و يا لوسي خيلي خجالتيه ممكن است اين كلمات به ظاهر زودگذر هويت دايمي آنها شود. و اين به خودپنداري كودك لطمه بزند و اين رفتار كه ناخوشايند شماست، ادامه يابد.

شما الگو كودكانتان هستيد
 

چه بخواهيد يا نخواهيد بچه ها به شما به عنوان الگو نگاه مي كنند. نكته مثبت اين رفتار اين است كه اين طوري مي توانيد با رفتار خود آنچه را كه مي خواهيد به آنها آموزش دهيد. افكار خوش بينانه درباره خود داشته باشيد وقتي موفقيتي به دست مي آوريد آن را دست كم نگيريد به كارتان ارزش و بها دهيد. وقتي اشتباهي رخ مي دهد يا شكست مي خوريد اوضاع را با بدبيني بدتر نكنيد.
منبع:هفته نامه موفقيت شماره 178
Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image