مواد لازم: 
 گوجه فرنگي: 4کيلوگرم 
 بادمجان: 100گرم
 لوبيا سبز: 200گرم
 کرفس: 100گرم
 گل کلم : 200گرم
 هويج : 200 گرم
 سيب ترشي: 200گرم
 به : 1عدد
 فلفل سبز تند: 100گرم
 سير: 100گرم
 پياز: 100گرم
 سيب درختي: 2عدد
 خيار ريز قلمي: 5عدد
 سبزي معطر: 1 کيلوگرم پاک شده 
 پودر کلپر: 1قاشق غذاخوري
 سرکه ي انگور: 1ليتر
 سياه دانه: 3قاشق غذاخوري 
 نمک: 1/5قاشق غذاخوري 

 روش تهيه: 
 ابتدا گوجه را له کنيد و با کمي نمک بگذاريد به مدت 10تا12ساعت بماند. بعد آن را چنگ بزنيد و داخل آبکش بريزيد و صاف کنيد. مواد صاف شده را با شعله ي کم به مدت 40دقيقه بجوشانيد. بعد بادمجان را خرد کنيد و با پوست کمي آب پز کنيد تا تلخي آن گرفته شود. لوبيا سبز و کرفس را با هم به مدت 10دقيقه بخار پز کرده و اجازه دهيد تا خنک شود. بقيه ي مواد را نيز به شکل دلخواه خرد کنيد و روي پارچه، آب آن را بگيريد . بعد سبزي تميز و خرد شده را با سياهدانه و گلپر و نمک داخل آب گوجه ي از قبل جوشيده بريزيد و بعد از 5دقيقه خاموش کنيد و بقيه ي مواد خرد کرده را در آن بريزيد. سرکه را جداگانه به مدت 5دقيقه بجوشانيد و روي بقيه ي مواد بريزيد و هم بزنيد و اگر نمک آن کم بود، اضافه کنيد. اين ترشي،15روز بعد آماده است و در دماي 15تا17درجه بايد نگهداري شود. 
منبع: مجله دنياي زنان 63