توضيح: شربت بار عبارت است از مخلوط قوام آمده شكر و آب كه با درجات پخت متفاوت جهت كاربردهاي مختلف مصرف مي گردد.
مواد لازم:
شكر / يك كيلو
آب / 400 ميلي ليتر
پودر كف دريا / يك قاشق چايخوري
جوهر ليمو / يك دوم قاشق چايخوري
گلاب / يك چهارم پيمانه
پودر هل / يك دوم قاشق چايخوري
محلول زعفران / يك قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
شكر و آب را داخل قابلمه اي بريزيد و روي حرارت قرار دهيد؛ اجازه دهيد شكر در آب حل شود ولي آب نجوشد. پس از آن كه شكر حل شد اجازه دهيد آب و شكر بجوشد تا مايه غليظ شود. سپس جوهر ليمو را در 2 قاشق سوپخوري آب حل كنيد و داخل شربت بريزيد و هم بزنيد. كف دريا را هم افزوده و با كفگير هم بزنيد. بعد از افزودن كف دريا، شربت كف مي كند كه بايد اين كف را از سطح شربت جمع كنيد. گلاب، زعفران و پودر هل را بيفزاييد و مجدداً صبر كنيد تا شربت به غلظت دلخواه برسد. دماي مناسب براي برداشتن شربت زولبيا از روي حرارت 110 درجه سانتي گراد و هنگام مصرف 70 درجه سانتي گراد مي باشد.
نكته:
1ـ اگر دماسنج در دسترس نيست شربت را با كمك قاشق تست كنيد. يعني شربت را با قاشق برداريد و قاشق را برگردانيد بايد قطره هاي آخري كه از قاشق مي ريزد كاملاً كش دار باشد زيرا شربت زولبيا بايد خيلي غليظ باشد و گرنه زولبيا داخل شربت خمير مي شود.
2ـ اگر جوهر ليمو در دسترس نبود از 3 قاشق سوپخوري آب ليمو استفاده كنيد.
3ـ شربت بار بايد آرام بجوشد و گرنه شكرك مي زند.
منبع:مجله هنر آشپزي شماره 71