جستجو در محصولات

گالری پروژه های افتر افکت
گالری پروژه های PSD
جستجو در محصولات


تبلیغ بانک ها در صفحات
ربات ساز تلگرام در صفحات
ایمن نیوز در صفحات
.. سیستم ارسال پیامک ..
آشنايي با ورزش بدمينتون
-(5 Body) 
آشنايي با ورزش بدمينتون
Visitor 1086
Category: دنياي فن آوري

تاريخچه بدمينتون در جهان

به طور كلي دقيق معلوم نيست ورزش بدمينتون نخستين بار در چه كشوري ابداع شده، بعضي معتقدند كه شروع آن از كشور چين بوده است و بعضي مي‎گويند هندوستان يا انگلستان، اما اكثراً معتقدند آغاز آن در شهر پونا هندوستان بوده و به همين منظور در هندوستان آن را پوناه مي‎ناميدند.
اين بازي توسط افسران انگليسي ازهندوستان به انگلستان برده شده و از آنجا كه دوك بيفورت به اين بازي علاقمند بود و در خانه ييلاقي خود (كه به نام قصر بدمينتون ناميده مي‎شد) براي سرگرم كردن مهمانان خود از اين بازي استفاده مي‎كرد. پس ازآن بازي پونا را بدمينتون ناميدند. تا سال 1887 بدمينتون داراي قانون و مقررات خاص و مدوني كه مورد قبول همگان باشد نبود.
قوانين اصلي اين رشته ورزشي درسال 1877 در كراچي (درآن زمان جز كشور هندوستان بود) تنظيم و درسال 1887 در انگلستان اصلاح و تدوين گرديد و در سال 1890 مجدداً اصلاح شد. قوانين فعلي كمي با قوانين سال 1890 اختلاف دارد. ورزش بدمينتون به سرعت از كشور انگلستان به كشورهاي ايالات متحده آمريكا، كانادا، استراليا و زلاندنو گسترش يافت. درحال حاضر كشورهاي چين، اندونزي، مالزي، دانمارك، كره جنوبي و انگلستان جزء تيم‎هاي برتر اين رشته ورزشي به حساب مي‎آيند. اين رشته ورزشي در مدت زمان كوتاهي ازطرف مردم مورد استقبال قرار گرفت و علت اساسي آن اين است كه اين رشته ورزشي بازي ايده آل خانواده‎ها مي‎باشد. بدين معني كه تمامي اعضاي خانواده بدون توجه به سن و جنس مي‎توانند دراين رشته فعاليت نمايند و درضمن تجهيزات آن سبك و قابل حمل است و در همه جا قابل اجرا مي‎باشد. ناگفته نماند كه جذابيت آن بيشتر به خاطر پرواز بي‎همتاي توپ است و اين رشته ورزشي براي سلامتي تن و روان مفيد و در ضمن هيجان و لذت در اين بازي به حدي است كه مي‎توان اوقات فراغت را با اين بازي سپري نمود. درسال 1873 اولين كلوپ بدمينتون در انگلستان شكل گرفت.
درسال 1890 اولين دوره قهرماني در انگلستان برگزار شد.
درسال 1893 اولين فدراسيون بدمينتون درانگلستان تأسيس گرديد.
درسال 1899 اولين دوره مسابقات ال انگلند براي آقايان برگزار شد.
درسال 1900 اولين دوره مسابقات ال انگلند براي بانوان برگزار شد.
درسال 1903 اولين دوره مسابقات بين‎المللي انگلستان و ايرلند برگزار شد
درسال 1934 فدراسيون جهاني بدمينتون I.B.F تأسيس گرديد. اولين رئيس آن سرجرج توماس بود و اولين اعضاء آن
كشورهاي انگليس، استراليا، دانمارك، هند، مالايا، نروژ، سوئد، ايالات متحده آمريكا، مكزيك و هلند بود، درحال حاضر 140 كشور عضو آن ميباشد.
درسال 9/1948 اولين دوره جام توماس (مسابقات تيمي مردان) برگزار گرديد و در بازي نهايي تيم مالايا (مالزي) تيم دانمارك را مغلوب ساخت.
اين مسابقه هر دو سال يكبار برگزار مي‎گردد.
درسال 7/1956 اولين دوره جام يوبر (مسابقات تيمي بانوان) برگزار شد و اولين برنده اين دوره تيم ايالات متحده آمريكا بود.
اين مسابقات هر دو سال يكبار برگزار مي‎گردد. و در سال 1984 مسابقات جام توماس و جام يوبر به طور همزمان و به شكل جديد سه مرحله‎اي برگزار مي‎گردد. در سال 1962 براي اولين با اين رشته ورزشي بطور رسمي در بازي‎هاي آسيايي پذيرفته شد.
درسال 1977 اولين دوره مسابقات جهان در مالمو برگزار گرديد.
درسال 1981 اولين دوره قهرماني جهان به صورت انفرادي در كووالامپور برگزار شد.
درسال 1983 اولين دوره گراند پريكس بصورت انفرادي در جاكارتا برگزارشد.
درسال 1989 اولين دوره مسابقات جام سودرمن (مسابقات تيمي مختلط) اجرا گرديد.
اين مسابقات هر دو سال يكبار برگزار مي‎گردد. اولين دوره آن دراندونزي برگزار و تيم ميزبان به قهرماني رسيد.
درسال 1992 اولين مسابقات قهرماني جوانان جهان در جاكارتا به صورت انفرادي برگزار گرديد. درسال 1997براي اولين بار قهرماني جوانان آسيا بصورت رسمي درمانيل فيليپين برگزار شد.
بازي‎هاي المپيك، مسابقاتي است كه هر چهار سال يكبار همزمان با بازي‎هاي المپيك برگزار مي‎گردد. اولين دوره مسابقات به صورت آزمايشي در سال 1988 در شهر سئول برگزار شد اما به صورت رسمي درسال 1992 در المپيك بارسلون اجرا گرديد. دراين دوره بازي دو نفره مختلط برگزار نگرديد. اما در سال 1996 آتلانتا تمام بازي‎ها (يكنفره آقايان و بانوان- دونفره آقايان و بانوان- دونفره مختلط) برگزار شد.

تاريخچه بدمينتون درايران

با ورود كارشناسان نفتي انگليس به ايران بدمينتون به كشور ما راه يافت، البته اين شروع منحصراً در مناطق نفت خيز جنوب و براي پركردن اوقات فراغت كارشناسان بود كه در نهايت كارمندان ايراني شركت نفت هم در اين رهگذر به اين ورزش علاقه‌مند شدند.
اين رشته ورزشي پس از خروج كارشناسان به دست فراموشي سپرده شد. تا اينكه ميزباني بازي‌هاي آسيايي را در سال 1353(1974) تقبل نمودند، چون رشته بدمينتون يكي از رشته‌هاي اين بازي‌ها بود، در اين راستا سازمان تربيت‌بدني در سال 1351 فدراسيون بدمينتون را تاسيس نمود. از آنجايي كه اين رشته‌ي ورزشي در ايران ناشناخته و نوپا بود، مسئولان امر جهت راه‌اندازي و شروع صحيح اين رشته از كشور هندوستان مربي صاحب نامي به نام«ديپوگوش» که پيش از آن کاپيتان تيم بدمينتون هند بود را به همكاري دعوت كردند.
وي در مدت 5 سال اقامت در ايران به كار آموزش و تعليم بدمينتون اشتغال داشت و اولين مسابقه‌ي غيررسمي اين رشته ورزشي در سال 1351 بين تيم‌هاي تهران و خوزستان برگزار شد كه تهران پيروز ميدان اين ديدار بود. در سال 1352 اولين دوره‌ي مسابقات قهرماني ‌كشور به صورت رسمي در تهران با شركت 24 تيم برگزار شد و در نهايت عناوين قهرماني را به ترتيب تهران و خوزستان و اصفهان كسب نمودند. تيم ملي بدمينتون در سال 1353(1974) براي اولين بار در بازي‌هاي آسيايي تهران شركت كرد و بين 13 تيم شركت‌كننده به مقام هشتم دست يافت.
بدمينتون به طور روز افزوني در کشورمان در حال توسعه است به طوريکه اکنون هر سال مسابقات قهرماني کشور در چهار رده سني برگزار مي شود، مسابقات باشگاه هاي کشور نيز در ليگ برتر، دسته يک و دسته دو هم در بخش بانوان و هم در بخش آقايان به طور منظم پيگيري مي شود. به جز رويدادهاي داخلي ايران هر سال در سالگرد پيروزي با شکوه انقلاب اسلامي ميزبان مسابقات بين المللي دهه فجر نيز هست؛ مسابقاتي که از سال 1369 هر سال با حضور بدمينتون بازان کشورهاي مختلف جهان برگزار مي شود.

ورزش بدمينتون

اين بازي كه با راكت و توپ پردار در سالنهاي سرپوشيده اجرا مي شود براي اولين بار در هند اجرا شد و پس از آن به انگلستان برده شد. در هندوستان اين بازي را پونا(Poona) مي ناميدند. افسران ارتش انگليس كه در آن كشور مستقر شده بودند اين بازي را آموختند و آنرا به انگلستان برده و به دوستان خود معرفي كردند.
چون براي اولين بار اين بازي در مجلس ضيافتي كه در قصر بدمينتون برپا شده بود انجام گرفت از آن پس بازي پونا را بدمينتون ناميدند. اين بازي به سرعت در اكثر كشورهاي جهان گسترش يافت.
در سال 1934 فدراسيون بين المللي بدمينتون را "سر جرج توماس" بنيان نهاد. بعدها اين بازي در محيط باز نيز انجام شد. در حال حاضر زبده ترين تيمهاي بدمينتون دنيا را كشورهاي آسيايي مانند چين، اندونزي، تايلند، هند، سنگاپور، ژاپن و كره جنوبي و زبده ترين تيمهاي بدمينتون اروپا را كشورهاي انگلستان، دانمارك، سوئد، بلژيك و آلمان تشكيل مي دهند.
پيدايش بدمينتون در ايران حدود يكصد سال پيش با ورود انگليسيها به جنوب كشور بخصوص شهرهاي نفت خيز خوزستان متداول شد.
اولين زمين بدمينتون حدود صد سال پيش در سالني در شهر مسجد سليمان خط كشي و مورد بهره برداري قرار گرفت و سرانجام در سال 1351 فدراسيون بدمينتون ايران تأسيس گرديد.

ويژگيهاي بازي بدمينتون

اين ورزش شامل انواع حركات دويدن، پريدن، ضربه زدن و خم شدن و كشش بدن بصورت سريع بوده و براي بازيكن لذت بخش است. اين ورزش براي سلامت بدن بسيار مفيد بوده و موجب تقويت كامل قدرت، استقامت، سرعت و چابكي و ورزيدگي بدن مي شود.
قدرت تشخيص، احساس رقابت و رضايت و تمركز حواس و سرعت انتقال فكري و بدني( عصبي و عضلاني) را تقويت مي نمايد. ضمناً در طي تمرينات و مسابقات موجبات آشنايي و دوستيهاي بيشتر را فراهم مي نمايد.

مختصري از روش و اصول بازي بدمينتون

بازي بدمينتون بر روي زميني به شكل مستطيل اجرا مي شود كه توسط يك تور به دو قسمت مساوي تقسيم شده است.
اين بازي به دو صورت انفرادي و دو نفر( دوبل) انجام ي گيرد. در بازيهاي انفرادي، در هر قسمت زمين يكنفر و در بازيهاي دوبل در هر قسمت زمين دو نفر قرار مي گيرند و بازيكنان توپ را از روي تور به طرف يكديگر طوري مي زنند كه به زمين حريف مقابل برخورد نمايد و يك امتياز يا زدن سرويس را بدست آورند. توپ بدمينتون حتماً بايد در فضا بين بازيكنان رد و بدل شود و در صورتيكه توپ روي زمين بازي بافتد، بازي متوقف خواهد شد.
يك مسابقه شامل سه گيم است و برنده كسي است كه دو گيم از سه گيم را برده باشد. هر گيم در بازي انفرادي و دوبل مردان 15 امتياز و در بازي بانوان انفرادي 11 امتياز و دوبل بانوان 15 امتياز است. پس از پايان هر گيم بازيكنان زمين را عوض مي كنند.

مقررات بازي بدمينتون و مشخصات زمين بازي بدمينتون

زمين بازي:
زمين بازي بدمينتون به شكل مستعطيل مي باشد و با خطوطي به عرض 40 ميلي متر كشيده مي شود. خطوط زمين بايد به سادگي قابل تشخيص بوده و بهتر است به رنگ سفيد يا زرد كشيده شود. طول زمين 13/4 متر - عرض زمين دو نفره 6/10 متر - عرض زمين يك نفره 5/30 متر مي باشد. كليه اين خطوط جزو زمين محسوب مي شود. ارتفاع پايه هاي تور 155 متر مي باشد.
زمين بازي يكنفره ( سينگل)
طول 40/13 متر
عرض18/5 متر
سالن بازي:
ارتفاع سقف نبايد كمتر از 62/7 متر از مركز ميدان بازي باشد. در مواردي كه فقط يك ميدان وجود دارد بايد حداقل يك متر اطراف آن خالي بوده و اگر دو زمين در كنار هم است اين فاصله بايد حداقل 22/1 متر باشد.
رنگ كف سالن بايد يكنواخت و تيره انتخاب گردد.
رنگ سبز تيره توصيه مي شود. دليل تيره بودن رنگ كف زمين اين است كه نور را منعكس نكند.
توپ( شاتل):
وزن توپ بدمينتون بايد 73/4 الي 50/5 گرم باشد و 14 تا 16 پرك بر قسمت چوب پنبه اي انتهاي آن كه به قطر 5/2 تا 7/2 سانتي متر است قرار گيرد. در ازاي هر پرك 4/6 تا 7 سانتي متر است. نوك فوقاني پركها، بايد به عرض 4/5 الي 4/6 سانتي متر گسترده باشد و با نخ يا ماده مناسب ديگري محكم شود.
راكت:
راكت بدمينتون معمولاً از جنس چوبي يا فلزي مي باشد. راكت از قسمتهاي: دسته - ميله - گلو يا سه راهي - صفحه راكت (كله راكت) تشكيل شده است.
قرعه كشي:
براي شروع بازي داور مسابقه با سكه عمل قرعه كشي را انجام مي دهد. نفر برنده قرعه كشي مي تواند توپ يا دريافت (زمين) را انتخاب كند. برنده بازي كسي است كه دو گيم از سه گيم را ببرد.
امتيازات گيم ها:
در مردان 15 تايي است و در نونهالان و بانوان 11 تايي است. در بازيهاي يك نفره و دو نفره مردان كسي که زودتر به امتياز 15 برسد برنده گيم محسوب مي شود و در بانوان و در نونهالان هر كسي زودتر به امتياز 11 برسد برنده گيم محسوب مي شود. هر كس 2 گيم از 3 گيم را ببرد برنده بازي است.

يسينيگ چيست؟

اگر در آقايان امتياز به 14- 14 رسيد و يا در بانوان به امتياز 10-10 شد از كسي كه زودتر به امتياز 14 و يا 10 رسيد سؤال مي شود كه آيا امتياز اضافه مي خواهد يا نه و اگر جواب مثبت باشد بازي به 17 و 13 ادامه مي يابد و اگر جواب منفي باشد بازي در همان 15 و 11 به پايان مي رسد. فردي که برنده گيم شد در گيم بعدي اولين سرويس را مي زند.
تنها بازيكني امتياز كسب مي كند كه سرويس را زده باشد و توپ را در زمين بازيكن مقابل بخواباند.

تعويض زمين

بازيكنان بايستي در موارد زير زمين را عوض كنند:
1-پايان گيم اول
2-پيش از شروع گيم سوم
3-در صورت تساوي 1بر1 در گيم سوم در آقايان در پوئن 8 و در خانمها و نونهالان در پوئن 6 تعويض زمين صورت مي گيرد.
سرويس:
زننده و گيرنده سرويس بايد به صورت مورب در داخل محوطه سرويس و بدون تماس با خطوط محوطه سرويس قرار گيرند. از لحظه شروع سرويس تا پايان اجراي ضربه بايد قسمتي از هر دو پاي بازيكن در حالتي ثابت با زمين تماس داشته باشد. راكت زننده سرويس بايد اولين را به پايه (كله) توپ بزند. هنگام برخورد توپ با راكت زننده سرويس تمام توپ بايد از كمر سرويس زننده پايينتر باشد. ميله راكت زننده سرويس از لحظه زدن ضربه به توپ بايد به طرف پايين امتداد داشته باشد به نحوي كه تمامي كله راكت از تمامي دست حامل راكت بازيكن پايينتر باشد. هنگام زدن سرويس اگر توپ با راكت زننده سرويس برخورد نكند خطا محسوب مي شود زننده سرويس نبايد قبل از آمادگي كامل گيرنده سرويس اقدام به زدن سرويس كند در بازيهاي يك نفره ريا، تا زماني كه زننده سرويس امتيازي كسب نكند و يا اينكه امتياز او در آن گيم زوج باشد زننده و گيرنده سرويس بايد در زمين سمت راست قرار گيرند و تا زماني كه امتياز زننده سرويس در آن گيم فرد باشد بازيكنان موظفند در سمت چپ زمين براي زدن سرويس و دريافت اقدام نمايند.
اگر دريافت كننده سرويس مرتكب خطا شد و يا توپ در زمين وي متوقف شود زننده سرويس يك امتياز كسب مي كند و از طرف ديگر زمين اقدام به زدن سرويس بعدي مي كند.
اگر زننده سرويس مرتكب خطايي شود و يا اينكه توپ در زمين وي متوقف شود زننده سرويس حق زدن سرويس را از دست مي دهد و آنگاه گيرنده سرويس حق زدن سرويس را به دست مي آورد بدون اينكه امتيازي به طرفين داده شود.

بازيهاي دو نفره

هنگام شروع گيم و هر زماني كه يكي از طرفين حق زدن سرويس را به دست آورد، بايد از قسمت راست زمين اقدام به زدن سرويس نمايد. فقط سرويس گيرنده حق برگشت سرويس را دارد در صورتي كه توپ به همبازي گيرنده سرويس برخورد كند و يا ضربه اي به توپ وارد كند خطا محسوب مي شود و در اين صورت به زننده سرويس يك امتياز تعلق مي گيرد، به جز اولين سرويس هر تيم که دو بار حق زدن سرويس را دارد. پس از برگشت سرويس توسط دريافت كننده هر يك از بازيكنان مي توانند به توپ ضربه بزنند. در زدن سرويس اگر عدد پوئن فرد باشد نفر فردزن از سمت راست اولين سرويس را مي زند و اگر پوئن زوج باشد نفر زوج زن در سمت راست اولين سرويس را مي زند و نفر بعدي از طرف ديگر اقدام به زدن سرويس مي كند. هر يك از بازيكنان برنده گيم، مي تواند اولين سرويس گيم بعدي و هر از بازيكنان بازنده گيم نيز مي تواند اولين دريافت كننده سرويس گيم بعد باشد. (پس از پايان هر گيم و در شروع گيم بعد مي توان جاي نفرات را عوض كرد).

اشتباهات (خطاهاي) محوطه سرويس

1-اگر بازيكن خارج از نوبت سرويس بزند. 2-به طور اشتباه از سمت ديگر سرويس زده باشد. 3-به طور اشتباه در سمت ديگر زمين براي دريافت سرويس ايستاده و سرويس زده باشد. اشتباه محوطه سرويس اگر بعد از زدن سرويس بعدي تشخيص داده شود، نبايد اصلاح گردد ولي اگر قبل از زدن سرويس بعدي تشخيص داده شود، اگر هر دو اشتباه كرده باشند به جا داده مي شود ولي اگر يكي از طرفين اشتباه كند و رالي به نفع او تمام بشود به جا داده مي شود و چنانچه رالي به ضرر او تمام شود اشتباه اصلاح نمي شود.
خطاهاي بازي بدمينتون Faults :
موارد زير خطا محسوب مي شود:
1-اگر سرويس صحيح زده نشود.
2-اگر توپ در هنگام بازي خارج از محوطه زمين بازي فرود آيد.
3- از داخل بازديد تور عبور كند.
4-از تور عبور نكند. (قبل از عبور از تور بيافتد.)
5-به سقف يا ديوارهاي دور زمين برخورد كند.
6-به بدن يا لباس بازيكن برخورد كند و يا در اطراف زمين به هر شيء يا فردي تماس پيدا كند.
7-اگر به توپ در زمين حريف ضربه زده شود.
8-برخورد لباس ويل راكت به تور و نگهدارنده هاي او (پايه)
9-زماني كه توپ در حال عبور از بالاي تور است مانع ضربه زدن حريف شود.
10-در طول بازي بازيكن به طور عمده متمركز حريف خود را بهم بزند. (مثل ايجاد سر و صدا و حركات غير عادي و خصمانه)
11-در حين بازي، گرفتن توپ با راكت و با كمي مكث به آن ضربه زده شود. (حمل شود)
12-توسط بازيكن دو بار ضربه زده شود.

مواردي كه به جا داده مي شود

1-براي هر اتفاق پيش بيني نشده يا تصادفي به جا داده مي شود.
2- به جز زمان سرويس اگر توپ روي تور و يا بعد از عبور از آن در زمين حريف داخل مشبكهاي تور گير كند به جا داده مي شود
3- اگر زننده و گيرنده سرويس هر دو به طور همزمان هنگام سرويس مرتكب خطا شوند به جا داده مي شود.
4- اگر زننده سرويس قبل از اينكه گيرنده سرويس آماده دريافت باشد اقدام به زدن سرويس نمايد به جا داده مي شود
5- اگر در جريان بازي توپ خورد شود و يا كله توپ از آن جدا شود به جا داده مي شود.
6- اگر داور خط ورود توپ را نديده باشد و نتواند تصميم بگيرد به جا داده مي شود.
در هر يك از موارد بالا كه به جا داده شد، بازي بدون اضافه نمودن امتياز ادامه مي يابد و بازيكني كه زننده سرويس بود دوباره سرويس مي زند. وقت استراحت بين دو گيم اول و دوم حداكثر 90 ثانيه است و بين گيم دوم و سوم حداكثر 5 دقيقه است. بازيكن بدون اجازه داور حق ترك زمين را ندارد به جز در 5 دقيقه استراحت بين گيم دوم و سوم. در حين انجام رالي مربي حق راهنمايي بازيكن خود را ندارد و فقط در زمان استراحت 90 ثانيه و 5 دقيقه مي تواند بازيكن خود را راهنمايي كند. در بدمينتون چيزي به نام تايم اوت وجود ندارد و فقط بازيكن مي تواند با اجازه داور آب بخورد يا حوله بگيرد. تعداد داور در بازيهاي رسمي و بين المللي 13 نفر هستند ولي مي توان با 3 داور بازي را برگزار كرد. در بدمينتون بازيكنان متخلف با كارتهاي زرد و قرمز و مشكي جريمه مي شوند. اگر بازيكني رفتار غير ورزشي انجام دهد با تذكر و كارت زرد همراه مي شود و اگر بر آن كار اصرار ورزد با كارت قرمز جريمه مي شود. بدين صورت كه اگر صاحب سرويس باشد، سرويس را به بازيكن مقابل مي دهند و اگر دريافت كننده باشد، يک امتياز به بازيكن مقابل مي دهند. اگر چنانچه بازيكن بر يك رفتار زشت و غير ورزشي اصرار ورزد و كارت قرمز بگيرد و مجدد آن كار را انجام دهد داور، سرداور مسابقه را مطلع مي كند و سرداور با كارت مشكي آن بازيكن را اخراج مي كند.

ضربات مهم در بدمينتون

دفاع : يکي از ضربات مهم در بدمينتون دفاع مي باشد که اين ضربه معمولاً در پاسخ به ضربات حمله اي از جمله اسمش زده مي شود

انواع دفاع

- دفاع کوتاه
- دفاع تيز
- دفاع بلند
گونه هاي دفاع :
- دفاع در داخل بدن
- دفاع در اطراف بدن

اسمش

ضربه اي که از ارتفاع بالا و به صورت مايل و با سرعت زياد به زمين حريف زده شود را اسمش ( به عبارتي ديگر آبشار ) مي گويند .
نت ( آندرهند دراپ ) : به ضربه اي که که از جلوي زمين به جلوي زمين حريف زده شود نت يا آندرهند دراپ ميگويند آندرهند : به ضربه اي که از جلوي زمين به انتهاي زمين حريف زده شود آندرهند مي گويند
انواع آندرهند :
- آندرهند معمولي ( با ارتفاع متوسط )
- آندرهند حمله اي ( با ارتفاع کم )
- آندرهند دفاعي ( با ارتفاع زياد )
دراپ : به ضربه اي که از با لاي سر به جلوي زمين حريف زده شود

انواع دراپ

دراپ آهسته
- دراپ تيز گونه هاي دراپ : - دراپ ساده - دراپ کات دار
تاس : تاس (کلير ) به ضربه اي گفته ميشود که از ارتفاع بالا به آخر زمين حريف زده شود انواع تاس :
- تاس معمولي ( ارتفاع متوسط ) - تاس دفاعي ( ارتفاع زياد ) - تاس حمله اي ( ارتفاع کم )
سرويس : سرويس ضربه اي است که بازي با آن به جريان مي افتد .
سرويس به سه نوع زده ميشود : - سرويس کوتاه - سرويس تيز - سرويس بلند

تعداد بازيكنان هر تيم در آموزشگاهها

در ابتدايي 5 نفر و در راهنمايي و متوسطه هر تيم 7 نفرند. در مسابقه بين دو تيم در ابتدايي دو بازي يك نفره و يك بازي دو نفره و دو بازي يك نفره در آخر و در راهنمايي و متوسطه دو بازي يك نفره و دو بازي دو نفره و يك بازي يك نفره در آخر انجام مي شود
گرم كردن، سرد كردن و كشش
گرم كردن، سرد كردن و تمرينات كششي، مهمترين قسمت هر برنامه تمريني مي باشند اين مرتحل بدن شما را براي تغيير آماده مي كنند و بويژه از بروز آسيب جلوگيري مي كنند. لذا آگاهي از اين مراحل مي تواند كمك خوبي براي ورزشكاران باشد.
گرم كردن:
نبايد حالت استراحت، بلافاصله تمرين شديد را آغاز كنيد. صرف كمي زمان براي گرم كردن بدن و عضلات، پيش از شروع تمرين شديد از اهميت بالايي برخوردار است. با تخصيص كمي زمان براي گرم كردن و تنظيم آرام بدن، از بروز آسيب مفاصل و ماهيچه هايتان جلوگيري مي كنيد و همچنين فشار كمي را به قلبتان وارد مي آوريد. بنابراين هنگاميكه در ابتدا، بدن خود را گرم مي كنيد، ورزش براي شما آسانتر خواهد بود و از آن لذت بيشتري مي بريد.
مي توانيد با هرگونه حركت ساده و راحت، بدن خود را گرم كنيد. اغلب مردم بدن خود را با حركات خاص خودشان و با سرعت آرام گرم مي كنند. مثلاً اگر قصد دوندگي داريد مي توانيد براي گرم كردن كمي راه برويد.
سرد كردن:
صرف كمي زمان براي سرد كردن بدن به منظور بازگشت به وضعيت تنفس و ضربان معمولي حائز اهميت است. عمل سرد كردن بدن كه عكس عمل گرم كردن است بايد آرام آرام بدن شما به وضعيت استراحت باز مي گرداند. اگر بدن خود را سرد نكنيد، فشار خوني شما به سرعت پايين مي آيد و باعث سرگيجه يا منگي شما مي گردد. همچنين مي تواند باعث ناهماهنگي در ضربان قلب گردد كه بسيار خطرناك است. با كم كردن سرعت تمرين، بدن خود را سرد كنيد اما آنرا كاملاً متوقف نكنيد. حدود 5 دقيقه يه اين سرعت كم ادامه دهيد و آرام آرام هر يك تا دو دقيقه سرعت خود را كاهش دهيد تا اينكه كاملاً براي توقف تمرين آماده شويد.
تمرينات كششي را فراموش نكنيد:
پس از گرم كردن بدن و همچنين پس از سرد كردن، حركات كششي را انجام دهيد تا به ماهيچه هاي خوند كمك كنيد كه به وضعيت مناسب بازگردند. (پيش از گرم كردن، حركات كششي انجام ندهيد!) . انجام حركات كششي بعد از ورزش بسيار موثر است زيرا هنگامي كه ماهيچه هايتان گرم هستند، بسيار انعطاف پذير مي باشند. انجام اين كار به شما در جلوگيري از وارد آمدن آسيب در تمرينات بعدي كمك مي كند.
هنگاميكه حركات كششي را انجام مي دهيد، بايد كشيدگي ملايمي را در عضلات خود احساس كنيد. نبايد در عضلات و مفاصل خود دردي را احساس كنيد. اگر چنين دردي را احساس كرديد از ميزان كشيدگي عضلات خود بكاهيد. بدون حركت دادن عضلات، هر كدام از حركات كششي را به مدت 10 تا 20 دقيقه نگه داريد. در طول حركات كششي، جست و خيز نكنيد! انجام اين كار مي تواند منجر به پارگي عضلات شود. و به خاطر داشته باشيد كه درست تنفس كنيد تا اكسيژن به عضلات شما برود و بتوانيد به آرامي حركات كششي را انجام دهيد.
بعضي از گروههاي عضلاني كه براي انجام حركات كششي داراي اهميت هستند، عبارتند از :

حركات كششي عضلات پشت ران

يكي از پاها را جلوتر از پاي ديگر قرار داده و در حاليكه پاي عقبتر كمي خميده است، آنرا بكشيد. پايي را كه عقبتر قرار دارد كمي خميده كنيد و به آرامي بدن را به سمت عقب بكشيد. لگن شما بايد به سمت جلو باشد. قسمت فوقاني بدن را صاف كنيد و اين حركت را به مدت 10 تا 20 ثانيه نگه داريد.

آشنايي با ورزش بدمينتون

سپس حركت را براي طرف ديگر بدن تكرار كنيد.
بايد كشش را در قسمت فوقاني پايي كه كشيده ايد، احساس كنيد (در قسمت فوقاني ساق پا و ران) .
نكته: پاي ديگر شما در حاليكه خميده قرار گرفته است ، احتمالاً دچار خستگي مي شود. بنابراين وزن بدن خود را بطور متعادل بر روي آن نگه داريد.

حركات كششي عضلات كشاله ران

در حالت ايستاده پاهاي خود را به اندازه كافي از هم باز كنيد. در حاليكه يكي از زانوهاي خود را كمي خم كرده ايد وزن بدن خود را به يك طرف بدن متمايل كنيد. اجازه ندهيد كه زانوي شما بيش از زاويه مچ پايتان خم شود، به عبارت ديگر بايد بتوانيد از بالا به راحتي انگشتان پايتان را ببينيد. كشش را بايد در پاي مخالف كه در حالت كشيده قرار گرفته است، احساس كنيد. كف هر دو پا بايد روي زمين و نوك انگشتان به سمت جلو باشد. حركت را 10 تا 20 ثانيه نگه داريد و سپس آنرا براي پاي ديگر تكرار كنيد.

آشنايي با ورزش بدمينتون

حركات كششي عضلات پشت بازو

يكي از آرنجهايتان را در عرض سينه به سمت شانه مقابل بكشيد. با استفاده از دست ديگر، آرنج خود را به شانه نزديك كنيد. حركت را 10 تا 20 نگه داريد و آنرا براي دست ديگر تكرار كنيد.
روش جايگزين:
يكي از دستهاي خود را بالا سرتان بكشيد سپس آنرا به سمت شانه مقابل بكشيد. با استفاده از دست ديگر، آرنج خود را به شانه نزديك كنيد. حركت را 10 تا 20 ثانيه نگه داريد سپس آنرا براي طرف ديگر تكرار كنيد. كشيدگي را بايد در قسمت پشت بازوي خود احساس كنيد.

حركات كششي عضلات سريني

در حالت ايستاده يكي از پاهايتان را در جلو قرار دهيد و وزن خود را بطور مساوي بر روي هر دو پا تقسيم كنيد.
هر دو پا را كمي خم كنيد و پاشنه پاي عقبي را از روي زمين بلند كنيد. لگن خود را به سمت جلو بكشيد طوريكه كم شما كاملاً صاف قرار گيرد. (براي حفظ تعادل مي توانيد به ديوار يا يك ستون تكيه دهيد).
حركت را 0 تا 20 ثانيه نگه داريد سپس آنرا براي طرف ديگر تكرار كنيد. كشيدگي را بايد در قسمت جلوي ران و عضلات شكم احساس كنيد.

آشنايي با ورزش بدمينتون

حركات كششي عضلات جلوي ران

روي يك پا بايستيد و براي حفظ تعادل چيزي را بدست بگيريد. پاي ديگر را به سمت پشت جمع كنيد. زانوي آن پا را به سمت پايين نگه داريد و آنرا با فشار آرام بالا بكشيد. نياز به كشش كامل پا به سمت پايين نيست. اگر احساس درد و كشيدگي بيش از حد داريد، احتمالاً فشار بيش از حد به مفصل زانو وارد مي آوريد.
حركت را 10 تا 20 ثانيه نگه داريد سپس آنرا براي پاي ديگر تكرار كنيد. كشيدگي را بايد در قسمت جلوي ران خود احساس كنيد.

آشنايي با ورزش بدمينتون

حركات كششي عضلات سرشانه و سينه

انگشتان خود را در پشت كمر به هم حلقه كنيد، طوريكه كف دست به سمت بالا باشد، دستهاي خود را به سمت پايين بكشيد و در اين حالت شانه هايتا را از پشت به هم نزديك كنيد و سينه را به جلو حركت دهيد. اين حركت را 10 تا 20 ثانيه نگه داريد. كشيدگي را بايد در عضلات سرشانه و شينه احساس كنيد.
منابع :
فدراسيون بدمينتون جمهوري اسلامي ايران
پايگاه اطلاع رساني راسخون
پايگاه اطلاع رساني تبيان

Add Comments
Name:
Email:
User Comments:
SecurityCode: Captcha ImageChange Image