مواد لازم:
گوشت چرخ كرده: 300 گرم
پياز نگيني خرد شده: نيم كيلوگرم
پياز رنده شده: يك عدد متوسط
گوجه فرنگي: نيم کيلو
برنج خيس كرده: يك پيمانه
روغن: 2 قاشق غذاخوري
نمك، فلفل، زردچوبه و ادويه: به مقدار لازم
طرز تهيه:
گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده، زردچوبه، ادويه، نمك، فلفل و برنج خيس شده كه آب آن را گرفته ايد مخلوط كرده، از آن گلوله هاي كوچكي به اندازه ي يك گردو برداشته و با فشار كف دست به صورت دايره درآوريد.
كف قابلمه يا تابه ي گودي روغن ريخته و يك رديف از پياز نگيني شده ي درشت خرد شده بريزيد. روي پيازها گوجه فرنگي خرد شده ريخته، كمي نمك و فلفل روي آن بپاشيد و دايره هاي گوشت و برنج فوق را به رديف روي آن بچينيد.
اين عمل را رديف به رديف تكرار كنيد سپس يك پيمانه آب را از گوشه ي قابلمه به مواد اضافه كنيد. در ظرف را گذاشته و با حرارت ملايم به مدت يك ساعت بپزيد.
نكته:
1ـ اين دستور 210 گرم كربوهيدرات، 85 گرم پروتئين، 60 گرم چربي و 1720 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ اين غذا را مي توان با انواع نان هاي سنتي، به خصوص نان سنگك سرو كرد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69