مواد لازم براي 5 تا 6 نفر:
روغن: يك پيمانه
پياز: يك عدد، درشت خرد شده
سير: 4 پر، كوبيده
ادويه ي خورشي: يك قاشق چايخوري
فلفل قرمز: يك قاشق چايخوري
گوشت: 500 گرم، خرد شده
ليمو عماني: 4 عدد
گشنيز ساطوري: يك كيلوگرم
گرد ليمو عماني: يك قاشق سوپخوري
سيب زميني: 3 عدد، خرد شده
نمك: يك و نيم قاشق چايخوري
محلول زعفران: يك قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
مقداري از روغن را در قابلمه بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. سپس پياز را به آن اضافه كرده، اجازه دهيد تا طلايي رنگ شود. سير، ادويه ها و گوشت را اضافه كنيد و 2 تا 3 دقيقه ي ديگر هم بزنيد تا گوشت خرمايي رنگ شود. 3 پيمانه آب اضافه كنيد و اجازه دهيد تا گوشت بپزد. ليمو عماني ها را سوراخ كرده و در يك پيمانه آب خيس كنيد و پس از آن كه گوشت كمي پخت به خورش بيفزاييد، گشنيز را هم در مقداري روغن خوب سرخ كنيد و در اواخر طبخ، گرد ليمو عماني و گشنيز را به همراه سيب زميني به خورش بيفزاييد و به مدت 45 دقيقه ي ديگر خورش را بپزيد تا قوام آمده و به روغن بيفتد. در آخر نمك و محلول زعفران را اضافه و خورش را بعد از يكي دو جوش از حرارت برداريد.
نكته:
1ـ اين دستور 100 گرم كربوهيدرات، 120 گرم پروتئين، 260 گرم چربي و 3220 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ در اين خورش منظور از آلو، سيب زميني است. چون مردم جنوب تا يكي دو نسل پيش سيب زميني را كه از هندوستان آمده بود مانند هندي ها (آلو زميني) مي ناميدند.
3ـ اين غذا متعلق به جنوب ايران مي باشد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69