مواد لازم براي كيك پايه:
تخم مرغ: 2 عدد
شكر: 4 قاشق سوپخوري
آرد گندم: 6 قاشق سوپخوري
بيكينگ پودر: يك دوم قاشق چايخوري
مواد لازم براي موس توت فرنگي:
توت فرنگي: 500 گرم، تازه يا فريز شده
زرده ي تخم مرغ: 4 عدد
شكر: يك دوم پيمانه يا 125 گرم
شير: يك پيمانه يا 250 ميلي ليتر
پودر ژلاتين: يك و نيم قاشق سوپخوري
عرق بهار نارنج يا بيدمشك: يك پيمانه يا 60 ميلي ليتر (يا عرق نعنا)
خامه ي صبحانه: يك پيمانه (250 ميلي ليتر)
مواد لازم براي رويه ي براق توت فرنگي:
پودر ژلاتين: 2 قاشق چايخوري
عرق بهار نارنج يا بيدمشك: يك قاشق سوپخوري (يا عرق نعنا)
مواد لازم براي پوسته ي شكلاتي:
شكلات سفيد: 100 گرم، ذوب شده
مواد لازم براي تزيين:
توت فرنگي تازه: به ميزان لازم
پودر شكر: به ميزان لازم
طرز تهيه:
فر را روي حرارت 180 درجه ي سانتي گراد يا 350 درجه ي فارنهايت و يا درجه ي 4 گاز روشن كنيد تا گرم شود. كف يك قالب كيك 22 سانتي متري را با كاغذ روغني بپوشانيد و كف و اطراف قالب را چرب كنيد. كيك پايه را به روش زير آماده كنيد:
تخم مرغ و شكر را در كاسه ي گودي بريزيد و به مدت 5 دقيقه با همزن برقي هم بزنيد تا پف كرده و غليظ شود. آرد با با الك به آرامي به مايه بيفزاييد و با قاشق فلزي هم بزنيد. مايه ي كيك را داخل قالب بريزيد و روي آن را صاف كنيد و به مدت 10 الي 15 دقيقه در فر بپزيد. كيك را از قالب خارج كرده و روي توري مشبك قرار دهيد. كاغذ را از روي آن برداشته و اجازه دهيد كيك خنك شود. قالب را بشوييد و سر و ته قرار دهيد تا خشك شود. سپس كف و ديواره هاي آن را چرب كرده و كف قالب را با سلفون يا كيسه فريزر بپوشانيد. قالب را در يخچال قرار دهيد تا خنك شود.
در مرحله ي دوم موس را درست كنيد:
توت فرنگي ها را داخل غذاساز پوره كرده و از صافي رد كنيد تا هسته هاي ريز آن گرفته شود. يك دوم پيمانه از پوره ي توت فرنگي ها را جدا كنيد و كنار بگذاريد. زرده هاي تخم مرغ و شكر را با همزن خوب بزنيد (به مدت 5 دقيقه) تا غليظ و يك دست شود. شير را بجوشانيد و آرام آرام به زرده ها بيفزاييد و هم بزنيد. اين مايه را داخل قابلمه يا شيرجوش بريزيد و روي حرارت قرار دهيد و به مدت ده دقيقه يا تا زماني كه مواد غليظ شود و به پشت قاشق بچسبد حرارت دهيد. اين مايه را هم كنار بگذاريد تا ولرم شود. پودر ژلاتين را در كاسه اي ريخته و يك سوم پيمانه آب روي آن بريزيد و روي بخار آب قرار دهيد تا ژلاتين حل شود. مايه ي ژلاتين، پوره ي توت فرنگي و عرق نعنا را به مايه ي زرده ي تخم مرغ بيفزاييد و مواد را با هم، هم بزنيد و مدتي در يخچال قرار دهيد تا كمي غليظ شود اما نبندد. خامه ي صبحانه را كمي با همزن دستي بزنيد تا صاف شود و آن را به موس توت فرنگي بيفزاييد. كيك پايه را در كف قالب قرار دهيد و مايه ي موس توت فرنگي را روي آن بريزيد و با قاشق صاف كنيد و در يخچال قرار دهيد تا كرم ببندد.
در مرحله ي سوم براي تهيه ي رويه ي براق توت فرنگي، پودر ژلاتين را همراه يك سوم پيمانه آب خيس كنيد و روي بخار آب قرار دهيد تا ژلاتين حل شود. وقتي ژلاتين ولرم شد، آن را به باقيمانده ي (يك دوم پيمانه) پوره ي توت فرنگي كه از قبل كنار گذاشته بوديد بيفزاييد. عرق نعنا را هم افزوده و به آرامي هم بزنيد و اين مايه را روي موس توت فرنگي بريزيد و صاف كنيد.
در مرحله ي بعدي بايد ورقه هاي شكلات را درست كنيد. داخل يك سيني را با يك ورقه ي پلاستيكي بپوشانيد و يك لايه ي نازك شكلات روي ورقه بكشيد و آن را در يخچال قرار دهيد تا خنك شود. شكلات را به قطعات بزرگ بشكنيد. ميروير را به كمك سلفون از قالب خارج كرده و مثلثي ببريد. روي هر برش يك عدد توت فرنگي قرار دهيد و روي توت فرنگي ها پودر شكر بپاشيد و ورقه ي شكلات را به كناره هاي آن بچسبانيد.
نكته:
1ـ اين دستور 340 گرم كربوهيدرات، 70 گرم پروتئين، 135 گرم چربي و 2255 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ Miroire (ميغوآ) در زبان فرانسه به معني آينه مي باشد و به دليل رويه ي ژله اي براق به اين شيريني اطلاق شده است./ ناصر زحمتكش
3ـ مي توانيد شكلات را روي زرورق هاي طرح دار بريزيد كه طرح آن روي شكلات بيفتد و بعد براي تزيين استفاده كنيد.
4ـ اگر شما لايه ي براق را درست كرديد و متوجه شديد كه رنگ آن جلا و قرمزي مورد نظر را ندارد يك تا 2 قطره رنگ خوراكي قرمز استفاده كنيد که اين مسئله به كيفيت توت فرنگي ها بستگي دارد.
5ـ مي توانيد براي تهيه ي اين دسر از قالب كمربندي نيز استفاده كنيد كه كار را راحت تر مي كند.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69