مواد لازم براي يك بچه:
گلابي رسيده: يك عدد
آلوي رسيده: 225 گرم
شكر: يك قاشق غذاخوري (15 گرم)
پودر كاسترد: يك قاشق غذاخوري (15 گرم)
شير خشك آماده: دو سوم پيمانه (165 ميلي ليتر)
طرز تهيه:
گلابي را پوست كنده و چهار قاچ كنيد. دانه هاي آن را خارج كرده، ورقه ورقه كنيد. آلوها را از وسط نصف كرده، هسته ي آن را خارج نموده و ورقه ورقه كنيد. ميوه ها را به همراه يك قاشق غذاخوري آب و 2 قاشق مرباخوري (10 گرم) از شكر را در ظرفي ريخته و روي حرارت قرار دهيد. در ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد ميوه ها به مدت 30 دقيقه به آرامي پخته و نرم شوند. در كاسه اي پودر كاسترد، بقيه ي شكر و مقدار كمي از شير را با هم مخلوط كنيد تا به صورت مايه اي صاف و يك دست درآيند. بقيه ي شير را روي حرارت قرار دهيد تا بجوشد. بعد آن را به تدريج به مخلوط كاسترد فوق اضافه و مرتب هم بزنيد. سپس مخلوط كاسترد را در شير داغ كن ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا جوش بيايد. در تمام طول اين مدت آن را هم بزنيد تا غليظ، صاف و يك دست شود. ميوه هاي پخته شده ي فوق را در غذاساز ريخته، پوره كنيد. مخلوط كاسترد را به آن اضافه و هم بزنيد تا كاملاً با هم تركيب شوند. سپس مقدار كمي از دسر را در كاسه اي ريخته حرارت آن را امتحان كنيد. در صورت نياز پوره را پيش از دادن به كودك خنك كنيد. بقيه ي دسر را در ظرف دربسته اي ريخته و هر چه سريع تر در يخچال قرار دهيد و آن را حداكثر تا 24 ساعت به مصرف برسانيد.
نكته:
1ـ اين دستور 95 گرم كربوهيدرات، 11 گرم پروتئين، 8 گرم چربي و 487 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ با اين مقدار مواد، 450 گرم دسر تهيه مي شود.
3ـ اين دسر قابل فريز كردن مي باشد.
4ـ منظور از شيرخشك آماده آن است كه شيرخشك با مقدار معين آب مخلوط شده باشد.
مقدار آب روي بسته هاي شير خشك نوشته شده است كه حدود 3 قاشق غذاخوري شير خشك براي هر ليوان آب مي باشد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69