مواد لازم براي 5 پيمانه سس:
روغن زيتون: 3 قاشق غذاخوري
سوسيس (ساسج) ادويه اي: 8 عدد (خرد شده)
سير: 3 حبه، ورقه شده
پياز: يك پيمانه، خرد شده
فلفل دلمه اي زرد: يك و نيم پيمانه، خلال شده
فلفل قرمز نيم كوب: يك قاشق مرباخوري
آب مرغ: يك چهارم پيمانه
گوجه گيلاسي يا زيتون: يك پيمانه، نصف شده
نمك: به ميزان لازم
ريحان ايتاليايي: يك دوم پيمانه، نازك رشته شده
ني او كي پخته ي داغ: 2 پيمانه
پنير پارمزان رنده: يك چهارم پيمانه
طرز تهيه:
روغن را در تابه اي داغ كرده، سوسيس ها را در روغن حدود 3 دقيقه تفت دهيد. سير، پياز، فلفل دلمه اي و فلفل قرمز را اضافه كنيد و تفت دهيد تا پياز و فلفل نرم شوند (حدود 4 دقيقه). سپس آب مرغ را اضافه كرده و هم بزنيد تا اگر چيزي كف تابه چسبيده جدا شده و مثل سس شود. اين سس را بجوشانيد تا مقدار آن نصف شود. گوجه ها را اضافه كرده، 2 تا 3 دقيقه ي ديگر بپزيد. نمك را اندازه كنيد. بعد از خاموش كردن حرارت، ريحان را اضافه كنيد. در آخر ني او كي يا پاستاي دلخواه را ريخته، با سس مخلوط كنيد. بعد از كشيدن در ظرف مورد نظر پنير را روي آن بپاشيد.
نكته:
1ـ اين دستور 30 گرم كربوهيدرات، 15 گرم پروتئين، 55 گرم چربي و 675 كيلوكالري انرژي دارد. (بدون در نظر گرفتن كالري ني او كي موجود در دستور).
2ـ اگر نمي خواهيد از ني او كي استفاده كنيد ولي دوست داريد اين سس را امتحان كنيد از پاستاي فارفاله (پروانه) يا پاپيوني استفاده کنيد.
3ـ به جاي سوسيس (ساسج) ادويه اي مي توانيد از گوشت چرخ كرده همراه با ادويه استفاده كنيد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69