مواد لازم:
كدو خورشي متوسط: 2 عدد
نمك و فلفل: به ميزان لازم
آب ليموترش تازه: 2 قاشق غذاخوري
ژامبون گوشت يا مرغ: 3 ورقه، نگيني خرد شده
روغن زيتون يا كره: يك قاشق غذاخوري
ماكاروني رشته اي كلفت: 200 گرم
فلفل دلمه اي رنگي: يك چهارم از هر رنگ به دلخواه
پودر ژلاتين: يك و نيم قاشق غذاخوري
آب سرد: 4 قاشق غذاخوري (براي ژلاتين)
پنير خامه اي: 250 گرم
ماست خامه اي: يك پيمانه
طرز تهيه:
كدوها را به صورت نگيني خرد كرده، سپس در مايه ي نمك، فلفل و آب ليموترش تازه به مدت يك الي 2 ساعت بخوابانيد تا مزه دار شود. سپس آن ها را بخارپز كرده و روي دستمال كاغذي مخصوص آشپزخانه بريزيد و بگذاريد حداقل 30 دقيقه يا در صورت لزوم بيشتر بماند تا كاملاً آب آن برود و اصلاً آب نداشته باشد. ژامبون نگيني خرد شده را با كره و روغن زيتون تفت دهيد تا كاملاً حالت برشته و ترد پيدا كند.
سپس آن ها را هم روي دستمال مخصوص به مدت 30 دقيقه بريزيد تا هم كاملاً خنك شود و هم روغن اضافي آن گرفته شود. ماكاروني را در آب جوش بدون نمك به مدت 15 الي 20 دقيقه بپزيد تا كاملاً نرم شود سپس آن را آب كش كرده كمي آب ولرم روي آن بگيريد و بگذاريد تا آب آن كاملاً برود. كاسه ي گرد مناسبي را انتخاب كرده، سطح آن را با مقدار بسيار كمي روغن زيتون چرب كنيد. يك رشته از ماكاروني را برداشته، روي ميز كار قرار دهيد و از يك طرف آن را دور خودش بپيچيد. با كف دست روي آن را فشار دهيد تا جلوي حركت آن را بگيريد. سپس از قسمت مركز ته قالب يا كاسه، ماكاروني پيچيده را بچينيد تا كاسه پر شود. مركز ماكاروني هاي پيچيده شده را با برش هاي نگيني فلفل دلمه اي رنگي به دلخواه تزيين كنيد.
پودر ژلاتين را روي 4 قاشق آب سرد بپاشيد و روي بخار آب (روش بن ماري) قرار دهيد تا ژلاتين حل شود. پنير خامه اي، ماست خامه اي، نمك و فلفل را با همزن برقي به مدت 2 دقيقه بزنيد تا كاملاً صاف شود سپس محلول ژلاتين را كه بايد كمي خنك شده باشد به آن اضافه و با دور كند همزن برقي بزنيد تا به صورت يك نواخت درآيد، سپس اين مايه را با كدو و ژامبون فوق مخلوط كرده و مايه ي آماده شده را در كاسه روي ماكاروني هاي پيچيده شده بريزيد سپس كاسه را در يخچال براي 4 ساعت قرار دهيد تا ببندد. پس از بستن به روي ظرف زيبايي برگردانيد و با سبزيجات مورد نظر تزيين سپس سرو كنيد.
نكته:
1ـ اين دستور 190 گرم كربوهيدرات، 70 گرم پروتئين، 110 گرم چربي و 2030 كيلوکالري انرژي دارد.
2ـ مي توانيد در اين شارلوت از سبزيجات خرد شده مانند ريحان و جعفري و ... استفاده كنيد. از فيله ي گوجه فرنگي كاملاً بدون آب هم مي توان در اين دستور استفاده كرد.
3ـ ماكاروني بايد مرغوب باشد كه تحمل جوشيدن بدون نمك را داشته و له نشود زيرا انعطاف ماكاروني براي انجام كار بسيار مهم است.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69