مواد لازم:
خمير كره اي: نيم كيلوگرم
پياز متوسط: 2 عدد، نگيني ريز خرد شده
روغن براي سرخ كردن: 2 قاشق غذاخوري براي هر نوع از مواد مياني
گوشت گوساله: 100 گرم، چرخ كرده
ادويه، نمك و فلفل: به ميزان لازم
رب گوجه فرنگي: نصف قاشق غذاخوري
سبزيجات معطر: نصف پيمانه، خرد شده
پنير فتا: 150 گرم
تخم مرغ: به ميزان لازم، زده شده (براي كناره هاي خمير)
گوشت مرغ: 100 گرم، چرخ كرده
تخم مرغ: يك عدد
ريحان و پيازچه: يك چهارم پيمانه، خرد شده
زرده ي تخم مرغ: يك عدد، زده شده (براي براق كردن)
روغن زيتون: 2 قاشق غذاخوري
كنجد، خرفه، سياه دانه: يك قاشق مرباخوري از هر كدام
طرز تهيه:
فر را روي حرارت 200 درجه ي سانتي گراد گرم كنيد. خمير كره اي را به كمك وردنه باز كرده و به شكل مستطيل هايي به ابعاد 20*10 سانت ببريد. كناره هاي خمير را تخم مرغ (زده شده) ماليده و روي هر يك از مستطيل ها يك نوع مواد مياني بريزيد. كناره هاي خمير را به هم چسبانده و به قطعات 5 سانتي برش زده و از طرفي كه چسبانده ايد روي سيني فر قرار دهيد. روي هر قطعه زرده ي تخم مرغ ماليده و با كنجد، خرفه يا سياه دانه تزئين كرده، در فر با حرارت 180 درجه ي سانتي گراد به مدت 20 تا 25 دقيقه بپزيد.
مواد مياني گوشت قرمز:
يك عدد پياز نگيني خرد شده را در 2 قاشق روغن سرخ كرده، گوشت را به آن اضافه كرده، تفت دهيد. وقتي رنگ گوشت عوض شد، نمك، فلفل و ادويه (زردچوبه و دارچين) را به گوشت اضافه كرده، هم بزنيد. رب گوجه فرنگي را با نصف پيمانه آب رقيق كرده روي آن بريزيد و اجازه دهيد تا گوشت پخته شود. در اواخر طبخ، نيمي از سبزيجات معطر را به مايه ي گوشت اضافه كنيد و بگذاريد تا سرد شود. سپس 50 گرم از پنير فتا را روي گوشت خرد كنيد و مايه را داخل خمير بپيچيد.
مواد مياني مرغ:
يك عدد پياز نگيني خرد شده را در 2 قاشق روغن تفت داده، گوشت مرغ و سبزيجات معطر را اضافه كرده و با نمك و فلفل (ترجيحاً فلفل قرمز تند) مزه دار كنيد. سپس از روي حرارت برداشته و وقتي كه كمي سرد شد 50 گرم از پنير فتا را با آن مخلوط كرده روي خمير بريزيد.
مواد مياني پنيري:
باقيمانده ي پنير فتا را با 2 قاشق روغن زيتون روي حرارت بگذاريد تا پنير شل شود. سپس يك عدد تخم مرغ را به آن اضافه كرده و هم بزنيد تا مخلوط شود و با ريحان و پيازچه ي خرد شده مخلوط كرده، روي خمير قرار دهيد.
نكته:
1ـ سبزيجات معطر شامل نعنا، جعفري، گشنيز، ريحان و ترخون مي باشد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69