مواد لازم:
آرد: 230 گرم
شكر: 120 گرم
ماست خامه اي: يك چهارم پيمانه
گردو خرد شده: (تُست شده) 110 گرم
بيكينگ پودر: يك قاشق چايخوري
جوش شيرين: يك چهارم قاشق چايخوري
نمك: يك هشتم قاشق چايخوري
دارچين: يك قاشق چايخوري
تخم مرغ: 2 عدد
كره ي ذوب شده ي سرد: 115 گرم
موز (له شده): 3 عدد بزرگ (يك و يك دوم پيمانه)
طرز تهيه:
آرد، بيكينگ پودر، جوش شيرين، نمك و دارچين را مخلوط كرده و الك كنيد سپس شكر را اضافه نموده و مخلوط نماييد.
در ظرفي جداگانه، تخم مرغ، ماست خامه اي، موز له شده و كره ي ذوب شده را با همزن دستي بزنيد. در مركز آرد، گودي ايجاد كرده و مخلوط فوق را به همراه گردوي خرد شده به آن اضافه كنيد و در حد مخلوط شدن، هم بزنيد و داخل قالب مافين چرب شده و يا كاغذ انداخته شده، ريخته و در فر از پيش گرم شده با دماي 200 درجه ي سانتي گراد به مدت 20 تا 25 دقيقه بپزيد و پس از خارج كردن از فر، روي پنجره ي سيمي خنك كنيد.
1ـ مخلوط شدن آرد، بيكينگ پودر، جوش شيرين، نمك و دارچين.
2ـ اضافه كردن شكر.
3ـ به تخم مرغ زده شده ماست خامه اي اضافه شود.
4ـ اضافه كردن كره ي ذوب شده
5ـ پوره كردن و اضافه كردن موز
6ـ اضافه كردن مخلوط آماده به مركز آرد
7ـ اضافه كردن گردوي خرد شده
8ـ هم زدن در حد مخلوط شدن
9ـ ريختن داخل قالب هاي مافين
دلايل برخي نواقص پخت مافين ها:
ـ مافين ها داراي حفره هاي عميق بوده يا خشك شده اند:
خمير بيش از اندازه زده شده است.
فر بيش از اندازه داغ بوده و يا مدت زمان پخت زياد بوده است.
نسبت آرد، بيشتر از حد مجاز مي باشد.
ـ رويه ي مافين ها، قهوه اي شده ولي داخل آنها، خام به نظر مي رسد:
دماي فر بيش از اندازه زياد بوده است.
قالب در طبقه ي مياني فر قرار نگرفته است.
ـ مافين ها، داراي شكل و فرم مناسب نمي باشند:
قالب بيش از اندازه پر شده است.
دماي فر بيش از اندازه زياد بوده است.
ـ مافين ها، بخوبي پف نكرده اند:
دماي فر كم بوده است.
خمير بيش از اندازه زده شده است.
ميزان بيكينگ پودر دقيق نيست.
ـ نوك مافين ها به صورت مخروط كج فرم گرفته است:
خمير بيش از اندازه زده شده است.
نكته:
توجه كنيد كه افزايش بي از اندازه ي ميزان بيكينگ پودر يا جوش شيرين، باعث خوابيدن پف مافين در حين پخت مي گردد زيرا اين افزايش، مقاومت بافت مافين را كاهش داده و باعث عدم انسجام مورد نياز در حين پخت مي گردد و در نهايت، بافتي فشرده و نامناسب را به وجود مي آورد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69