مواد لازم جهت كيك:
تخم مرغ درشت: 4 عدد
شكر: 2 پيمانه
آب معدني گازدار (سودا): يك پيمانه
روغن مايع: يك پيمانه
وانيل خالص: يك چهارم قاشق مرباخوري
بيكينگ پودر: 3 قاشق مرباخوري
آرد قنادي: حدود 3 پيمانه
پودر كاكائو: 3 قاشق غذاخوري سر خالي
پوست پرتقال ريز رنده شده: يك قاشق مرباخوري (در صورت تمايل)
طرز تهيه:
كف قالب گرد 27 سانتي ديواره بلند يا قالب مربع 23 سانتي متري را كاغذ قرار داده و كمي روي كاغذ را چرب و آرد پاشي كنيد. آرد و بيكنگ پودر را با هم مخلوط و سپس از الك ريز رد كنيد. پودر كاكائو را با 1 تا 2 قاشق غذاخوري آب جوش مخلوط كنيد تا حالت خميري پيدا كند. فر را روي 180 درجه ي سانتي گراد (160 درجه براي فرهاي برقي با گردش هوا) و طبقه ي وسط تنظيم كنيد. تخم مرغ ها و شكر را با همزن برقي كاملاً مخلوط كنيد تا سفيد و غليظ شوند، وانيل را افزوده و مواد را 2 تا 3 دقيقه كنار بگذاريد. سپس مجدداً حدود 2 دقيقه با دور كند همزن آن ها را مخلوط كنيد. روغن مايع را به مواد اضافه كنيد. آرد و سودا را در 3 مرحله به مواد اضافه كرده و با پره هاي همزن خاموش يا ليسك آن ها را به خورد هم دهيد. در صورت تمايل رنده ي پوست پرتقال را هم اضافه كرده، سپس چند ثانيه همزن را با دور كند روشن كرده و مواد را يكدست كنيد. مايه ي كيك را دو قسمت كنيد، چند قاشق از مواد كيك را با كاكائو مخلوط كرده و سپس مخلوط كاكائويي رقيق شده را به بخشي از مايه ي كيك بيفزائيد. غلظت بخش سفيد و كاكائويي بايستي دقيقاً يكسان باشد بنابراين معمولاً لازم است يك قاشق سوپخوري سرپر آرد، به بخش سفيد اضافه شود. مايه ي كيك بايستي نه خيلي شل و نه خيلي سفت باشد. در اين مرحله، حدود يك دوم پيمانه از مايه ي سفيد را دقيقاً در مركز قالب بريزيد و قبل از اين كه پهن شود، يك دوم پيمانه از مايه ي كاكائويي را در مركز مايه ي سفيد بريزيد، سپس يك دوم پيمانه از مايه ي سفيد را دقيقاً در مركز مايه ي كاكائويي ريخته و اين عمل را متناوباً تكرار كنيد تا كل مايه ي كيك تمام شود. قالب را تكان ندهيد و يا با كمك قاشق مايه را پهن نكنيد، در اين مرحله بايستي سريع عمل كنيد. سپس قالب را حدود 1 ساعت در فر قرار دهيد. مدت زمان پخت تقريبي بوده و پس از 45 دقيقه آن را با خلال چوبي امتحان كرده و اگر چيزي به خلال نچسبيد كيك آماده است. پس از سرد شدن، با چاقوي تيز برش بزنيد.
نكته:
1ـ اين دستور 625 گرم كربوهيدرات، 75 گرم پروتئين، 220 گرم چربي و 4780 كيلوكالري انرژي دارد.
2ـ در بطري آب معدني گازدار را تا زمان ريختن آن در كيك، بسته نگهداريد تا از خروج گاز، جلوگيري شود. پس از افزودن سودا، تا حد امكان مواد را كمتر هم بزنيد.
3ـ دو بخش سفيد و كاكائوئي بايستي غلظت يكساني داشته باشند در غير اين صورت بخش غليظ تر، كف قالب رفته و طرح مطلوب پديد نمي آيد. همچنين، اگر مايه ي كيك بيش از حد لازم شل باشد، رنگ ها در هم ادغام شده و اگر سفت باشد، لايه ها روي هم قرار مي گيرند و در هر دو حال طرح مورد انتظار ايجاد نمي شود.
4ـ هنگام ريختن مايه در قالب، در حدود 15 سانتي متر دست خود را با قالب فاصله دهيد.
5- در هنگام ريختن مايه ي كيك در قالب، بهتر است در حلقه هاي اوليه، يك دوم پيمانه را سر پر در نظر بگيريد و هر چه به حلقه هاي آخر نزديك مي شويد پيمانه را سرخالي تر كنيد.
6ـ لازم است در اندازه گيري مواد اين كيك بسيار دقيق عمل كنيد و ضمناً سرعت عمل داشته باشيد.
7ـ مي توانيد مايه ي كيك را 3 قسمت كرده، بخشي را ساده و به دو بخش ديگر چند قطره رنگ مجاز خوراكي متفاوت اضافه كنيد و طرح هاي متنوعي ايجاد نمائيد.
منبع: ماهنامه ي هنر آشپزي، شماره ي 69