مواد لازم :
كره 4 قاشق سوپخوري
گوشت گوسفند 500 گرم ، خرد شده
لپه نصف پيمانه، خيس كرده
ادويه خورشي به ميزان لازم
پياز داغ 2 تا 3 قاشق سوپخوري
رب انار نصف پيمانه
شيره ي انگور 3 قاشق سوپخوري
پودر بادام 2 پيمانه
آلو سياه 7 عدد ، خيس كرده
آلو زرد 7 عدد ، خيس كرده
كشمش سبز بي دانه نصف پيمانه ، خيس كرده
نمك و فلفل به مقدار لازم
محلول زعفران يك قاشق چايخوري
سيرداغ 2 قاشق سوپخوري
نعنا داغ 2 قاشق سوپخوري
طرز تهيه :
كره را در تابه بريزيد و گوشت و لپه را همراه ادويه خورشي خوب تفت دهيد . پياز داغ را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد ، سپس 4 پيمانه آب را همراه رب انار و شيره ي انگور به گوشت افزوده وحرارت را ملايم کنيد. پس از يک ساعت بادام،آلوها،کشمش، نمک،فلفل و محلول زعفران را بيفزائيد و اجازه دهيد تا خورش به روغن افتاده و جا بيفتد .
پس از كشيدن خورش آن را با سير داغ و نعناع داغ تزيين كنيد. مي توانيد براي تزيين از كمي بادام پرك بو داده شده نيز استفاده كنيد.
نكته :
1 ـ اين دستور 245 گرم كربوهيدرات ، 145 گرم پروتئين ، 325 گرم چربي و 4485 كيلوكالري انرژي دارد.
2 ـ اين خورش مربوط به دوره ي صفويه مي باشد. در زمان صفويه به خورش قليه مي گفتند و قليه به معناي سرخ كرده و پخته است .در دوره ي صفويه اين خورش را به دليل تيره بودن حبشي مي ناميدند.
منبع:هنر آشپزي 72