مواد لازم :
خرماي خشك بدون هسته 4 تا 5 عدد
برگه قيسي 5 عدد
آب پرتقال يك چهارم پيمانه
آب ليموترش يك چهارم پيمانه
كشمش 50 گرم
مويز بدون هسته 50 گرم
شكر 230 گرم
تخم مرغ 4 عدد
كره آب شده خنك شده 250 گرم
دارچين يك هشتم قاشق مرباخوري
جوز هندي يك هشتم قاشق مرباخوري
زنجبيل يك هشتم قاشق مرباخوري
رنده پوست ليمو 2 قاشق مرباخوري
بيكينگ پودر 2 قاشق مرباخوري
آرد 300 گرم
گردو 50 گرم
مواد لازم براي تزيين:
عسل مقداري ، براي روي كيك
آجيل و مويز مقداري
طرز تهيه :
خرماي خشك بدون هسته خرد شده و برگه قيسي نگيني خرد شده را با يك دوم پيمانه آب پرتقال و ليمو به مدت 2 ساعت خيس كنيد. سپس كشمش و مويز را شسته ، خشك نموده و آرد پاشي كرده و كنار بگذاريد . ابتدا شكر را به همراه تخم مرغ خوب بزنيد ، سپس كره ي آب شده را به مواد اضافه كنيد و به زدن ادامه دهيد . ميوه هاي خيسانده شده را آب كش كرده و آبليموترش و پرتقال را به همراه مخلوط ادويه ها به مايه اضافه كرده و به زدن ادامه دهيد . رنده ي پوست ليموترش را نيز به مواد بيافزاييد . در انتها بيكينگ پودر و آرد را با هم الك كرده و به مخلوط اضافه كنيد.
همه ي مواد اشاره شده فوق را به همراه گردوي نگيني خرد شده داخل مخلوط بريزيد و كاملا با هم مخلوط كنيد . يك قالب 20 سانتي متري را چرب كرده ، كف و ديواره قالب را با دو لايه كاغذ روغني بپوشانيد. كاغذ را به اندازه 4 سانتي متر از لبه قالب بلند تر بگيريد . مايه ي آماده شده را در قالب بريزيد و با دماي 175 درجه سانتي گراد به مدت يك ساعت و 45 دقيقه تا 2 ساعت در فر قرار دهيد . پس از آن كه كيك را از فر خارج كرديد ، نيم ساعت بگذاريد بماند . سپس قالب را با فويل كاملا بپوشانيد و بگذاريد تا كيك به مدت 24 ساعت در قالب خنك شود. عسل گرم شده را كه كاملا روان شده است براي تزيين با قلم مو روي كيك بماليد . سپس با بادام زميني ، گردو ، بادام درسته ، فندق درسته ، خلال پسته و مويز تزيين كنيد.
منبع:هنر آشپزي 72