مواد لازم :
بيسكوئيت پودر شده 200 گرم
پودر كاكائو يك قاشق غذاخوري
كره ذوب شده 25 گرم
پودر قهوه (يا نسكافه) يك قاشق غذاخوري سرپر
آب جوش يك دوم قاشق مرباخوري
پنير خامه اي 500 گرم
شكر 140 گرم
آرد 30 گرم
تخم مرغ 3 عدد
ماست خامه اي 55 گرم
1 ـ مخلوط كردن بيسكويت پودر شده و پودر كاكائو
2 ـ اضافه كردن كره ذوب شده
3 ـ پرس كردن بيسكويت داخل قالب
4 ـ اضافه كردن شكر و پنير خامه اي
5 ـ افزودن تخم مرغ ها
6 ـ اضافه كردن قهوه
7 ـ ريختن مواد آماده روي بيسكوئيت پرس شده
8 ـ اضافه كردن شكلات به خامه ي گرم شده و همزدن شكلات با خامه
طرز تهيه :
بيسكوئيت پودر شده ، پودر كاكائو و كره ي ذوب شده ي خنك را مخلوط كرده و كف قالب كمربندي 23 سانتي متري ريخته و پرس كنيد و به مدت 30 دقيقه داخل يخچال قرار دهيد . پودر قهوه و آب جوش را مخلوط كرده و كنار بگذاريد تا خنك شود . پنير خامه اي و شكر را با دور كند همزن برقي بزنيد و آرد را اضافه كرده و مخلوط كنيد سپس تخم مرغ ها را دانه دانه اضافه كرده و مخلوط كنيد . قهوه ي خنك شده را نيز اضافه كنيد و در نهايت ، ماست خامه اي را نيز بيافزاييد و مخلوط حاصله را روي لايه بيسكوئيتي ريخته و قالب را داخل فر از پيش گرم شده با دماي 160 درجه ي سانتي گراد به مدت 40 دقيقه بپزيد.(پس از اين مدت مركز كيك كمي شل به نظر مي رسد) فر را خاموش كرده در فر را را نيمه باز گذاشته و به مدت يك ساعت اجازه دهيد كه كيك داخل فر خنك شود. پس از خنك شدن ، چيز كيك را يك شب داخل يخچال قرار داده و پس از آن از قالب خارج نموده و در صورت تمايل با گاناژ شكلاتي ، تزئين نماييد.
مواد لازم گاناژ شكلاتي:
شكلات تلخ 200 گرم
خامه صبحانه 150 گرم
طرز تهيه گاناژ شكلاتي:
خامه صبحانه را در ظرف مناسبي ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد تا گرم شود سپس آن را از روي حرارت برداشته و شكلات خرد شده را به آن اضافه كنيد . شكلات بايد كاملا ذوب شده و مخلوط يك دستي حاصل گردد. پس از خنك شدن مي توانيد جهت تزيين رويه چيز كيك از اين گاناژ استفاده كنيد.
نكات مهم در چيز كيك هاي پختني :
1 ـ كليه مواد لازم اين نوع چيزكيك ها ، بايد به دماي محيط برسد.
2 ـ مخلوط مواد بايد دور كند همزن برقي و به مدت كم زده شود چون در اثر زياد هم زدن، حفره هاي درشت داخل كيك ايجاد مي شود.
3 ـ چيز كيك را پس از پخت در داخل فر ، تكان ندهيد تا چيز كيك داخل فر با در نيمه باز خنك شود.
4 ـ اين نوع چيز كيك در هنگام خنك شدن ، كمي فرو مي رود كه اين مورد عادي مي باشد.
5 ـ در صورتي كه دماي فر بسيار داغ باشد و يا چيز كيك بيش از اندازه ي لازم داخل فر پخته شود و يا مخلوط رويه بيش از اندازه زده شده باشد و يا پس از پخت ، به سرعت خنك شده باشد ، ترك هاي بزرگي در رويه ي چيز كيك به وجود خواهد آمد كه از عيوب چيز كيك محسوب مي شود.
منبع:هنر آشپزي 72