مواد لازم براي 4 نفر:
جوانه ي گندم تازه / 200 گرم
سيب زميني متوسط / يک عدد
پياز متوسط/ يک عدد
جعفري خرد شده / يک پيمانه
نمک، فلفل، زردچوبه و دارچين/ به ميزان لازم
آرد نخودچي/ يک قاشق غذاخوري
تخم مرغ / 2 عدد
روغن براي سرخ کردن/ به ميزان لازم
طرز تهيه:
جوانه ي گندم را با دستگاه غذاساز خرد کنيد ولي اندازه ي اين خرد شدن بسيار مهم مي باشد زيرا که اگر زياد له شود شيره ي آن بيرون مي آيد و بسيار چسبنده شده، سرخ کردن آن مشکل مي شود. سيب زميني و پياز را رنده کرده و به جوانه ي گندم خرد شده اضافه کنيد. به اين مواد جعفري ساطوري شده، نمک، فلفل، زردچوبه، دارچين و آرد نخودچي را هم اضافه کنيد. در انتها تخم مرغ ها را نيز به اين مواد افزوده و خوب هم بزنيد. در تابه اي که گرم شده و روغن ريخته ايد به شکل شامي سرخ کنيد و زماني که دو طرف کتلت ها سرخ شد آماده است.
نکته:
1- اين دستور 135 گرم کربوهيدرات، 70 گرم پروتئين، 80 گرم چربي و 1540 کيلوکالري انرژي دارد.
2- يک راه براي خوردن جوانه ها، اضافه کردن آن به سالاد مي باشد ولي اگر براي شما خوردن جوانه ي گندم به اين صورت مشکل مي باشد مي توانيد علاوه بر درست کردن اين دستور، زماني که در حال دم کردن برنج هستيد جوانه ي گندم را در کاسه اي ريخته و درون قابلمه برنج در گوشه اي بگذاريد تا با بخار برنج کمي نرم شود و راحت تر خورده شود.
3- جوانه ها بدون خاک، در يک محيط قابل کنترل و به دور از آلودگي رشد مي کنند و کاملاً طبيعي، سالم و بهداشتي هستند.
منبع:نشريه هنرآشپزي، شماره 67