مواد لازم:
برگ كلم/ به تعداد
خيارسبز قلمي/ 200 گرم
هويج/ 300 گرم
كرفس/ 300 گرم
فلفل سبز تند/ 100 گرم
سير/ 100 گرم
سبزيهاي معطر (ترخان، نعناع، ريحان و مرزه)/ 200 گرم
سياهدانه/ 1 قاشق سوپخوري
پودر گلپر/ 1 قاشق سوپخوري
پودر تخم گشنيز/ 1 قاشق سوپخوري
سركهي سفيد/ نيم ليتر
نمك /به مقدار لازم
روش تهيه:
برگ كلم را با آب، نمك و قدري سركه، در ظرف مناسبي بريزيد و به مدت 15 دقيقه روي اجاق بجوشانيد، سپس كلم را در آبكش بريزيد و صبر كنيد تا سرد شود. آن گاه هويج، كرفس، فلفل و سير را خرد كنيد و همراه با يك ليوان سركه، به مدت 5 دقيقه بجوشانيد. حالا شعله را خاموش كنيد و سبزيهاي خرد كرده و ادويه را درون مواد قبلي بريزيد و خوب مخلوط كنيد. بعد صبر كنيد تا مخلوط به دست آمده، سرد شود. اكنون هر بار يك برگ كلم برداريد و يك قاشق از مواد وسط آن بگذاريد و به صورت دلمه بپيچيد و داخل شيشهي مخصوص ترشي بچينيد. در صورت دلخواه، دو شاخه رزماري داخل شيشه قرار دهيد و روي آن سركه بريزيد. ترشي را به مدت 10 تا 15 روز نگه داريد تا آمادهي مصرف شود.
منبع:مجلهي آشپزباشي، شماره 36