موادلازم:
آرد جوانه گندم يا آرد سنگک : 3 کيلوگرم
گندم براي جوانه زدن : 1 تا 5/1 کيلوگرم
آب : به مقدار لازم
بادام با پوست : 250 گرم
خلال پسته و بادام : 100 گرم
روش تهيه:
ابتدا گندم پوست نگرفته را که به گندم مرغي معروف است ( گندم مخصوص سبزه)، تميز کرده و خوب بشوييد تا کاملاً پوست هاي اضافي روي آب بيايد و جدا شود؛ سپس با آب خيس کنيد. آب گندم را روزي 4 تا 5 بار عوض کنيد. پس از دو روز که نوک گندم ها سفيد شد، دستمال تميزي را داخل آبکش پهن کرده و گندم ها را روي آن بريزيد؛ سپس لبه هاي دستمال را برگردانده و گندم ها را کاملاً بپوشانيد. درروز، 3 تا 4 بار روي آن آب داده و اجازه دهيد آب اضافي از زير صافي خارج شود تا گندم ها جوانه نقره اي بزند. هنگامي که جوانه به اندازه يک بند انگشت شد، آنها را از چرخ گوشت رد کرده و در ظرف بزرگي در آب شناور کنيد. پس از اين که خوب آن ها را با آب مخلوط کرديد، در صافي ريخته و شيره آن را کاملاً جدا سازيد.
شيره بايد کاملاً صاف باشد. اکنون مي توانيد آرد جوانه يا آرد سنگک را با آن مخلوط کنيد تا مانند دوغ شود؛ بعد روي حرارت قرار داده و مرتب با قاشق چوبي هم بزنيد. اکنون هر چقدر مي توانيد روي جوانه چرخ شده و صاف شده آب بريزيد و فشار دهيد تا شيره آن کاملاً جدا شود. پس از صاف کردن اوليه، بهتر است آن را دو بار تکرار کنيد و آب به دست آمده را پس از هر بار سفت شدن سمنو، دوباره به آن بيفزاييد ( در واقع هر زمان که مي خواهد سفت شود، از آن آب به سمنو اضافه کنيد). براي آنکه ته نگيرد، هنگام غليظ شدن، بادام هاي با پوست را که کاملاً شسته ايد در آن بريزيد و اگر درمدت پخت همچنان خواست سفت شود، آب اضافه کنيد و اجازه دهيد باز غليظ شود. در اين صورت هم خوشرنگ تر و هم شيرين تر خواهد شد. مدت پخت معمولاً حدوداً 15 تا 18 ساعت است پس از سپري شدن اين زمان، آن را روي حرارت بسيار ملايم، به مدت 4 تا 6 ساعت دم کنيد. سپس در ظرف کشيده و رويش را با خلال بادام و پسته تزئين نماييد.
تذکر:
تا قبل ازدم کردن بهتر است مرتب به هم زده شود.
منبع:مجله دنياي زنان ش 57