مواد لازم :
پياز 2 عدد
سير 3حبه
روغن زيتو يک و نيم قاشق سوپخوري
ماهييچه گوشت 3عدد
گوجه فرنگي 12 عدد
آويشن و نمک و فلفل 1 قاشق چايخوري از هر کدام
برگ بو 2برگ
مواد خاويار بادمجان :
بادمجان 8 عدد
پياز بزرگ 1 عدد
روغن زيتون 2 قاشق سوپخوري
آرد 50گرم
شير نصف پيمانه
نمک و فلفل به ميزان لازم
جوز هندي يک چهارم قاشق چايخوري
پنير موتزار ( رنده شده ) نصف پيمانه
جعفري خرد شده سه چهارم پيمانه
طرز تهيه :
پياز و سير خلالي شده را با روغن تفت دهيد تا شفاف وکمي طلايي شود ، سپس گوشت هاي تميز وکاملا خشک را اضافه و همه طرف آن را تفت دهيد و بعد 4 عدد گوجه فرنگي هايي که خرد کرده ايد اضافه و 3 دقيقه با هم سرخ کنيد . آن گاه آويشن و برگ بو را اضافه کرده و بگذاريد با رد بسته 15 دقيقه بپزد و سپس يک چهارم ليوان آب اضافه کرده و با حرارت ملايم بگذاريد 2 ساعت کامل بپزپد و به روغن بيفتد ( بايد توجه داشت که اين گوشت نبايد با آب زياد پخته شود بايد مانند ژيگو با آب کم و به صورت بريان پخته شود ) باقي گوجه فرنگي را پوست کنده وهر کدام را به 8 قسمت تقسيم کرده با کمي روغن تفت دهيد و کنار بگذاريد.
طرز تهيه خاويار بادمجان :
بادمجان ها با کباب کرده پوست بکنيد و کنار بگذاريد .
پياز نگيني شده را با روغن تفت دهيد تا طلايي شود بعد آرد را به آن اضافه کرده و يک دقيقه آرد را سرخ کرده بعد شير را اضافه کنيد . مرتبا هم بزنيد تا مايه فرم بگيرد و غليظ شود در اين هنگام نمک، فلفل و جوز هندي را بيفزاييد. وقتي سس به غلظت مناسب رسيد، بادمجان ها را اضافه کرده و تمام نواد را 3 دقيقه با هم روي حرارت بپزيد .
لازم است مرتبا آن را هم بزنيد تا ته نگيرد حال از روي حرارت برداريد ، ابتدا پنير رنده شده و بعد جعفر خرد شده ف جوز هندي ، نمک ، فلفل را اضافه و خاويار را مخلوط کنيد ، گوشت ار کنار خاويار ، بادمجان و گوجه فرنگي د رظرف مورد نظر بريزيد و به صورت گرم سرو کنيد .
نکته :
- اين غذا از غذاهاي اصيل کشور يونان مي باشد ، مردم يونان از اين غذا در مراسم هاي مختلف به ويژه مراسم مذهبي زياد استفاده مي کنند و معتقدند که با توجه به سبزيجات زيادو ادويه جوز هندي اين غذا يک غذاي بي نهايت خوشمزه و پاز طعم ، مزه و اشتها برانگيز مي باشد. در يونان براي تهيه خاويار بادمجان از پنيري به نام (kefatotyri) و از شير بز استفاده مي شود . خاويار بادمجان را مي توان به عنوان پيش غذا ، بدون گوشت هم سرو کرد . اين غذا را مي توان هم با برنج وهم با نان سرو کرد .
منبع:مجله هنر آشپزي ش 48