( نوعي خوراک عدس و پاستا )
مواد لازم :
عدس : پيمانه
پياز متوسط نگيني خرد شده : عدد
روغن زيتون يا روغن مايع : يک چهارم پيمانه
آب : 4تا5 پيمانه
پاستا شکل دار يا خرد شده : پيمانه
سير رنده شده : 4تا5 حبه
گشنيز تازه خرد شده : پيمانه
پياز داغ : پيمانه
آرد (ئ در صورت لزوم ) قاشق سوپخوي
رب نارنج يا آب ليمو : به مقدار لازم
نمک و فلفل : به مقدارلازم
تکه ها نان سرخ شده : به اندازه مصرف
طرز تهيه:
عدس را از يک ساعت قبل خيس کنيد ، پياز نگيني شده را در 2 قاشق روغن زيتون تفت دهيد . سپس عدس را با 4 ليوان آب به آن اضافه کنيد . وقتي نيم پز شد و ماکاروني را به آن اضافه کرده ، هر چند دقيقه يکبار هم بزنيد تا ماکاروني ها به هم نچسبد . در تابه اي ديگر روغن زيتو ريخته سير رنده شده ار کمي تفت دهيد سپس گشنيز خرد شده ار اضافه کدره وبه مدت 4تا 5 دقيق تفت دهيد . وقتي ماکاروني نيم پز شد 4 قاشق پياز داغ و 2 قاشق سير و گشنيز تفت داده شده ، نمک ، فلفل و رب نارنج را به آن اضافه کرده حرارت را ملايم کنيد و بگذاريد تا غذا کاملا جا بيفتد اگر مي خواهيد اين غذا لعاب بيشتري داشته باشد. ت1 قاشق آرد را در يک ليوان آب سرد حل کرده و به غذا اضفاه کنيد . غلظت اين غذا بايد مانند آش رشته باشد . وقتي غذا آماده شد آن را در ظرفي کشيده روي آن را با بقيه سير و گشنيز وپياز داغ و نان هاي سرخ شده تزيين کنيد . به هنگام سر و بقيه نان هاي سرخ شده ار در کاسه اي ريخته در کنار غذا قرار دهيد تا همراه با غذا صرف شود اين غذا مي تواند عصرانه و شام مفيدي براي خانواده عزيزتان باشد. گواري وجود !
نکته :
1. مقدرا آب تقريبي است و ممکن است با توجه به نوع عدس از آب کمتر يا بيشتري استفاده شود .
2. به جاي استفاده از رب نارنج يا آب ليمو مي توانيد از نصف پيمانه عصاره تمر هندي استفاده کنيد .
منبع:مجله هنر آشپزي ش 48