گلريز کاوه
مواد لازم :
کره نرم 90گرم
شکر : 90 گرم
تخم مرغ زده شده : 1عدد
بادام پودر شده : 90 گرم
آرد : 30گرم
آب : 1 قاشق سوپخوري
اسانس پرتقال : يک چهارم قاشق چايخوري
خرما نصف شده و هسته گرفته شده : 15 عدد درشت
مارمالاد زرد آلو : 4 قاشق سوپخوري
مواد لازم برا ي خمير :
آرد : 175 گرم
کره سد : 75 گرم
تخم مرغ : 1 عدد
آب يخ : 1 قاشق سوپخوري
طرز تهيه:
فر را با حرارت 200 درجه سانتي گراد گرم کنيد و آرد را در ظرفي الک کرده وکره سرد را داخل آن مالش دهيد. سپس تخم مرغ و آب يخ را داخل مواد بريزيد تا مواد خمير شود . خمير را به مدت 20 درقيقه د ريخچال استراحت دهيد . سپس روي سطح آر د پاشي شده با وردنه باز کنيد و داخل قالب تارت 23 سانتي متري قرار دهيد به طوري که کف و ديواره آن را بپوشاند . سطح روي خمير را چنگال بزنيد ودر يخچال قرار دهيد تا خنک باقي بماند . براي اماده کردن مواد مياني کره و شکر را با قاشق چوبي بزنيد، تا مخلوط شود . تخم مرغا ار نيز اضافه کرده بعد از مخلوط شده پودر بادام ، آب مخلوط شده با اسانس پرتقال و آرد را اضافه کنيد . مواد مخلوط شده را روي خمير پهن کنيد وبه مدت 15 دقيقه در فر قرار دهيد . سپس در فر را باز کنيد و خرماي نيمه شده را به شکل مرتب روي مواد بادامي دور تا دور قالب بچينيد و در فر را ببنديد .بعد از 5 دقيقيه دماي فر را به 180 درجه سانتي گراد کاهش دهيد . وبه مدت 20-15 دقيقه ديگر تارت را بپزيد در حين پخت تارت ، مارمالاد را گرم کنيد واز صافي رد کنيد . تارت را از فر خارج کنيد. مارمالاد را روي تار ت برس بزنيدو بعد از خنک شدن از قالب خارج کرده و سرو نماييد.
نکته :
- شما مي توانيد تارت خرما را با انواع ميوه هاي تازه مانند گيلاس ، زرد آلو و گلابي آماده کنيد.
منبع:مجله هنر آشپزي ش 48